Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky mám doma 2-týdenní holčičku.Je napapaná,přebalená ale pořád mi brečí a přes den vůbec nespí.V noci je to v pořádku,to spinká dobře.Ale přes den je to za trest..Jak ji přes den uspat nebo aspoň zabavit.Takhle nic doma neudělám.. ![]()
chce být s tebou
Chovej ji a mazli se s ní. Na domácnost se vyprdni ![]()
Možná chce jenom maminku u sebe nebo jí zlobí prdíky. Pokud víš, že prdíky ne, zkusila bych nějaký nosítko, šátek nebo ergonomický nosítko. Já to teda nepoužívala, protože jsem se bála, že si na to navykne a bude mou přítomnost vyžadovat neustále.
Ale my jsme to měli obráceně, v noci nespala, přes den dospávala
![]()
miminka prostě někdy pláčou
může mít prdíky, je jí zima/horko, něco jí bolí, svědí, něčeho se bojí, nebo prostě ‚jen‘ chce být u maminky. Zkus uspávat v náručí, zpívej jí, houpej, zkus šátek, uhoupat v kočárku,tmu, světlo… Těžko říct co potrebuje. A nezoufej, až přijdou zuby, bude řvát ještě víc ![]()
Prdíky to nebudou,to prdíme dobře a často..ale spíš máme problém,že nekakáme,tak jestli ji z toho nebolí bříško.Na šátky a nosítka moc nejsme :/
Anetkaaa píše:
Prdíky to nebudou,to prdíme dobře a často..ale spíš máme problém,že nekakáme,tak jestli ji z toho nebolí bříško.Na šátky a nosítka moc nejsme :/
na šátek si musí mimčo zvyknout - co to pořád zkoušet. Jinak se vykašli na domácnost, vem ji do náruče a pusť si hezký film. Prostě domácnost nebude naklizená, důležitější je spokojené mimčo.
jsou ji jen dva tydny, sedni na gymn. mic a houpej, zkus ji dat na chvili na brisko, ale jen za dozoru, to muze pomoct kakani, jinak rektalni rourka
když já se bojím toho,že když k ní poběžím hned jak zapláče,tak si na to zvykne a pak už to bude dělat pořád..
jsem z toho vše taková vyjukaná..první mimísek..člověk má načteno,ale praxe je jiná..
a jak casto nekaká?? tak zkus pomasírovat bříško jestli ho má tvrdé, teplý obkládek nám tohle pomáhalo.. a spinkala vzdy jen u me v posteli a nebo vedle me na gauči proste me potrebovala videt/cítit… ted (4 mesice) uz ma režim a spinká v postýlce sama ![]()
Anetkaaa píše:
když já se bojím toho,že když k ní poběžím hned jak zapláče,tak si na to zvykne a pak už to bude dělat pořád..jsem z toho vše taková vyjukaná..první mimísek..člověk má načteno,ale praxe je jiná..
Tohle je totální blbost! Máš první miminko, zalez si s ním do pelechu, chovej jí, mazli, užívej si to. Já vím, jak je to těžký, syn byl uřvanej až hanba, ale já měla k němu ještě druhý dvouletý dítě, takže takovej luxus jako zalézt do postele nebo prochovat miminko celý den jsem neměla. U nás zabral kočár, takže 3× denně na procházku…
Hlavně jí nenechávej plakat, v tomto věku jí nemůžeš rozmazlit!
Anetkaaa píše:
Holky mám doma 2-týdenní holčičku.Je napapaná,přebalená ale pořád mi brečí a přes den vůbec nespí.V noci je to v pořádku,to spinká dobře.Ale přes den je to za trest..Jak ji přes den uspat nebo aspoň zabavit.Takhle nic doma neudělám..
Tak nic nedělej. Vezmi holčičku do náruče, chovej, zpívej, mazli. Prospi se s ní v náručí.
A taky si můžeš pořídit šátek, strčit malou do něj a zabiješ dvě mouchy jednou ranou, dítě u mámy a zároveň prostor pro nějako činnost pro tebe.
Anetkaaa píše:
když já se bojím toho,že když k ní poběžím hned jak zapláče,tak si na to zvykne a pak už to bude dělat pořád..jsem z toho vše taková vyjukaná..první mimísek..člověk má načteno,ale praxe je jiná..
Anetko, ten mimísek nepotřebuje nic jiného, než máminu blízkost a lásku. Je to dvoutýdenní miminko, žije jen v rovině instinktů a bazálních potřeb. Přemýšlet nad tím, že si ji rozmazlíš, bože, to ja jak z počátku minulého století. ![]()
Přesně tak, věnuj se jí a buď s ní, na vychovávání máš času dost až bude trošku větší…držím palce:-)
Aghata píše:Anetkaaa píše:Anetko, ten mimísek nepotřebuje nic jiného, než máminu blízkost a lásku. Je to dvoutýdenní miminko, žije jen v rovině instinktů a bazálních potřeb. Přemýšlet nad tím, že si ji rozmazlíš, bože, to ja jak z počátku minulého století.
moje dcera byla to samé a od začátku jsem chodila celý den s kočárem ven tam spala od kojení do kojení, ale doma ani omylem
Anetkaaa píše:
Ve dvou týdnech se toho určitě neboj!!
Ve dvou letech bych to považovala za problém, ale je maličká, chce se mazlit, nebýt sama. To se nedá nic dělat…