Kolikový pláč

202
19.10.11 14:29

Kolikový pláč

Ahojky Holky,
mám měsíční miminko a ted mu začaly koliky večer po koupeli má záchvaty s přestávkami 3 hodiny, že mám co dělat ho utěšit pak k ránu opět a přes den to je lepší. Nic i takhle co čtu nepomáhá , má se to vydržet , ale přesto jsme slyšela o probiotikách za 700kč - Laktobacílky, které jsou nejúčinnější. Máte s nima nějaká zkušenost, jeslti to je neškodné nebo jsou-li přírodní? Představa, že to musím vydržet 2 měsíce takové záchvaty je hrozné, trápí mě, že ho to bolí a nemůžu mu pomoci.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12681
19.10.11 14:37

přesně to jsme měli my, bio gaia nezabrali a vlastně nic
museli jsme vydržet do jeho 3měsíců a jednoho týdne,pak se to rapidně zlepšilo :palec: takže za mě vydržet, ale jsou to muka, znám to
nám řval večer co večer a v noci od 3hod.tak do 7

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
19.10.11 14:47

Ahoj,nám to začalo ve 2.týdnechy,vyzkoušela jsem vše fenykl. čaj pro sebe,pro mimi, Lefax,sab simplex,espumisan,calm baby,polštářek na bříško,probioticke kapičky bio gaia a teď máme laktobacilky od swiss.nejvíc asi zabrala kombinace calm baby a probiotika.kapek,ale nebylo to 100% úlevy.teď pomáhá když je bez pliny a cvičíme s nozickama.martinkovi je 2 1/2 měsíce a je to čím dál tím lepší. Tak uvidíš,co vám zabere,přeju ať to brzy přejde,jo a když bylo nejhůř,tak jsem používala :-) rektalní rourku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
19.10.11 15:17

ahoj,

my to tak měli od 3. týdne do konce 3. měsíce, každý večer 3-4 hodinový pláč. nezabralo nic, žádný kapky, masáž bříška, nahřívání.
Jediné, co malé trošku ulevilo a zklidnilo bylo nošení „na tygříka“ a pokládání na břicho. Většinou až na bříšku si prdla. Ne, že jsem jí tak dávali spát, ale v tom pláči jsem ji bud drželi nebo dali na gauč na bříško.
Třeba vám přeci jen něco pomůže, zkusit to můžete, ale myslím, že většinou to chce spíš trpělivost a čas. To zvládnete :kytka: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
19.10.11 15:22

Tak u nás to byly katastrofické první tři noci, kdy já googlila, co s ním, manžel nosil a hudroval, že jede na pohotovost…Co jsme nastudovali a pomohlo:
Dítě zavinout, na bříško nahřátý pecky, skákat s ním na míči, do pusy mu dát dudlíka a dělat šššš těsně u hlavičky, na spánku. Přes den často cvičit s nožičkama, skrčovat k bříšku a kroužit kolínkama na bříšku, případně masírovat rukou-fakt jsem cvičila před každým kojením cca půl hodinky. Před každým jídlem dostával 10kapek Espumisanu, hodně ležel na bříšku, i spal a když bylo nejhůř, pomohli jsme s rourkou. Když pak přišel záchvat pláče, zkusili jsme všecko a vždycky něco zabralo! :hug: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
19.10.11 16:23

U prvniho nezabiralo lautr nic, utlumit se dal hucemim fenu a houpanim, cepicka pres oci a dudlicek, zavinout napevno. Takze spis podle Karpa, nez protikolikova opatreni. Baby calm jsme pouzivali jednu kapku rovnou do pusy jako kapicky proti breceni - stejne by zabrala cukrova voda.
Druhej pri prdech jen tak pofnukava a kdyz se mu nozicky pritahnou k telu, tak prdne .....

probiotika se prodavaj i levnejsi nez bio gaia.

Prezit, vydrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
19.10.11 17:03

bojovali jsme s kolikou 4 měsíce, vyzkoušeli všechno na světě, nejvíc se osvědčila kombinace kapek BioGaia + Infacol. A jak utěšit? U nás nejvíc zabírala poloha na tygříka, malá tak strávila celé dny u mě na ruce a stoupnout si s ní na tygříka k umyvadlu, naplno pustit vodu, aby na ni viděla a často pláč ustal, tak zkus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
21.10.11 11:00

odpověď

Děkuji všem za rady:-) a ty probiotické kapky Bio Gaia se skladují prý v chladu, že i přenos z lékarny když je teplo může mít vliv na jejich účinnost i když nejsou otevřené? Ale tak to ted asi nehrozí:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí