Tlačoun

pokymar
20.10.11 08:03

Tlačoun

Prosím pomoc.

Mám syna - čtyři týdny. Je částečně kojen, částečně dokrmován nutrilonem (obyčejným). Čtrnáct dní to bylo v pohodě, ale poslední tři noci a prakticky celé odpoledne nedělá nic jiného, než že tlačí. A jak tlačí, tak mi ublinkává. V noci už úpí přímo šíleně 8-o Ráno se mu podaří se vykakat (řídká stolička), ale občas mu musím pomoct teploměrem. Bříško má před tím hodně tvrdé :nevim:

Dřív kakal aspoň dvakrát denně, teď už jen jednou a moc ho to bolí.

Doktorka mi na to řekla, že je to normální. Že to tak některé děti mají. To mi přijde rada na zabití, přece nemůžu koukat celé dny na to, jak se snaží a jak ho to moc bolí. Poraďte :think:

Jinak jsem mu teď začala dávat laktobacilíky od Swissu a před každým jídlem bere už čtrnáct dní Sabsimplex - to pomohlo na ty křeče, co měl po každém jídle. (babycalm jsem mu teď zkusila dávat místo sabu, ale nechutnají mu - ani se mu nedivím, jsou fuj).

Co mu můžu dát, aby se zase v klidu vykakal? Pomoc :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3396
20.10.11 08:29

Ahoj, zkusila bych trošku dávat fenyklový čaj, po tom se mohl krásně vyprdět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pokymar
20.10.11 08:33

s prdíky není problém, prdí pořád, ale hovínko nikde :(

• Citovat
  • Upravit
963

ahoj,

malá trpěla něčím podobným, tlačila celý den, ale kakala třeba i jednou za dva dny. Pořád brečela, byla jsem zoufalá. Na prdíky jsme nasadili Infacol a laktobacily biopron. Nakonec ale pomohla až změna mléka (měli jsme Bebu, nyní pijeme Hami a kakání je na jedničku, dokonce až moc dobrý :-D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pokymar

co jiny nutrilon?

• Citovat
  • Upravit
12681
20.10.11 08:55

no já kojím a náš malej to taky dělal, tlačil a tlačil a po všech těch kapkách kadil čím dál tím míň až jednou za 4dny a ty protlačil, strašný se na něj dívat, já už byla zoufalá a říkala jsem že to nesnáším to jeho tlačení, že kdo se na to má koukat a poslouchat to :cert: no přešlo ho to věkem, ikdyž prděl tak mě prostě bříško tvrdý a bolelo ho
jediný kdy netlačil bylo půl hodiny po vykadění a začal nanovo, myslím, že vám to přejde taky až věkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pokymar
20.10.11 09:17

šmankote, nestraš :(

• Citovat
  • Upravit
558
20.10.11 11:40

Zdravím,
máme taky zrovna čtyřtýdeního kluka a problémy s tlačením mu přestaly po vysazení Sab Simplexu…
Nevím čím to, protože taková spousta maminek si tyto kapičky pochvaluje, ale vypadá to, že zkrátka na každého lék zabírá jinak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
20.10.11 12:14

Nam Sab Simplex taky nepomohl, pomohla probiotila, ale tak po 2-3 tydnech pravidelneho podavani. Tak snad se to taky behem par dni ci tydnu upravi, kdyz ctu, ze davas Laktobacilky :wink:
Jinak jsme masirovali brisko Pupikem, davali na brisko teplou plinku, nosili v klubicku a na tygrika, pred kazdym kojenim davali na par minut na brisko, ale to urcite vsecko znas :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
20.10.11 14:40

Nám pomohlo přejít na jiné mléko (používáme babylove). Od té doby Eli kaká i pětkrát denně, krásnou řidší žlutou stoličku :-) . Od doktorky jsem se taky dozvěděla, že to Nutrilon tak dělá. Navíc malá ho po pár týdnech začala odmítat (ani se nedivím, smrdí a chuťově je hnusný)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
20.10.11 15:30

Každopádně místo teploměru bych radši koupila rektální rourku, je tenká a ohebná. Toho teploměru bych se trochu bála. Snad mu to brzy přestane :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
20.10.11 18:28

No moje malá teda neměla problémy, že by celou dobu tlačila, ona prostě přetala kakat. Šli jsme z porodnice s Nutrilonem a jednou nekakala 8 dní, a asi po týdnu jakž takž normálu nekakala 18 dní. Takže jsme změnili mlíko- dávala sem Bebu a úplně super. Kadění se upravilo, a nikdy neměla žádný potíže. Ségra dávala taky Nutrilon, a synovec měl taky potíže s vyprazdňováním. Přešla na Bebu a super. Teď to trochu vypadá jako reklama :oops: . Takže tím chci říct, že bych zkusila změnit značku mlíka. :wink: tak držím palce, papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
796
20.10.11 20:43

My měli po nutrilonu podobný problém, jenže ten můj u toho většinu ještě brečel nebo byl alespoň protivnej. Vyzkoušelu jsme ještě sunar, ale taky noic moc.
Až po HAMI je to ok. Jinak mu zkus uvarit fenyklový čaj, měl by se do půl hodiny vykakat, nebo vyprdět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
21.10.11 10:08

Ahoj holky, jak staré miminko může pít fenyklový čaj? Děkuji… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
21.10.11 11:12

Na krabičce mám napsáno, že může už od 14 dnů. Ale pořád jsem neměla štěstí, co není mlíko, Eliška vyplivne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí