Rajčatový protlak - ano či ne?

963
19.10.11 22:36

rajčatový protlak - ano či ne?

Ahojda maminy,

ráda bych malé uvařila něco jako miminkovské špagety nebo variaci na rajskou, něco mezi tím. chtěla jsem se zeptat, jestli mohu použít rajčatový protlak. Píšou na složený zahuštěné pyré, cukr, voda, mě to přijde slaný, manželovi ne, tak nevím. pro malou začínám teprve vařit, i když je nám už rok pryč, tak tápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3513
19.10.11 22:39

já mu vařím normoš rajskou z protlaku a přidávám cukr, skořici a i perníkový koření.
Jinak dneska jsem mu vařila zeleninu a mrskla do toho spařený rajčata a taky jsem to musela přisladit cukrem, bylo to kyselý.
Takže já bych přisladila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
19.10.11 22:43

Já malé taky dávám protlak,je skoro v každé skleničce.Už jsem to tu jednou řešila,když jsem se toho zděsila když jsem si jednou přečetla složení :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
19.10.11 22:47

zkus se mrknout v DM drogerii, myslim, že tam maj protlak docela košer :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
19.10.11 22:48
Janulin píše:
zkus se mrknout v DM drogerii, myslim, že tam maj protlak docela košer :palec:

myslim od Alnatury

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
19.10.11 22:50

POkud máš možnost pár domácích rajčátek, tak je nakrájej na měsíčky, na mírném ohni ohřej aby pustili š´távu a pak chvilku na větším plameni rozvař, ponorňákem orzmixuj a přes sítko propasíruj a dochu´t podle sebe a máš to nejlepší :palec: práce tak na 30 minut se vším všudy.
Ale chápu, že každej nemá možnost mít domácí rajčata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
19.10.11 22:54

Domácí rajčátka bohužel nemám :-( Chtěla jsem to vařit zítra dopolko, a to už se bohužel do Dm nedostanu, mám ji přes půl města. Doma mám nějaká rajčátka a protlak od Otmy, leda bych to zkombinovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
19.10.11 23:00

Luci ale neboj, obyčejným rajským protlakem určitě nic nezkazíš. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
19.10.11 23:00

Tak já myslím, že jdou se nic nestane a pro příště si třeba kup tu z DMka :wink: no a pokud příští rok budeš mít možnost od někoho rajčátka, tak si ten protlak takto udělej a zavař do omniovek a je to. Já jsem si jich letos udělala moc, byla strašně moc rajčat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
19.10.11 23:16

Taky jsem používala protlak, dnes dám přednost sterilovaným rajčatům .
Ale ani v protlaku, když koukneš na složení až na pár vyjímek není nic, co by dítku mělo vadit. To „slaný“ je chuť rajčat. Kdyby tam byla sůl, MUSÍ být uvedeno ve složení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
19.10.11 23:24

Udělala bych to jen z normálních rajčat, když píšeš, že je doma máš…Zas tolik jich nepotřebuješ…Já minule osmahla trochu cibule, přidala krůtí maso, pak jsem oloupala rajčata, dala k tomu a zalila vodou.Přidala jsem bobkový list a nechala vařit, podlejvala jen trochu, abych pak nemusela zahušťovat…Na konci jsem dochutila trochou cukru, bylo to kyselé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
19.10.11 23:29
xangel87 píše:
Udělala bych to jen z normálních rajčat, když píšeš, že je doma máš…Zas tolik jich nepotřebuješ…Já minule osmahla trochu cibule, přidala krůtí maso, pak jsem oloupala rajčata, dala k tomu a zalila vodou.Přidala jsem bobkový list a nechala vařit, podlejvala jen trochu, abych pak nemusela zahušťovat…Na konci jsem dochutila trochou cukru, bylo to kyselé…

Můžeš přidat i trochu bazalky nebo oregana. Sterilované rajské dávám, když nemám čerstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
19.10.11 23:40

Dávala jsem trochu majoránky, jak mě to napadlo, fakt nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
20.10.11 07:32

Spíš než protlak používám rajčatové pyré, Pasata nebo tak se to nějak jmenuje, ale je fakt, že je to kyselejší,doslazuju glukopurem a ochucuju bylinkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
20.10.11 08:52

Přijde mi trochu lichá obava ze „slanosti“, když všechny zakladatelce radíte „dosladit cukrem“. U nad rok starého dítěte bych viděla už jako normální pomalý přechod na to, co jí celá rodina, tj. zkusit i normální rajskou nebo „boloňskou“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí