Spánek 2,5 měsíční miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
852
18.10.11 18:53

spánek 2,5 měsíční miminko

Ahoj holky, potřebuji slyšet Vaše zkušenosti a uklidnit se. Máme 2 a půl měsíce starého chlapečka a přijde mi poslední dny, že hodně spí. V noci se klasika budí na kojo, ale taky se mu to spaní zlepšilo. Dřív se v noci budil po 3,ale i 2 hodinách. Teď vydrží i 4 dokonce vydržel první interval i 5 hodin. Jenže mě přijde spavý i přes den. Ráno vstane tak o půl sedmé,nakojíme a pak zase usne kolem osmé, spí třeba půl hoďky a pak nakojím a kolem desáté vyrážíme většinou ven něco zařizovat do města. V kočárku vydrží spát klidne i do dalšího koja, třeba 2 hodiny i dýl. Pak zase nakojím a někdy chvíli si hraje a kouká a pak zase chvíli usne. Takhle to jde až do večera. Dneska šel ještě ven s babičkou o půl páté a zase spinkal, přijeli v 6 a to se vzbudil, ale s pláčem, jakoby chtěl ještě spát. Nakonec jsem ho uklidnila až u koja, chvíli po šesté a teď jsme ho o půl sedmé dali už spát, protože prostě usínal. Normálně chodí mezi 7 a 8 hodinou. Já vím, že to vypadá divně,ale moc se bojím, aby to nebylo něco špatného, že tolik spinká. Může se spánkový režim měnit? Je pně kojen. Může to být i tím, že už je méně světla? Jinak nikdy nebyl vysloveně nespavec, ze začátku v podstatě spinkl pořád. Ale pak mi přišlo, že míň a teď takhle :-( díky za Vaše názory :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9821
18.10.11 18:59

bud v klidu, ono se to změní a za pár měsíců s ebudeš divit a řešit jak ho uspat. Syn do 3 měsíců usínal sám,ale pak se to z´vrtlo a musím uspávám - přes den a večer :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
18.10.11 19:04

no jo, ale ě jde hlavně o to množství…mě to přijde, že spí pořád 8-o ale taky, že vlastně dřív spával míň…prostě se bojím, ab mu něco nebylo :-( jinak je moc šikovný, na to kolik mu je, je hodně vnímavý a přijde mi takové živé mimčo. Taky krásně přibíral, když se nrodil měl 3,8 kg a ve 2 měsících měl už 6 kilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
18.10.11 19:08

Buď ráda, mně se po těch dvou měsících malej taky hodně uklidnil a spinká víc a je hodnej… Až úplně koukám, ale já jsem ráda, protože aspoň mám čas i na staršího :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
18.10.11 19:09

Ahoj kate02 :mavam: :mavam: takže Ti taky tolik spinká? Jsem asi hrozný plašan. A dřív jste spávali míň? A v kolik chodí večer, dnes šel Vojta skoro o hodinu dřív, může to být i tmou? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
18.10.11 19:26
vegiska píše:
Ahoj kate02 :mavam: :mavam: takže Ti taky tolik spinká? Jsem asi hrozný plašan. A dřív jste spávali míň? A v kolik chodí večer, dnes šel Vojta skoro o hodinu dřív, může to být i tmou? Díky

Náš Vojta chodí spát kolem 6 - 7 hodiny, vydrží cca do 23 - 24 hodin, pak se budí kolem 5, pokud ho nic netrápí… Do těch dvou měsíců (vlastně než se naučil cíleně smát :-D ) většinu dne prořval a od té doby jak když utne a je z něj usměvavý mimčo, co jen spí, jí a směje se… Plakal moc od té doby snad jen jednou a to proto, že jsem ho zapomněla nakojit, jak byl hodnej :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
18.10.11 19:51

jde mi o to, kolik je normální, že tak mimi naspí. Četla jsem, že prý může prospat i 20 hodin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
18.10.11 20:01

