Tip na krásné látky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Tip na krásné látky
Ahoj všem švadlenkám, ráda na mateřské šiju a je to pro mne velký relax. Zajímalo by mne, zda jsou tady mé spřízněné duše. Pokud ano, jaký máte stroj? Co šijete nejraději? Kde nakupujete látky? Je toho hodně co mám na srdci, cítím se tak nějak osamělá, žádná z mých kamarádek nešije. ![]()
Tak já začnu. Mám stroj Janome, nejraději šiji dětské oblečení, dekorace do našeho domečku a pro mé známé, občas ušiji nějakou tu kabelku. Mám spousty oblíbených obchodů, ale dva miluju a jsem tam stálým zákazníkem. České látky nekupuji, ty jsou neskutečně nekvalitní. Nejraději mám z USA a korejské.
Tak šití zdar! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Gratuluji k prima koníčku ![]()
Já mám Pfaffku, nejčastěji nakupuji www.fabricshack.com nebo obdobně na www.fabricdepot.com A je bohužel pravda, že vzít do ruky zahraniční a české látky je obrovský rozdíl.
Jo, ještě neskutečně miluji japonské…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A musím tedy říct, že ty korejské látky v českém e-shopu jsou neskutečně drahé… A to ceny znám a mám vcelku dobrý přehled v cenách zahraničních látek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak to vychází s poštou z toho zahraničí? Je třeba toho vzít asi moc, že? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua píše:
Jak to vychází s poštou z toho zahraničí? Je třeba toho vzít asi moc, že?
Angu.ty taky sijes?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nakupuji na www.dumlatek.cz Mají tam právě výběr i ze zahraničních látek a jsem maximálně spokojená. Někdy tak mrknu na flex-tex, tam mívají obrovské slevy (metr už od 9,–), takže se to vyplatí, i když platíš poštovné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alien5 Tak jako obecně ano a moc ráda, v poslední době příliš ne. Především z rodinných důvodů ![]()
Ale právě mě štve, že když už chci něco ušít, tak nemůžu u nás koupit hezkou látku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja taky moc rada siju, stroj mam brother inovis…
latky mam nektere ceske, ale tech moc neni, nemuzu si moc vybrat ze vzoru,ale nektere bavlnene jsou dobre, i kvalitou, taky mam jeste zasoby po mame, ty jsou skvele a pak vetsinou zahranicni, neco z ameriky - hodne kupuju na etsy, takove ctverce s krasnymi vzory. Ted ziju v nemecku, tak kupuju i tady, vyber je mnohem lepsi, ale na ty ze zamori to nema. A kousek od nas je svadlenka, kde maji casto prebytky, dkyz zacinali tak za hubicku, tak tam odtud mam krasne kusy treba vlnenych latek.
siju nejradsi dekorace a hracky, na obleceni nemam moc trpelivost a casto mi ta latka nestaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua co jsem kupovala z etsy, tak ani ne, vzala jsem ale treba jen par latek, aby ten balicek byl maly.....ale vetsi vec z toho neusijes. Ale furt jeste mam kousky z te prvni varky. Ted uz jsem dlouho nic nekupovala, taky se k tomu ne a ne dostat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@suik Já právě radši šiju větší věci
Jakože aby z toho byl nějaký užitek - oblečení, tašku, závěsy… A právě jsem se dívala, že se hodně prodávají takové jakési bezvýznamné čtverečky, to nevím, na co by mi bylo
Tak na nějaké polštářky třeba, ale jinak…
Na látkové prostírání jsme čuňata a hraček máme habakuk ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua ja to pouzivam na ruzne aplikace a tak, preci jen jsou docela ty latky drahe, ja zase ty velky veci neumim sit, maximalne tak polstarek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit