Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky poradite mi co na Vanoce? Mala ma uz skoro vse.. A polovina veci jen lezi.. Ted ji bavi malovat, stavebnice, a koleje s vlacky.
Nevyuzijeme. kuchynku obcas, kocarek a panenky vubec, kytara, zehlici prkno vubec.
Poradte co koupit, aby to jen nelezelo? Dekuji
Tak cokoli k malování (netuším, co už má, ale stojan, štětce, vodovky, velké balení kvalitních pastelek…), stavebnici (rozšíření k nějaké stávající nebo jiný typ, třeba magnetickou), doplňky a další koleje k vláčkům? Dcera dostane kolo.
Nějaká hra, knížky, kabelka, něco do vlasů, skicák, pastelky, fixy, omalovánky, sešity s úkoly. Nech ji napsat „dopis“ Ježíškovi. Moje chtěla knížku o princeznách, vílu a „střevíce“. ![]()
Ja vetsinou rozsiruju, co je bavi, takze deti dostavaji dalsi lego, duplo, doplnky k vlackodraze, treba tunely, prejezdy, mosty…
A treba ted jsem pro ctyrletaka objednala plysovyho Om noma, protoze to rad smazi na tabletu ![]()
@Pipi 00 píše:
Nějaká hra, knížky, kabelka, něco do vlasů, skicák, pastelky, fixy, omalovánky, sešity s úkoly. Nech ji napsat „dopis“ Ježíškovi. Moje chtěla knížku o princeznách, vílu a „střevíce“.
Snazili jsme se s ni o to bavit co by si prala treba co maji ve skolce a co by se ji libilo.. A ona bonbonky… ![]()
@Bibi239 píše:
Ja vetsinou rozsiruju, co je bavi, takze deti dostavaji dalsi lego, duplo, doplnky k vlackodraze, treba tunely, prejezdy, mosty…
A treba ted jsem pro ctyrletaka objednala plysovyho Om noma, protoze to rad smazi na tabletu
Ahoj, klukovi bude teď pět, tak přemýšlím co jsme dávali loňi. On má ježíška a narozeniny po týdnu takže maso! Vláčky i lego máme, třeba ty vláčky jsou moc fajn, ale finančně náročné - a myslím si že už v tom mohlo zahučet tak 4000 celkově a zas tak moc si s tím nehraje ![]()
*osobně jsem hrozně spokojená s modelínou play-doh, jde dokoupit za pár korun kelímek, koupila jsem loni set zmrzlina a vyhrál si - cena je dobrá 199Kč, letos jsme koupili bláznivé účesy, byly dražší 420 kč, ale myslím že si vyhraje.
Jo, loni jsme dávali taky kolo (3.5 roku). Dcera tedy řekla, že ho nechtěla
, ale už na něm jezdí.
Ma 4 letou, a dostane kocarek, panenku-miminko, rada taky maluje tak ma doma uz od loni tabuli kreslici, pak ma rada poniky takze taky nejake dostane+ prislusentvi k nim
@katule9 píše:
Ma 4 letou, a dostane kocarek, panenku-miminko, rada taky maluje tak ma doma uz od loni tabuli kreslici, pak ma rada poniky takze taky nejake dostane+ prislusentvi k nim
Kreslici tabuli jsme zkiuseli loni.. Ale taky jen stoji :-/
@moonulkaa u nas takhle zase stoji kuchynka..chvili to byla sranda ale po tadnu uz ji nebavila radsi vari semnou doopravdy
jinak dcera taky miluje auta z tech ma velkou radost ![]()
@Bibi239 píše:
@Baba takova potvora zelena, co furt zere sladky,
Jééé, toho blbouna zelenýho paří Knedla taky. Kdes co koupila? ![]()
Omlouvá mse zakladatelce za OT
A ať teda nejsem úplně OT, tak co razítka? Ta u nás frčí dost. Plastelína taky.
K vláčkodráze jsou super tunely, výhybky, křížení tratí, houkající mašinka, pro čtyřletou už i mostní pilíře (mladší děti to většinou shazují a je to spíš k vzteku). Ze stavebnic jednoznačně Duplo. A skoro čtyřletou už by mohly bavit hry (Navlékej-nečekej, různé verze Člověče nezlob se, pexeso, domino, skvělé jsou Hádanky Dráčka Fráčka apod.). A modelína a různé formičky se taky vždycky hodí (akorát já bych nekupovala drahý set, ale spíš modelínu zvlášť a pár formiček a vytlačovátek taky zvlášť - my už i vyčlenili jeden lisovač česneku jen na modelínu).