Jejda, bud ráda, že ti spí! Malý mi spí nádherně od narození, dva měsíce doslova a do písmene prospal, ted poslední tak týden vydrží chvilkama vzhůru, ale pořád většinu dne prospí. Přes den kojím co 3-4 hodiny, v noci spí ten první interval cca 6hodin, pak už po 3 hodinách. Rozhodně na tom nic špatného není, neboj se a užívej si to! Dcerka mi ve 3 měsícíh spávala párkrát přes den po 20minutách, v noci brečela, to byl jiný opruz :roll: takže ted si rochním v tom, jak mám hodné spavé miminko, které nepláče, krásně pije a přibírá a roste jedna báseň! (ono se to totiž časem změní, že :cert: ) A zatím teda nemáme žádné pevné časy vstávání ani usínání, tím, že skoro pořád spí, ho stejně většinou budím, když musíme do školky nebo večer vykoupat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
18.10.11 20:09

Iffko díky, jinak tvůj malej má skvělé vlásky. Náš byl taky vlasatec,ale teď začal trochu „línat“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
19.10.11 08:18

Tak ja mam taky dvoumesicnaka a vecer mi teda nespinka :nevim: Nevim, jestli je to tim, ze u nas je vecer nejvetsi srumec nebo co (prijde tata z prace, segra ze skoly) Zkratka od 17 spis jen tak pospava, ale vetsinou se chce nosit a oci 8-o vyplesteny az do 21:00. A to papa naposledy tak kolem 20:00, ale ani pak nemuze usnout. Od te devate vecer pak spi do te 2-3 rano, pak vstava 5-6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
19.10.11 08:24

Dřív měl třeba častěji hlad, teď už si víc vytáhne, tak vydrží dýl. Ale pro klid duše, můžeš se na to zeptat při prohlídce u MUDr. Já řešila spíš opačný problém. Dítě moc spací nebylo, zato řvací a chovací:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
796
19.10.11 09:46

Mě to přijde úplně normální, prostě ho nic netrápí, nemá bolení, nemá hlad,je není mu zima či smutno…tak prostě spí. Asi to zrovna teď potřebuje, možná prototo, že má růstovný spurt.
Kdyby mu něco bylo tak bys to určo poznala: špatně by jedl, nepřibýval,byl by plačtivý, měl teplotu, propadlou fontanelu, vývojově by neodpovídal jeho věku, atd.
Sama mám 2 děti. 4,5roku a 2,5měsíce. Někdy by klidně prospali celý den, a někdy zas nespali celé dopoledne. To samé je teď i se starším synem, někdy by nejradši spal do 10h, spal by i po obedě, a někky straši už od 6h ráno a večer ani po 21h se mu nechce spát. Mladší se běžně budí budí 2y za noc na jídlo a dnes spal vcelku 10h.
Zrovna tak to je s dospělými. Mě někdy stačí jen 4h spánku a někdy bych potřebovala spát jako mímo skoro celý den.
Neboj, musíš prostě počítat s tím každý den nebude stejný. Někdy bude chtít spát víc, jindy miň, někdy bude mít velký hlad a jindy sní třeba jen polovic. Někdy bude potřebovat víc pozornosti jindy si vystačí sám. Někdy bude mít bolení a různé úptrapy a jindy bude v pohodě.
A tak to je se vším a s každým............. :mavam:
Tak je to i s jídlem a různými lidskými potřebami. A táhne se to holt s náma už od narození…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
19.10.11 09:55

ahoj rencino, přesně jsi to vystihla,dneska mám totiž spavpu zase já :mrgreen: jsem úplně mimo …že by počasí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
19.10.11 17:49

Rika se, ze kdyz deti hodne spi, tak rostou… tak asi roste :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.11 00:51

Ahoj holky tak ja mam doma 2,5 mesicni holcicku prijde mi ze pres den toho moc nenaspi nejlepe se ji spí v kočárku ale doma ne to pozoruje vse okolo a nema rada samotu takze doma porad prenasim lehatko a povidame si spolu :D ojime vzdy po 3 hodinach a v noci spinka 7-10 hodin v kuse drive jsem ji zkousela mezitím budit na kojení ale to se jí nelíbilo a nechtěla pít takze kdyz ji to tak vyhovuje tak ji nenutím a jsme obě spokojené :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí