Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim vsechny kolem a okolo… Si rikam je bezne aby ditko ve 2 a pul mesicich prospalo v noci 12hodin vkuse bez kojeni? dela to tak uz asi 14 dni, ja si nestezuju aspon se vyspime, akorat vsude vidim jak vsichni resi nespavost… me maly usne mezi 7-8 vecer a spi do 6-7 rana, a to rano jen tak knurka a ma zavrene ocicka, musim ho z toho polospanku budit..cekala bych ze bude rvat jak tur hlady a on se na me usmiva..je fakt ze pak ho dam k prsu tak saje jak divy, a pres den ho kojim cca po hodce hodce a pul, dr mi rikala ze se musi dopit proto vyzaduje kojeni pres den tak casto..me proste vrta hlavou ze mu to v noci nechybi…mate nekdo taky tak spave miminko?
ve dvou měsících jsme taky spali celou noc
užívej dokud můžeš! teď jsou malé čtyři měsíce a vstává někdy i dvakrát ![]()
Dorka_X píše:
ve dvou měsících jsme taky spali celou nocužívej dokud můžeš! teď jsou malé čtyři měsíce a vstává někdy i dvakrát
jj jen mi to proste vrtalo hlavou:D
Taky mám tak spavé miminko
Dcera mi spí celou noc 12hod taky už od dvou měs. Na váze přbývá krásně tak nač jí budit
Dr. mi řekl, že můžu být jedině ráda že mám „americkej život“ ![]()
Taky vzpomínám na dobu, kdy byla menší miminko, někdy prospala celou noc jako vy, většinou se vzbudila jen jednou. Teď má 10 měsíců a většinou se budí 3-4×, dneska supr - rostou zoubky, tak jsem byla vzhůru po půl hodinách
užívej si to, jestli nemá rpoblém s přibíráním, tak buď ráda ![]()
Mě na tom nepřijde nic divného, znám spoustu takových dětí…
Mě malej spal celou noc už od 14dnů, dřív se budil jednou.
A spí mi tak pořád. ![]()
Takže buď ráda a užívej si spánek. ![]()
To je nějáká provokace totok
![]()
Malé je 22 měsíců a celou noc spala 2× ![]()
Pokud nehubne, tak si to užívej ![]()
Taky mam spaci hodny mimi ted 7m, spi 8 hodin v podstate uz od doby co jsme prisli z porodky. Ani jsem se nesnazila to nejak menit, slysela jsem par „dobrych“ rad ze ho musim v noci budit na kojeni, ale houby. Zoubky uz nam taky rostou, ale kupodivu v noci je klid a spi dobre, manzelovi kdyz zacali rust zoubky tak to pry taky nebyla zadna hruza, tak mame doufam stesti.
No ale pry kdyz je prvni mimi hodne tak druhe byva vetsinou vztekloun, chceme jeste jedno casem tak jsem zvedava jak to preziju.
Verisca píše:
Zdravim vsechny kolem a okolo… Si rikam je bezne aby ditko ve 2 a pul mesicich prospalo v noci 12hodin vkuse bez kojeni? dela to tak uz asi 14 dni, ja si nestezuju aspon se vyspime, akorat vsude vidim jak vsichni resi nespavost… me maly usne mezi 7-8 vecer a spi do 6-7 rana, a to rano jen tak knurka a ma zavrene ocicka, musim ho z toho polospanku budit..cekala bych ze bude rvat jak tur hlady a on se na me usmiva..je fakt ze pak ho dam k prsu tak saje jak divy, a pres den ho kojim cca po hodce hodce a pul, dr mi rikala ze se musi dopit proto vyzaduje kojeni pres den tak casto..me proste vrta hlavou ze mu to v noci nechybi…mate nekdo taky tak spave miminko?
Tak to ti závidím, my máme 13 měsíců a vůbec nevím, co je to spát celou noc. Pokud mimi přibírá, tak bych to neřešila. Ségřin prcek taky spinkal od 5 týdnů celou noc. Pořád čekám, kdy takový zvrat nastane u nás, ale stále nic. ![]()
Syn byl stejnej… neresila jsem a paradne se vyspala, pres den mi casty kojeni nevadilo, tak jestli ti nevadi, ze pres den kojis castejc a synek je spokojenej, neres a uzivej si spanku
vetsinou jim to dlouho nevydrzi ![]()
doriang píše:
Syn byl stejnej… neresila jsem a paradne se vyspala, pres den mi casty kojeni nevadilo, tak jestli ti nevadi, ze pres den kojis castejc a synek je spokojenej, neres a uzivej si spankuvetsinou jim to dlouho nevydrzi
kojeni pres den nevadi,akorat si zacinam delat hlavu s tim ze je venklu uz zima, tak na venkovni kojeni muzu zapomenout..premyslim ze si budu muset odstrikavat MM a davat mu pit z flasky..ci jak se tomu rika:D snad se nenauci jen na tu flasku..
Verisco, jak pisi holky, uzivej si ze malej spinka a neres to! my to taky tak meli, kdyz byl prcek malej! pak bylo obdobi, ze vstaval kazde 2 hodiny, i casteji.
ted mame 8 mesicu a vypada to, ze se to k lepsimu obrazi - vstavam jen 1-2×…
zatim nemame zuby - takze uvidim, co nas zatim ceka…
preji klidne noci a spava miminka vsem ![]()
**veri**** - klíídddd ve věku tvýho malýho mi takhle celou noc prospali oba kluci, užívej si dokud to jde za chvíli se ti budou budit častěji .....u nás v Tobíkovo sedmi měsících je to cca dvakrát-třikrát za noc jak se povede
a ten starší už je velikej (7 let) tak taky už spí znova celou noc ![]()
a proč bys nemohla kojit i venku, tak bud´ si zalezu někam do tepla (což je lepší varianta) nebo vytáhnu jen prso a hodim přes něj i malýho deku …furt lepší než tahat sebou flašku, když nemusíš ![]()
pavli - to nemusí být pravda, já mám oba kluky podobný - ten mladší je to samý co byl starší v bleděmodrym, včetně toho že už se v 7 měsících staví a pochoduje když má pevnou podložku dokola a nejradši by už chodil
.........spíš mám pocit že ve všem bráchu o měsíc trumfuje ![]()