Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jménem, které svému dítěti vyberete, mu tak trochu vytyčuje cestu, po které jej budete postrkovat než si uvědomí samo sebe, než dospěje. Každé jméno totiž něco znamená, charakterizuje osobu, má své kořeny. Není to však předurčení, osud, který nelze změnit. Více, co znamená jméno Vašeho dítěte?
@Nicolle1992 píše:
Dobrý den, poraďte prosím které jméno se Vám líbí více?? Nella nebo Darina?? Rychlíková
Nella, i když j bych dala s jedním L. Darina mi moc drnčí, nelíbí se mi…Když už, tak Darja…
@mapre Zcela souhlasím s Vaším názorem
..Máme Davida a Viktora..také jsme dbali na to, aby se jména hodila k příjmení..Je potřeba to pořádně promyslet, to jméno si opravdu dítě nosí celý život (pokud se nenechá přejmenovat, což bych v některých případech i pochopila
)
@Anna766 píše:
@beruska9 tak naopakholka po tatovi, kluk po tobe
![]()
Hmmm to taky ne
…Tak upresnim, kluka nebo holku po nem a holku po me…moje nema klucici verzi ![]()
@Nicolle1992 Darina je moje srdcovka, ale k příjmení Rychlíková, bych měla výhrady. Nel je zase strašně moc.
@beruska9 píše:
Hmmm to taky ne…Tak upresnim, kluka nebo holku po nem a
po me…moje nema klucici verzi
My mame kluka Filipa a cetla jsem ze je povolena i divci verze, tedy Filipka.Co ty vis? Treba bys byla prekvapena
Treba herecka LuciebBenesova ma syna co se jmenuje po ni-Lucian.
@Nicolle1992 píše:
Dobrý den, poraďte prosím které jméno se Vám líbí více?? Nella nebo Darina?? Rychlíková
K tomu jmenu spis Denisa
nebo ta Nela-Nella.
@beruska9 píše:
Manzel mi neschvalil Davida, pac s tim ma nejaky osobni problemA ja mu neschvalila jmena po rodicich (jako kluk po nem, holka po me). Mam par tydnu do porodu a jsme bez jmena
My u druhého dítka rozhodovali o jméně na porodním sále. Pro holku jsme měli vybráno, ale pro kluka ne.
Jinak já manželovi zatrhla Veronika, nelíbí se mi, on mě Nicol, nelíbí se jemu. A pak mi zatrhl Robin.
@Anna766 píše:
My mame kluka Filipa a cetla jsem ze je povolena i divci verze, tedy Filipka.Co ty vis? Treba bys byla prekvapenaTreba herecka LuciebBenesova ma syna co se jmenuje po ni-Lucian.
Dívcí verze k Filipovi je Filipa. Měla jsem dvě učitelky a jedna byla Filipa a druhá Roberta.
@Kočislava píše:
„70.ti letou babaičku?“ zřejmě oslovují babi, babičko. Cizí ji asi oslovují paní a ostatní třeba Leo, Leontýno?
@Petra274 píše:
Dívcí verze k Filipovi je Filipa. Měla jsem dvě učitelky a jedna byla Filipa a druhá Roberta.
Robertu znám. Jméno se mi líbí.