Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@RoseK píše:
Znam mimino Timoteje a nelibi se mi to jmeno, Timon mi zas prijde jak Timon - mimon. K Timotejovi by se hodila segra Shauma.
Tak znam jednoho Timura (z Ruska) - rikaji mu Tim.
Jinak ve Francii je dost bezne Timothée - taky Tim.
V ceskem kontextu souhlasim, ze Timotej pripomina sampon…
Tim se mi libi a navic je univerzalni…
Ahoj mám dotaz, jaké jméno byste dali k českému příjmení? Našla jsem varianty Timoteus, Timotei, Timotej, Timoteo, Thimon, Tymon, Timon, Timothy, Timoté, Timothé.
Mě se líbí Timoteo, Timon/Tymon, Timoté, Timothy. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj mám dotaz, jaké jméno byste dali k českému příjmení? Našla jsem varianty Timoteus, Timotei, Timotej, Timoteo, Thimon, Tymon, Timon, Timothy, Timoté, Timothé.Mě se líbí Timoteo, Timon/Tymon, Timoté, Timothy.
Vážně přemýšlím nad Timonem
.
Z uvedených se mi nejvíce líbí Timothy a Timoteo, ale hodně by záleželo na příjmení, jak zní se kterým jménem. Ale k úplně echt českém příjmení si myslím, že se to moc nehodí. Třeba takový Timothy Procházka, Timoteo Novák… ![]()
Měla jsem spolužáka, co se jmenoval Tim Poláček, nepřišlo nám to nějak divný. Z těch vybraných bych asi dala Timona ![]()
Nejvíc se mi líbí Timoteo a dalo by se mu říkat Tim i Teo. Timon se mi nelíbí vůbec.
Mně se líbí Timothy, i když já raději česká jména, ale tohle je pěkné ![]()
Mě to evokuje šampon nebo prase z lvího kŕale. Osobně se mi nelíbí žádná varianta. Spíš už byh dala Tim nebo Theo kdybych si měla vybrat něco podobného. Synovi občaš říkáme Teo
To, co mi jde k českému příjmení mi přijde buzerantský, a timothy mi k českýmu příjmení zas přijde staršný ![]()
Myslím, že by jméno mělo sedět k příjmení. Třeba Timotej Krupička, hrůza.
@paola white Prase se ale jmenovalo Pumbaa ![]()
Tady jde hodně o to příjmení, může se k tomu nějaká variatna hodit, ale třeba se nemusí hodit vůbec žádná.
@Gituš píše:
Prase se ale jmenovalo Pumbaa
seš hnidopich
tak teda tu divnou lasičku, surikatu, či jakej čert to byl ![]()