Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tak já si večer připravím všechno na celý druhý den. Nadávkuju mléko, převařenou vodu rozliju do lahviček. Prdnu vodu do mikrovlnky, pak přisypu UM a za pár vteřin krmíne. Pokud jdeme ven, čerstvě převařenou vodu dám s lahvičkou do termotašky a pro jistotu s sebou beru v další lahvince studenou, kdybych nevychytala včasné vyndání z termotašky. Sterilizuju jednou denně. Všechno máme od Aventu, mladej z jiných lahví odmítá pít. A dudlíky máme trojky. Mates je otesánek, tak takhle se nemusí moc namáhat sáním ![]()
Jo sterilizátor mám tenhle: http://www.rajmaminek.cz/…zator-170mm/ barev maj hromadu a tenhle je do nižší mikrovlnky, mají i vyšší a vleze se do něj láhev úzká i široká typ Avent do 250 ml, po straně jsou místa na dudle a stačí tam nalít trošku vody a na 7 min strčit do mikrovlnky, je to zároveň i přepravka na flašky - 5 míst a stojí oproti jiným pakatel, na barošu je nikdo tak levně neprodává.
Já mám odtud i ohřívačku (mě stála si 400,–), ale tu si kup do 200,– kč na bazaru, používám na rozmražení a ohřev příkrmů- zase se tam vleze i flaška typu Avent.
Nevím ale mě v noci prostě neobtěžuje udělat 3 kroky a vodu na mlíko ohřát v mikrovlnce, já su učůranej typ
, tak stejně vstávám tak 3× za noc, takže přes noc ohřívačku nepoužívám, na můj vkus dlouho v ní trvá hřev.
Janinko tak to souhlas, čekat u ohřívačky, to bych vykvetla.
Jen k té ohřívačce, tu mám zapnutou celou noc, takže nemusím do kuchyně k mikrovlnce
Mám to trošku dál a synátor se za tu půl minutku, než tam dojdu a ohřeju, dokáže úplně vzbudit …
Martina
ahoj.ja si vecer nachystam do lahve 120vody a v noci jak se probudi tak ji dam zatim dudlik aby nevzbudila druhou dceru a zaletim do kuchyne kde to jen mirne tu vodu prihreju v mikrovlnce nasypu prasek promicham a mala papa…po jidle ji dam spat zajdu do kuchyne a opet si vodu pripravim treba120 zase abych se pak cela unavena nemusela zase ztrefovat atd…a ven jdu vzdycky tak abych ji to mleko mohla do dvou hodin vzdy podat a to ze neni teple vubec nevadi.dokonce to mleko pri podavani smi mit pokojovou teplotu ale hlavne zas neohrivat podruhe jinak tim to mlicko ztraci vitaminy.anebo proste nalit vodu zas jak to delam v noci a prasek prisypat venku a promichat ![]()
tož to jo, jak je to daleko a hlavně třebas ze a do schodů. Já su strachomil, mě zapnutý spořebiče s ohřevem v chodu v noci děsej, já bych neusla a čuměla bych jestli to jako nehoří ![]()
Já bych převařovala i ten Fromin, nevíš, kde to v krámu měli uskladněný (klidně i venku na sluníčku) a jestli se tam nepomnožily bakterie.
Na Sunaru je napsáno že sypat do vody 50 stupňů horké. Jak to prosím poznáte? A je to důležité dodržet? Předem díky za radu.
Ahoj, sypu to do teple vody a pak hned podavam a zadny problem:)
@Janichka píše:
Ahoj, sypu to do teple vody a pak hned podavam a zadny problem:)
Myslíš tedy hned do převařené.. tedy téměř vařící?
Naleju vodu do lahvičky (150 - 180 ml) a dám 25 až 30 vteřin v mikrovlnce
. je to teplé, prášek se rozpustí a akorát k pití.
Ne ja mam prevarenou v konvici porad ![]()
Vzdycky si ji prevarim a do dalsiho krmeni schladne jak dojde, tak naplnim konvici a zase mam na pul dne prevarenou vodu. Neprevaruji pred kazdym krmenim, mala ma hlad a rve, to bych se zblaznila cekat nez to vychladne, ona chce jist hned. Tak tu vychladlou vodu supnu na 20 vterin do mikrovlnky a pak nasypu UM zasterkam a podavam:)
Výborná věc je dávkovač na UM, mám ho z DM za pár korun a nedám na něj dopustit
Ať už na cestách nebo doma v noci, když jsem rozespalá, tak je pohodlnější do lahvičky nasypat předem odpočítané odměrky z dávkovače, než to počítat a sypat po lince ![]()
taky mám převařenou vodu v konvici a odlévám, pak dám na 20 vteřin do mikrovlnky a přidám um a je hotovo