Vaše volby jmen :)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
117
21.9.14 12:18

Vaše volby jmen... :)

Jaká ( nejlépe česká) jména se Vám líbí? A jaká naopak vůbec? Jste se svým jménem spokojeni? Nebo jak by jste se chtěli jmenovat? :kytka: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6578
21.9.14 12:22

Vyloženě citlivé téma pro anonym… :roll:
Já jsem se svým jménem celkem spokojená.
Nelíbí se mi např. Květoslav, Marcel, Jitka, je toho víc. Líbí se mi Jonáš, Jáchym, Ondřej, Karin, Marika, Laura…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
21.9.14 12:24

Mě se nelíbí typicky české jména..příjde mi hrozné když je každá druhá Lucie a každý druhý Martin.. já se jmenuju Sylvie a moje malá Vivien a jsem s tím moc spokojená ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
21.9.14 12:26

Česká jména se mi vůbec nelíbí. Já sama mám jméno co má asi tak každá pátá a jmenuju se po matce. Brala bych něco jiného, ale přejmenovávat se nebudu. :D Jako dítě jsem se chtěla jmenovat Gabriela. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
21.9.14 12:27

Se svým jménem jsem spokojená, doufám, že i náš syn bude jednou se svým jménem spokojen, zatím je mu to šumák. Pro druhého potomka máme taky vybrané varianty, tak doufám, že se trefíme a nebudou dětičky krafat, že mají hnusný jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
21.9.14 12:27

Líbí se mi: pro holku - Karolína, Lilien, Kristýna, Natálie, MArkéta,…
pro kluka - Šimon, Filip, Dominik, Samuel, Sebastian, Killian,…
Nelíbí: pro kluka - Josef, Hynek, Jarmil, Denis, Marek,…
pro holku - Debora, Sandra, Věra, Libuše, Uršula, Linda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
21.9.14 12:31

Mně se právě většinou ta česká „obyčejná“ jména líbí (dívčí) - Marie, Anna, Hana, Eva,… Já mám Gabrielu a vždy se mi velmi líbila Zita, ale doma to neprošlo. Z mužských jmen se mi líbí Petr, Vojtěch a Jindřich a nepreferuji ta, co jsou zakončená „slav“ nebo „mil“. Cizí jména (s cizím pravopisem) se mi taky moc nelíbí, ale nepopírám, že konkrétnínu nositeli mohou velmi slušet (nebo taky ne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
midlajs
21.9.14 12:36

Ja jsem vybrala Elisku a Anezku a kdybych mela kluky, tak jsou Ondrej a Marek. Cizi jmena se mi nelibi, prijde mi to na hlavu a nemluve o tom, ze zazivaji v puberte muka.

• Citovat
  • Upravit
lulinaaa
21.9.14 12:41

Mě se hrozně líbí pro kluka Natan :srdce:
pro holku zase Beáta… Nemáme doma ani jedno - neprošlo :lol:

• Citovat
  • Upravit
mila.dka1
21.9.14 12:42

Mě se česká jména zpravidla nelíbí, i když to moje, typicky české, zrovna ano. Jsem Milada a neměla bych, moc jich kolem mě totiž není. Měla jsem být ale Kristýna a to by se mi líbilo mnohem víc. Z holčičích jmen se mi nejvíc líbí Sára, Sofie, Mariana, Anna. Klučičí je krásné je Jiří a Jan. Také Matěj a Matouš. Teď mě napadá, že to asi zakladatelka bude brát jako česká jména. Já to beru, že nemají český původ…

• Citovat
  • Upravit
lulinaaa
21.9.14 12:43

Jo a moje kamarádka se jmenuje Doubravka :jazyk: je to jediná Doubina široko daleko, co znám :lol:

• Citovat
  • Upravit
15056
21.9.14 12:49

Nelíbí se mi jména končicí na slav/slava Stanislav, Jaroslav, Věnceslava a pod. přímo hnusné mi přijde jméno Pepa, Josef ujde, ale tuhle variantu skoro nikdo nepoužívá… nuda, jsou často používaná jména ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
21.9.14 13:31

Moje jméno se mi líbí pouze v základní (kalendářové) variantě, bohužel mi tak nikdo neříká, ačkoli se tak vždy představuju i třeba poprosím, aby mi tak říkali. Ale není to u tohoto jména zvykem, škoda.

Z holčičích se mi líbí Dorota, Rebeka, Rozárie, Mia, Linda…
Z klučičích se mi líbí Jonáš, Oscar, Ben…

Je mi jedno, zda je jméno cizí nebo české, buď se mi líbí, nebo nelíbí.

Nedala bych nikdy moc užívané jméno a strašně mi leze na nervy jméno Ema, asi proto, protože jsem si ho v dětství hrozně přála dát a teď ho mají snad všichni na světě :D

Jo a když jsem byla malá, přála jsem si jmenovat se tak, aby se moje jméno nemuselo zdrobňovat. Měla jsem ráda i jméno Martina, původně jsem se tak měla jmenovat, máma si to rozmyslela po porodu :) Kdybych byla kluk, byla bych Jakub.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
21.9.14 13:35

Mně se moje jméno dlouho nelíbilo, ale teď jsem za něho ráda. A jsem vděčná, že mám staré české jméno, kterých moc není. I když se většině asi nelíbí. Ale jmenuju se po úžasné osobě z naší rodiny, kterou jsem neměla možnost poznat. Ale všichni o ní tak krásně mluví, že mám pocit, že jsem ji znala. Takže jsem nakonec ráda, že se jmenuji tak, jak se jmenuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
21.9.14 13:37

Mi se líbí Stela a Laura z holčičích. A Oliver, Benjamin, Alex, Max z klučičích :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze