Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky..Malá mi krásně spala přes noc skoro až do ranní 5 od 19ho a ted se začala hodně budit.Už třeba v 23hod a pak po 3 hodinách a vždy chce mléko(UM),ale vždycky hned usne ale dost u toho krmení vyvádí..Budou ji 4 měsíce tak nevím zda se nejedná o růstový spurt..Poraďte zda máte někdo s tím zkušenost
?Jinak přes den spí krásně až 6 hodin.Dopol.3-4 a pak 2 krát hodku..To je zlatá ale ta noc
![]()
Spurtík to určitě může být, tabulky, kdy spurtíky bývají, jsou pouze orientační. Někdo to má plus mínus dva týdny, měsíc…Já to poznala u kojení, když nebylo dost mlíčka a kojila jsem po dvou hodinách. Pak se to do týdne vrátilo do starých kolejí a kojili jsme zase po třech hodinách. Když jsme přešli na UM, tak jsem spurt nějak nepocítila. Vždycky když potřeboval zvýšit dávku mlíčka, tak jsem to prostě poznala, že by rád vypil ještě…přidělala jsem a byl spokojený ![]()
prosím poraďte mi, je nám 6. týdnů…
pátý den jíme ve dne po hodinách, vyjíííííímečně se mi to podaří natáhnout na 1,5 hodiny… chodíme po pokoji, ukazujeme hračky, sme na dece, na bříšku… všecko možný… když dám prst na test sání, saje jako divá… zkouším to i mimo kojo a to nechce… takže když už nevím co s ní, dám jí kozu… jenže po 5 min mi u toho vytuhne a mužu bradičkovat a štípat tvářičky jak chci..
jak vychytat to kojo..a je to fakt spurt nebo ne… co myslíte? ![]()
včera sme byly na kontrole a prospíváme, dr. s náma byla spokojená…
Já jsem v 6ti týdnech kojila co 45 minut, trvalo to tak 14 dní, a pak to přešlo. Když chce, tak jí dej
. Takže já si myslím, že by to spurt mohl být.
Míša je neblicí dítě, neublinkávala, maximálně to zní vyteklo ještě nesražený a to podle mě bylo tím, že byla tak přežraná, že se to do ní už nevešlo, tak to vyteklo
. Během těch 2 týdnů přibrala 600g a Dr. málem kleplo. Říkala, ať to natáhnu na 3 hoďky, ale to by se Míša uječela hlady … Mě to nějak neobtěžovalo, jo co bych za to teď dala, mladá se rozhodla, že bude držet dietu a neche pít
.
tak to sme na tom podobně…
my za 2 týdny 500g a teď za 3 taky… a ublinknete taky nesražený… tak když sou přežraný proč furt chtěj mršky nenažraný ![]()
Asi ještě nepoznají, že mají dost
. Tak ať žravost brzy přejde.
Ahoj holky,
jsem už na mrtvici … malá usnula v 8 hodin, pak se budila o půlnoci, ve 4 a v 6 hotovo. Zní to celkem pěkně, ale … po půlnočním kojení s sebou šije, takže nespím. Nespím klidně 3 hodiny. No a zdálo se mi, že je malá nějaká nesvá, poslední 3 noci se budila jinak a častěji a teď mi v noci pila po 2 hodinách. Paradoxně jsem se celkem vyspala. Asi jsem už tak hotová, že prostě spím.
Chci se zeptat, může to být spurt? A jak dlouho trvá, co jsem četla, tak třeba jen pár dní?
Děkuji
Spurt je popisovaný v 3. a 6. týdnu a 3. a 6. měsíci, takže to by nevycházelo. Náš prcek vstává do půlnoci po 3 hodinách a od půlnoci po 2 hodinách na krmení pořád. Mezitím ještě na vypadlý dudlík. Někdy mi přijde, že u dětí se všechna nepohoda svádí na spurt, prdy a zuby a tato trojice se dá použít vždy ![]()
v tomhle obdobi to muzou byt i zuby, zkus dat v noci jenom dudlika a uspat, kdyz nebude kdo vi jak vyvadet, tak to hlad nebude.
danyk píše:
Spurt je popisovaný v 3. a 6. týdnu a 3. a 6. měsíci, takže to by nevycházelo. Náš prcek vstává do půlnoci po 3 hodinách a od půlnoci po 2 hodinách na krmení pořád. Mezitím ještě na vypadlý dudlík. Někdy mi přijde, že u dětí se všechna nepohoda svádí na spurt, prdy a zuby a tato trojice se dá použít vždy
tech spurtu muze byt i vic a je fakt, ze vsechno se svadi na zuby, prdy a spurty, malej taky spal v noci hezky, ale kdyz se klubou zuby, tak to je peklo ![]()