Tlak času léčba vs. těhotenství

Anonymní
9.5.16 15:07

Tlak času léčba vs. těhotenství

Prosím o zachování anonymity.

Nosím v sobě velmi smutné tajemství. A momentálně nemám sílu a ani odvahu se svěřit někomu blízkému. A ani psychologovi. Jen nevím jak přemýšlet a jednat dál.

V pubertě mi lékařka zanedbala léčbu z které se postupem času vyklubal velký problém s doživotními následky. V rámci nějaké snahy žít dál jsem podstoupila x experimentálních zákroků. Abych byla v rámci možností schopná žít a nejen nějak přežívat. Léčba byla trochu drastická, ale vždycky mi to zaručilo jen týden v nějakých bolestech. Teď se však naskytla možnost vyléčit se z větší části. A žít snad i život bez obav, že někde nebo někdy zkolabuji a už se nevzbudím.
Mám jedno dítě. A vždycky jsem toužila po dvou. Nabízená léčba mi může přinést velkou úlevu v životě. A s velkou daní. Léčba, léky a jiné věci s tím spojené by mohly dalšímu dítěti způsobit postižení, různé syndromy atd…
Lékař konstatoval, že jedno těhotenství ve svém nynějším stavu ještě zvládnu. S tím, že po zahájení léčby už další těhotenství nedoporučuje (viz výše).
S partnerem se respektujeme a chováme se k sobě slušně. Ale není to žádná láska ani milování. Dá se říci, že si žijeme své životy a volné chvíle, kdy nejsme v práci, trávíme spolu s rodinou nebo dětmi v rodině.
Stojím před rozhodnutím, zda otěhotnět. A nebo jít rovnou do léčby s tím, že už žádné dítě pak už nebude. Ve vztahu nejsem šťastná, ale ani nešťastná. Nevím, co mám dělat. Jak jednat, jak myslet, jak se rozhodnout.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31278
9.5.16 15:25

Nu, předně bych ve vztahu, kde nejsem šťastná, neplánovala druhé dítě. Co když tě opustí, co když opustíš ty jeho? Zvládneš zajistit dvě děti? I s ohledem na tvou nemoc?
Jinak čistě hypoteticky, bude mít posun termínu léčby vliv na její případný průběh? Může se stát, že zvolíš dítě a pak už léčba nepůjde (třeba pro zhoršení nějakých symptomů té nemoci?)?
Když to řeknu úplně natvrdo, raději být živou (a možná zdravou) mámou jednomu dítěti, než nemocnou (a možná mrtvou) mámou dvěma :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12899
9.5.16 15:50

Těžko říct, když nevím o co jde. Neměl by si k tomu svoje říct i partner?
Jinak my jsme spolu s manželem k sobě slušní a volné chvíle trávíme též sami nebo i s rodinou. Myslím, že máme pokud jde o rodinu skvělý život.
Ale když ve svůj vztah nevěříš, nepřiváděj tam malé dítě. To je moje odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
9.5.16 15:59

Za takovych podminek bych se do druheho ditete nepoustela. Navic to oprvni potrebuje zdravou mamu. A co partner? Ten druhe chce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
9.5.16 16:06

Na tvém místě bych byla ráda, že mám jedno zdravé dítě. Druhé dítě NE do vztahu, který jsi popsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.5.16 16:49

Šla byhc do druhýho :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.16 17:28

Nevím přesně, co máš za problém, ale co kdyby sis nechala zamrazit embrya/vajíčka a po léčbe je použila?

• Citovat
  • Upravit
5808
9.5.16 17:58
@Anonymní píše:
Nevím přesně, co máš za problém, ale co kdyby sis nechala zamrazit embrya/vajíčka a po léčbe je použila?

tohle mě taky napadlo… jinak, pokud bys dítě neměla, tak bych to asi riskla, pokud už jedno máš asi bych hledala jiné možnosti později a teď začla léčbu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.16 20:54

Pokud začnu léčbu, už nikdy nebudu moci mít děti. Kdybych měla vyhlídku v to, že bych druhé dítě mohla mít někdy později. Neřeším to.
Nemohu říci, zda budu schopna zajistit dvě děti. To neví nikdo. Dneska ano, ale co zítra? Partner druhé dítě chce. Kdybych zůstala sama, budu mít oporu v rodičích. Podnikám a do toho ještě pracuji. Ekonomická stránka mě momentálně nijak výrazně netrápí. Partner všechna rizika zná. Jen já jsem psychicky na dně. Nedokážu se smířit s tou myšlenkou, natož s realitou. Ano, říkám si, ať jsem ráda za jedno zdravé dítě. Jenže… mám dvě ruce, dvě nohy, jedno srdce tvořené z dvou půlek. A mé dítě je mi vším, naplněním, smyslem života. O to víc toužím po druhém. Chápu, že bych měla myslet rozumně. Být rozumná. A udělat to co se nabízí jako první. Prostě se toho vzdát a děkovat životu za to, co je. Ale něco uvnitř mě jako vy křičelo - nedělej to!!! Ještě tu na Tebe někdo čeká.
Možná pracuje psychika více, než si dokážu připustit. Volba je to těžká.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.5.16 22:18

Sla bych do 2. ditete. Muzes byt zdrava jako repa a srazite auto a mas to. Tohle nevydumas. Ale nevim, co ti je. Nebo by ti mohla tvoje a manzelovo embryo odnosit kamaradka/sestra, nebo tak?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex