Vaše volby jmen :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
685
10.6.15 02:07

Tak mně manžel zatrhl jméno Martin - navrhovala jsem 3× :D Přišlo mi to jako takový normální, hezký, klasický jméno, jenže u nich se prý říkalo „martínek“ zchromlým nebo jinak „nedobrým“ zvířatům :mrgreen:
A já manželovi zatrhla Cedrika, protože to by podle mě byla pomsta :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
10.6.15 05:43

Manzel mi neschvalil Davida, pac s tim ma nejaky osobni problem :D A ja mu neschvalila jmena po rodicich (jako kluk po nem, holka po me). Mam par tydnu do porodu a jsme bez jmena :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149000
10.6.15 06:39

@beruska9 tak naopak :think: holka po tatovi, kluk po tobe :andel: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
10.6.15 06:40

Manžel mě zatrhl Sebastiana, nelíbí se mu. (A pak teda spoustu dalších návrhů, ale Sebastian mu vadil ze všech nejvíc, nechápu proč :nevim: )

Já jemu Marka (jeho jméno, zkoušel u obou těhotenství) a Benedikta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
10.6.15 07:10

Tak u prvni dcerky manzel zatrhl Ellen (mame cizi prijmeni, tak by se to hodilo). U druhe jsem chtela Valentynu, Viktorii nebo Ninu. Neproslo ani jedno. Shodli jsme se na Linde, ale na to vsichni okolo (opravdu vsichni) reagovali „Linda pinda“, tak to taky ne. Manzel chtel Annu, Magdalenu, Apolenu, to jsem zase nechtela ja. Mame Karolinu a Terezu :-D kluka jsem chtela Dominika, ale to by taky neproslo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
10.6.15 07:14

Mě manžel zatrhl Kryštofa a Tadeáše a z holčičích Emu a Kristýnu. No a já jemu pro změnu Radka a Radku ( po něm). Pořád jsme se nemohli domluvit, tak jsme si nakonec hodili korunou, kdo jméno vybere, no a vyhrál manžel, takže máme Terezku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
10.6.15 07:23

Já jsem chtěla Jindřicha, Ludvíka a podobná jména - neprošlo nic. Jakž takž jsme se shodli na Adamovi, ale ten se mi přestal líbit, než jsem otěhotněla ;) Nakonec muž - zřejmě se zatnutými zuby a 95% pravděpodobností holky - souhlasil, že do RL napíšeme Viléma.

Já jemu zatrhla Václava - to jméno se mi líbí, ale jmenujou se tak jeho otec a bratr (bezdětný), a navíc máme hyprvobyč příjmení, takže by to bylo něco na úrovni Jan Novák, a to jsem tedy fakt nechtěla. A zamítla jem mu Boříka, protože Bořivoj je jméno pro 50letýho pána, ne pro mimino, Bořek od dob Bořka stavitele nepřichází do úvahy, a u Dalibora se nám trochu tlučou písmenka s příjmením. (Ale kdybysme měli mít druhý, tak na toho Dalibora možná kývnu ;) )

No a z holčičích jsme se celkem snadno dohodli na jménech po babičkách - dcera je po mojí matce, chtěla jsem to jméno dát odmala („A proč nebude první holka po MOJÍ matce?“ „Protože po ní bude mít příjmení.“). Moc se mi líbí ještě jméno Anastázie, ale to by se se mnou muž asi rozvedl :mrgreen:

Příspěvek upraven 10.06.15 v 07:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
10.6.15 07:25

Matěj, Vojtěch a po holku máme v záloze Anna. Ale pokud bychom měli třetího kluka tak mi dochází nápady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
10.6.15 07:27

@jakanas To jsou hezký jména… Co třeba - jak si tak jedu po „starších českých“ - Štěpán, Oldřich, Václav…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
10.6.15 08:29

Můj chce pro případné druhé Eleonoru…nadšená zrovna nejsem…máme doma Nelu a říkat Nelo, Elo :jazyk: Pro kluka jsme se docela shodli na Dominikovi :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
10.6.15 08:46

Kluci: Adam, Jáchym
Holky: Zuzana, Mariana

Teď přemýšlíme nad holčičkou: Gabriela? Žaneta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12571
10.6.15 09:00
@akyna píše:
Kluci: Adam, Jáchym
Holky: Zuzana, MarianaTeď přemýšlíme nad holčičkou: Gabriela? Žaneta?

Ha, ja mam Zuzanu i Adama :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.15 09:46

Které jméno se Vám líbí více?? DARINA nebo NELLA Rychlíková :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12571
10.6.15 09:49
@Nicolle1992 píše: