Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím rychle odpověď.. Mám tři a půl mměsíční miminko.. Není kojený, dostával dva dny protiblinkací nutrilon, před tím obyčejný a i tak měl hustší stolici, nebo spíše pevnou, ale aspoň mohl tlačit a šlo to ven, když jsem mu dala nožičky k bříšku. Jenže, ten druhej nutrilon je ještě hustší.. Ráno sesnažil tlačit a nešlo to ani s trubičkou, teď tlačil znovu v klubíčku i s trubičkou a byl vidět bobek ale nešel ven, prdka byla roztáhlá, tam bobek a ven nešel, maly tlačil a plakal.. Nešlo to.. Teď usnul a já se děsím toho, že začne hodně plakat (umí dost řvát) a já mu nebudu moci pomoct.. Bojím se že budu muset do nemocnice
nejblíže máme Rokycany a to je 20 minut
cco když se v autě zalkne, když bude tak křičet? Co mám dělat?
@077lenka píše:
Prosím rychle odpověď.. Mám tři a půl mměsíční miminko.. Není kojený, dostával dva dny protiblinkací nutrilon, před tím obyčejný a i tak měl hustší stolici, nebo spíše pevnou, ale aspoň mohl tlačit a šlo to ven, když jsem mu dala nožičky k bříšku. Jenže, ten druhej nutrilon je ještě hustší.. Ráno sesnažil tlačit a nešlo to ani s trubičkou, teď tlačil znovu v klubíčku i s trubičkou a byl vidět bobek ale nešel ven, prdka byla roztáhlá, tam bobek a ven nešel, maly tlačil a plakal.. Nešlo to.. Teď usnul a já se děsím toho, že začne hodně plakat (umí dost řvát) a já mu nebudu moci pomoct.. Bojím se že budu muset do nemocnicenejblíže máme Rokycany a to je 20 minut
Neblbni.Nic se nestane vykaka se a bude pokud by byl problem budes muset zmenit mlicko. A deti holt nekdy breci nato se neumira. Neboj ![]()
Nahrat, cvicit prubezne nozkama, pomoct rourkou. A zmenit UM. Jinak pokud by se zacpa nelepsila, resit s lekarem, napr.skrz Hirsprunga.
@Lucie66 píše:
Neblbni.Nic se nestane vykaka se a bude pokud by byl problem budes muset zmenit mlicko. A deti holt nekdy breci nato se neumira. Neboj
a víš to jistě, že se vykaká? Já četla, že někdo s dítkem musel do nemocnice.. Manžel mi dneska sprdnul, že moc čtu..Nejspíš má pravdu.. Jsem právě doma sama, tak mám strach.. Ale když mu to nešlo ted, tak asi nepujde
@Nowuka2 píše:
Nahrat, cvicit prubezne nozkama, pomoct rourkou. A zmenit UM. Jinak pokud by se zacpa nelepsila, resit s lekarem, napr.skrz Hirsprunga.
nic, z toho nešlo
@077lenka píše:
a víš to jistě, že se vykaká? Já četla, že někdo s dítkem musel do nemocnice.. Manžel mi dneska sprdnul, že moc čtu..Nejspíš má pravdu.. Jsem právě doma sama, tak mám strach.. Ale když mu to nešlo ted, tak asi nepujde
No prosimte necti.Nic nikdo nevi urcite. Jeste zazijes podobnych a hirsich okamziku. Nestresuj se pokud mozno.
@077lenka Změnit UM, naše malá to měla po Nutrilonu stejně, pomohlo když tlačí, tak zatlačit prstem trochu nad konečníkem (v místě hráze), pak to šlo.
@077lenka píše:
Prosím rychle odpověď.. Mám tři a půl mměsíční miminko.. Není kojený, dostával dva dny protiblinkací nutrilon, před tím obyčejný a i tak měl hustší stolici, nebo spíše pevnou, ale aspoň mohl tlačit a šlo to ven, když jsem mu dala nožičky k bříšku. Jenže, ten druhej nutrilon je ještě hustší.. Ráno sesnažil tlačit a nešlo to ani s trubičkou, teď tlačil znovu v klubíčku i s trubičkou a byl vidět bobek ale nešel ven, prdka byla roztáhlá, tam bobek a ven nešel, maly tlačil a plakal.. Nešlo to.. Teď usnul a já se děsím toho, že začne hodně plakat (umí dost řvát) a já mu nebudu moci pomoct.. Bojím se že budu muset do nemocnicenejblíže máme Rokycany a to je 20 minut
A pokud by mel otekle bricho a hodne brecel, jed do spitalu… Bohuzel vim i o
mamince ktera se na to vykvakla a mimino muselo na opku kvuli ucpanym strevum…miminum pracuji streva pomalu, plno mudr ty protiblinkaci srajdy nesnasi…me servaly 4 proc jsem mu to davala… ![]()
Na zácpu u miminka mi vždycky pomohlo přes rektální rourku do zadečku stříknout tak 5ml kuchyňského oleje. Bobek pak líp klouže a mimčo se vykadí.
Kup v lékárně Easylax. Je to lokální projímadlo v aplikátorech pro malé děti. Aplikátorem se zavede do zadečku a rozpustí tvrdý bobek, co nejde vytlačit. Obsahuje to ibiškový olej a můžou to děti od jednoho měsíce. Než jsem s dcerkou vychytala UM, vykadila se jen to tomhle. U dětí nevadí, pokud se nevykadí 3 dny. Pokud by se ti ovšem hodně kroutil a plakal, tak zkus ten olejíček jak radí @Heivka .