Tichý předškoláček

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
108
18.1.23 21:40

Mám takovou nemluvící neteř. Je prosincová, takže do školy šla v šesti a tři čtvrtě. S paní učitelkou poprvé promluvila až v listopadu. Sestra na to učitelku dopředu upozornila a ta jí prostě nechala čas a prostor.
Pokud je syn jinak chytrý a zralý, dala bych ho do školy a také vyjednala s učitelkou, že ta adaptace bude prostě déle trvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5374
19.1.23 06:46
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
je tu prosím někdo, kdo řeší podobnou situaci jako my?
Syn je předškolák. Od mala stydlín, s cizími lidmi nemluví, dlouho mu trvá než si na něco zvykne. Máme za sebou i vyšetření psychologem. Dle paní doktorky je velmi inteligentní (dělala s nim testy formou hry), ale za dvě hodiny ani nepromluvil.
Ve školce kamarády má, drží se spíše těch klidnějších dětí. Je velmi zručný, ale když má odpovídat, zapojit se v kruhu, tak už nekomunikuje. S námi je to úplně jiné dítě. Vše zná, nádherně mluví atd..

Dnes padlo ve školce slovo odklad. Prý by mu to třeba pomohlo, ale pokud je to v povaze, tak nepomůže ani rok na víc ve školce přece …

Poslední slovo je na nás, ale já nevím jak se rozhodnout. Syn chce do školy, ve školce se prý nudí, ale bojím se té změny prostředí atd.

Děkuji
@Anonymní píše:
Děkuji všem za odpovědi. :srdce:

On mluví s dětma, hraje si.
Jen nemluví pokud je tázán a všichni čekají co odpoví. Bydlíme hned u obchodu do kterého chodí sám a vše vyřídí.
To, že nemluví jinak s každým koho potká mi ani moc nevadí. Aspoň ho nikdo neukradne 😂 Když si to vezmu, tak je vše určitě lepší, než třeba ve 4 letech. U psycholožky jsme byli 2×. Všichni mi řeknou, že je velmi chytrý, ale ……

V PPP to probíhá jak? 8o

Babo raď :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.1.23 07:48

Dala bych ho.
Ale velmi peclive bych vybirala skolu a probrala predem s ucitelkou, ktera ho bude mit.
Pokud by to byla nejaka pip, tak bych vybrala jinou skolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí