Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, chtěla bych se optat, jestli tu má někdo Tinnitus (zvonění v uších) a jestli s tím někdo rodil. Ráda bych věděla, jestli nehrozí třeba zhoršení toho tinnitu z důvodu toho velkého tlaku. Děkuji
@Marcela2222 ahoj,muj prvni porod 14hod zakončený akutní sekci, druhy rovnou sekce. a když se nad tím zamýšlím, mozna to o chlup horsi je, ale nic radikalniho
@Jindrova25 já myslela jestli jste třeba nebyla někde na ORL s tím, jestli vám CS rovnou nedoporučili třeba.
Nebyla jsem nikde, ani mě to upřímně nenapadlo…už jsem si na to za ty roky „zvykla“, v rámci možností…
@Jindrova25 tak já to mám zatím přes rok, už jsem si zvykla, ale nerada bych aby se mi to zhoršilo.
To chápu, ja řešila že zdravotního hlediska něco pro mě daleko závažnějšího, tak jsem toto nechala byt. nejlepsi by bylo asi na to ORL, nebo se domluvit s praktickým lékařem. a co by to gynekolog? muzu se ještě zeptat, jak Vás léčí Vaše lékařka? moje mi řekla, že se s tím vlastně nedá nic dělat, a jen mi doporučila léky na zlepšení prokrvení ( volné prodejne, nazev už nevím), ty jsem pak stejně před 2. těhotenstvim vysadila a od té doby neberu nic, nekdy je to otravné více, nekdy méně :/
@Jindrova25 mě dávali infuze, betahistin, tebokan a takové podobné na prokrvení. Dělali mi rentgeny páteře, dutin a i spánkových kostí, byla jsem i na magnetické rezonanci a nikde nic, poslali mě k psychiatrovi a ten mi dal antidepresiva, díky nim sem přibrala 20 kilo, tak jsem je zahodila. Pak mi dali do uší trubičky, jestli to nepomůže, tím se to zhoršilo, protože jsem skoro nic neslyšela, pak je vyndali a trvalo mi asi půl roku než sem začala normálně slyšet, při čemž mám poruchy bubínků… Takže super, rozhodla jsem se se s tím smířit a to bylo to nejlepší, co jsem mohla udělat.. zvuky jsou snesitelné, ale občas je to hrůůůůza…
No vidíš, tak to sis tím prošla pekne! já k tomu mám luxací čelisti(když víc otevřu pusu, tak mi vyskočí čelist z „pantů“),neboli to, vrati se to samo, tak si říkám, jestli to s tím nesouvisí…no moc jsem ti asi nepomohla, zkus to ORL ![]()
@Jindrova25 to je v pohodě… Psala jsem si s odborníkem na Tinnitus a ten říkal, že by to mělo být v pohodě, tak snad, uvidíme
Ale ještě musím na oční, protože mám poměrně vysoké dioptrie, tak jestli i vše ostatní je v poho ![]()
No jo, jsou to starosti, vysoke dioptrie, nevím teda, kolik, jsou problém. ale on teda ten cisar taky není vyhra..t vše dobře dopadne.)
@Jindrova25 ono to asi působí, že chci císaře, ale to neeee… to jen pokud to bude nutné ![]()