Tipy k malování na zeď
- Fotoalbum (9)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tipy k malování na zeď
Ahoj! Chystám se naší Violce namalovat do hracího koutku strom s opičkou a než začnu, chtěla bych poprosit a nějaké tipy.. Taky by mě zajímalo, jestli nemám zeď před malováním třeba nějak očistit, nebo jinak ošetřit? Přikládám i fotku, kterou se nechám inspirovat..
Moc děkuji
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@vanilkova_zmrzlina Nijak jsem nečistila, ale doporučuji si motiv lehce načrtnout bílou křídou (pokud tedy nemáte bílý podklad). Maluji normálně pigmentovými barvami od HETu - mám základní paletku barev a další odstíny si domíchám. Chce to dobré štětce - různé druhy, silné i tenké.
A pak doporučuji spoustu času a trpělivosti
. Já maluji dceři herničku a během toho jsem již zvládla otěhotnět i porodit…
. Manžel říkal, ať se na to už vykašlu, že než to dokončím, tak budeme znovu malovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ajleenka teda to je prekrasny! Jsi moc sikovna! Uz jsem par maleb na zdi videla ale takhle peknou jeste ne, mas to hezky vystinovany a tak, a ty kapky ![]()
Klobouk dolu, fakt!
Ty mas nejakou skolu na to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zeď čistit nemusíš, kup jakékoli tonovačky, a raději vše rozmíchat alespoň do kapky bílé základní barvy, už se mi stalo, že jsem namalovala jen tím pigmentem, nezaschlo to a už je to tři roky a když na to sáhnu, maže se to…naštěstí je to pro prcky vysoko. Jinak ten strom z tvýho odkazu mi byl inspirací ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KPKristy @Stevia Děkuji… jen škoda, že toho času není víc, mám tam ještě velké plány, celou zeď a půl na to volnou a nějak se k tomu nemohu dostat.
@Stevia Školu na to nemám, mám věděcký obor, kterému se ale nevěnuji a živím se dá se říct malováním, i když trošku jinou formou. Je to pro mě relax, miluji to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ajleenka píše:
@vanilkova_zmrzlina Nijak jsem nečistila, ale doporučuji si motiv lehce načrtnout bílou křídou (pokud tedy nemáte bílý podklad). Maluji normálně pigmentovými barvami od HETu - mám základní paletku barev a další odstíny si domíchám. Chce to dobré štětce - různé druhy, silné i tenké.
A pak doporučuji spoustu času a trpělivosti. Já maluji dceři herničku a během toho jsem již zvládla otěhotnět i porodit…
. Manžel říkal, ať se na to už vykašlu, že než to dokončím, tak budeme znovu malovat.
bomba, je to nádhera..
Jsi strašně šikovná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme malbu přes celou stěnu, asi tak do metru a půl je přelakována bezbarvým lakem, právě aby se nemazala. Dcera se o to věčně opírá, šmátrá rukama, teď nově na ní vyzkoušela i pastelky a pořád je jako nová. Ten lak to nijak nenarušil, nejde to vůbec poznat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jen bych to chtěla říct o novince, o které mi řekla moje kamarádka ze Slovenska. Je to parádní. Až si vymalujete dětský pokojíček, tak si ho pak nechte naimpregnovat oxidem titaničitým. Je to taková neviditelná čistička vzduchu, která zničí všechny bakterie, viry a plísně. Já pracuju v nemocnici na dětském oddělení a už to tam máme taky, je to parádní věc nejen pro alergiky a atopiky. Už to tady v ČR konečně taky dělá jedna firma
když budeš chtít, pošlu ráda odkaz. Kluci jsou moc šikovní. Pokojíček měli asi za 35 minut hotový a jsou oproti Slovákům levnější!!! Dcera je alergik, projednávala jsem to s pediatrem a doporučil mi to
nedělají se plísně, chráníš děťátko před chřipkou a ještě to ochrání tu krásnou novou malbu, takže nemusíš tak často malovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dííííky za tipy
Díky za tipy holky! Já jsem začala a v pohodě.. přikládám fotku, ale je to jen začátek, určitě budeme pokračovat a doplňovat detaily..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit