Tichý předškoláček

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.1.23 18:01

Tichý předškoláček

Dobrý večer,
je tu prosím někdo, kdo řeší podobnou situaci jako my?
Syn je předškolák. Od mala stydlín, s cizími lidmi nemluví, dlouho mu trvá než si na něco zvykne. Máme za sebou i vyšetření psychologem. Dle paní doktorky je velmi inteligentní (dělala s nim testy formou hry), ale za dvě hodiny ani nepromluvil.
Ve školce kamarády má, drží se spíše těch klidnějších dětí. Je velmi zručný, ale když má odpovídat, zapojit se v kruhu, tak už nekomunikuje. S námi je to úplně jiné dítě. Vše zná, nádherně mluví atd..

Dnes padlo ve školce slovo odklad. Prý by mu to třeba pomohlo, ale pokud je to v povaze, tak nepomůže ani rok na víc ve školce přece …

Poslední slovo je na nás, ale já nevím jak se rozhodnout. Syn chce do školy, ve školce se prý nudí, ale bojím se té změny prostředí atd.

Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.1.23 18:05
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
1099
18.1.23 18:38

Jestli zvlada takovy ty bezny predskolacky veci a jen nekomunikativni, do skoly bych dala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3191
18.1.23 18:47

Jestli do školy chce on sám a říká, že se ve školce nudí, tak jednoznačně ho dát do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
18.1.23 18:59

Pokud do té školy chce a zvládá to co má umět, SPÍŠE bych ho tam dala. Ale nechala bych si to zkonzultovat v pedagogicko-psychologické poradně (nevím jak funguje u vás, ale my třeba máme úplně perfektní, kde ti i poradí a není to honem honem), abych si své rozhodnutí utvrdila. Možná bych zkusila i s nějakým psychologem probrat, jak bys mu mohla pomoct (vím, že píšeš, že už jste tam byli, ale klidně ještě jednou). Možná, že mu ta škola i pomůže v tom, že bude jiný režim, více klidu, pravidel, prostě něco úplně jiného, co by mu mohlo pomoct…držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22322
18.1.23 19:17

On ale nezvlada, co by mel umet. Predskolak by mel umet odpovedet, kdyz se ho nekdo zepta. Treba i povedet pohadku podle obrazku nebo rict, co delal o vikendu. Treba i jit do vedlejsi tridy a predat vzkaz. Selektivni mutismus by se mel resit-logoped, psycholog, pediatr. Jestli to dobre chapu a ve skolce teda vubec nemluvi. Co pak ve skole, az se ho ucitelka na neco zepta nebo bude muset cist nahlas a on bude mlcet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.23 19:29

Dcera byla to samé. Celou skolku s nikym nemluvila. Odklad jsem odmítla. A taky PPP. Ve škole se rozmluvila a teď nezavře pusu. Všechno si sama vyřídí.

• Citovat
  • Upravit
108
18.1.23 19:33

Pokud chceš, napiš mi zprávu. Řešila jsem s derou to samé.
Sice uměla počítat a znala písmenka, ale jinak pro školu nevyzralá..Narozená jak až v létě, šla tedy do školy v čerstvých 7. letech..U nás ten rok ohromně momohl, úplně jiné dítě..Teď chodí do 1.třídy a vše zvládá skvěle..opravdu to není jen o znalostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.1.23 19:33
@Oriseka píše:
On ale nezvlada, co by mel umet. Predskolak by mel umet odpovedet, kdyz se ho nekdo zepta. Treba i povedet pohadku podle obrazku nebo rict, co delal o vikendu. Treba i jit do vedlejsi tridy a predat vzkaz. Selektivni mutismus by se mel resit-logoped, psycholog, pediatr. Jestli to dobre chapu a ve skolce teda vubec nemluvi. Co pak ve skole, az se ho ucitelka na neco zepta nebo bude muset cist nahlas a on bude mlcet?

Ja to jako dite mela. Stacila jedna zminka o tom, ze bych kvuli tomu nebyla pustena do skoly a bylo po problemu. Teda, introvertni stydlin jsem zustala, ale minimlane jsem zacala komunikovat s ucitelkami. Motivaci jsem mela silnou, o rok starsi bracha nastoupil do skoly a ja chtela taky. Mozna by to zabralo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101467
18.1.23 19:40
@Oriseka píše:
On ale nezvlada, co by mel umet. Predskolak by mel umet odpovedet, kdyz se ho nekdo zepta. Treba i povedet pohadku podle obrazku nebo rict, co delal o vikendu. Treba i jit do vedlejsi tridy a predat vzkaz. Selektivni mutismus by se mel resit-logoped, psycholog, pediatr. Jestli to dobre chapu a ve skolce teda vubec nemluvi. Co pak ve skole, az se ho ucitelka na neco zepta nebo bude muset cist nahlas a on bude mlcet?

No, to je sice pravda, ale pochybuju, ze se to vyřeší za rok :think:
Nicméně do PPP bych určitě sla, minimálně proto, aby na sve mlčení mel papir a skola vedela, ze to ma brat v potaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22322
18.1.23 19:40
@beruska9 píše:
Ja to jako dite mela. Stacila jedna zminka o tom, ze bych kvuli tomu nebyla pustena do skoly a bylo po problemu. Teda, introvertni stydlin jsem zustala, ale minimlane jsem zacala komunikovat s ucitelkami. Motivaci jsem mela silnou, o rok starsi bracha nastoupil do skoly a ja chtela taky. Mozna by to zabralo :nevim:

Tak to urcite muzou zkusit. Za to nic nedaji. Muze mu rici, ze kdyz bude porad mlcet, tak ze bude muset zustat ve skolce. Mladsi syn taky ve skolce hodne mlcel, ale jako trilety. Ucitelky se sly vzdy kouknout, kdyz jsem ho vyzvedavala, protoze najednou slysely ten kulomet slov. Jak v te skolce mlcel, tak pak byl k nezastaveni a povidal a povidal. Ve skolce to nemluveni neni nejaky velky problem, kdyz dite dela co ma. Skola uz je zas jina. Jsou tam jine naroky. Odklad kvuli tomu byt nemusi. Do zari je cas to resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
18.1.23 19:54

Spis je otazka, jak moc je nekomunikativni - co bude delat v 1. tride, pokud nezvladne odpovedet ani pani ucitelce na otazku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
18.1.23 20:57

Dcera ma takovou spolužačku. Tam už se teda jedná o diagnózu, i když mi přijde, ze rodiče to moc neřeší (ve smyslu nějaké sociální terapie při dítě, logopedie apod. )

Ve skolce dva roky s nikým nemluvila, poslední rok s jednou vybranou holčičkou. Do školy šla normalne, paní učitelka v květnu na třídních schůzkách prohlásila, že už s ní konečně i mluví. :mrgreen:
Po prázdninách začínali skoro od zacatku- jakákoliv delší absence dítě vrátí zpátky.
Uca to zda se bere sportovne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.23 21:18

Děkuji všem za odpovědi. :srdce:

On mluví s dětma, hraje si.
Jen nemluví pokud je tázán a všichni čekají co odpoví. Bydlíme hned u obchodu do kterého chodí sám a vše vyřídí.
To, že nemluví jinak s každým koho potká mi ani moc nevadí. Aspoň ho nikdo neukradne 😂 Když si to vezmu, tak je vše určitě lepší, než třeba ve 4 letech. U psycholožky jsme byli 2×. Všichni mi řeknou, že je velmi chytrý, ale ……

V PPP to probíhá jak? 8o

Babo raď :D

• Citovat
  • Upravit
101467
18.1.23 21:27

V principu jak u psychologa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...