Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky,
zakládám nové téma, aby tu bylo něco aktuálního, všechny diskuse jsou staré.
Jsem 5. den po císařském řezu, byla jsem pod částečnou narkozou - spinalu. Všechno proběhlo bez nejmenších problémů, obě holčičky jsou v pořádku, mě se jizva krásně hojí, v podstatě o ní nevím, mám tam svorky, jen při kýchání trošku štípne.
Mám jiný problém, bolí mě záda, mám pocit jako bych cítila jak mi páteří proudil takový zvláštní tlak. A od toho se mi rozjede bolest hlavy, jsem zvyklá na migreny a něco vydržím, ale teď si musím brát prášky. Ale ta bolest se spustí pouze když chodím nebo někdy když sedím.
Máte některá stejnou zkušenost?
Nějaké rady?
Hezký den a děkuji za názory ![]()
Mohla by to byt postpunkční cefalea, komplikace spirální anestezie. Pomáhá krevní záplata. Pokud jste měla bolesti už v nemocnici, měli ji Vám tam udělat.
Já měla již dva císaře se spinálem, první jsem o ničem nevěděla, ale u druhého bylo vše v pořádku asi do třetího dne, to mi začala úplně bolest vystřelovat od ramene přes ruku až do hlavy a nedalo se to vydržet stupňovalo se to tak, že jsem si řekla, že po neděli musím zajít na rehabilitaci nebo někam k lékaři, a samo jako když utne, v pondělí místo lékaři ani vidu ani slechu po bolesti. určitě to bylo spojené s epidurálem, ale v porodnici když jsem jim to říkkala, my vždy jen odpověděli, že to tím jak jsem přeleželá.
Ať bolest brzy přejde a děti jsou spokojené
@RenattaSedla jsem devět dní po. Bolest hlavy mi začala 3. Den, řekla jsem to sestrám, dostavaka jsem Paralen extra (obsahuje kofein) v kombinaci s dicloreem. Jedno po 6, druhé po 8 hodinach. Hlava me bolela jen v sedu či stojí, v leže byla ok. Přišla za mnou anesteziolozka a dle popisu bolesti to nebyla ta postpunkcni. Ta se řeší krevní záplatou, jak píše @sediza. Bolest presla s těmi léky asi za dva dny. Oboje je volne prodejně. Můžeš to zkusit teď přes víkend a v pondělí jít do porodnice.
@svatecnice
Mě to právě začalo včera ráno, při vizite mi lékařka řekla, že musím hodně pít, tak čtyři litry denně a dostala jsem Acilkofin a Paralen. Ještě jsem v nemocnici. Dneska jsem si o ty léky taky řekla, hlava dobrý ale záda tlačí. Takže to budu ještě řešit a snad to přejde.
Děkuji za reakci ![]()
@RenattaSedla jo, nz
pokud je to od zad, asi to bude tou anestezii
mně to odeznělo samo a taky jsem si chodila do automatu pro 2 kafe denně..ať to přejde i bez ty záplaty ![]()