Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky
dnes jsem 5.ty den po ET dvou 5ti dennich embryi. Od vcerejska jsem mela bolesti bricha jako pred nástupem menstruace vecer uz jsem zacla spinit + tam byla trosicka krve.. Tak jsem volala svemu dr. a ten rikal at se nebojim ze se nic nedeje pokud se to nerozjede uplne.. No a dnes rano se to rozjelo.. Dostala jsem to.. Pritom jsem to mela dostat az 4.5. Jsem z toho zoufala
Mela jste to nektera taky takhle?? A jak to dopadlo??
@soffi91 paty den je hodne brzy, leky jeste nevysazuj.Ja to dostala 7den po et a prislo mi to brzy.Ale pokud krvacis hodne, asi bych uz moc nedoufala. Kolik beres utrogestanu?
Me se to stalo a tez jsem dostala MS
drive a bohužel to nedopadlo. To, ze jsi to dostala svwdci o tom, ze se embria asi neuchitila.
Ahoj @Martrich utrogestan neberu mam predepsanej gynprodyl 1-0-1 jete k tomu beru kyselinu listovou jako kazda asi prednison a aspirin
Ale jo vim ze to neni dobry znameni takze jsem uz prestala doufat.. Kazdopadne leky jeste nevysazuji az po donluve s dr. coz bude az zitra ![]()
Jo a jeste neco.. Jak beru ten gynprodyl tak ve zprave mam vaginalne ale v letaku a i na krabiccce myslim je napsano pouze peroralni podání tak jsem z toho dost na vážkách
dr mi nic ohledne uzivani nic nerikal precetla jsem si to vezprave teprve vcera a je tam napsano vaginalne tak opravdu uz nevim..
myslite ze chyba mohla byyt i v tomhle??
@soffi91 tento lek ani neznam. Kazdopadne dostat takto brzo ms neni uplne normalni. Priste bych si nechala zvysit davku gestagenu a ja mam ted treba ertrofem jeste.Tato kombinace potlaci krvaceni
@Matrich diky za prispevek ja jsem z toho fakt na prasky nechapu to.. A muzu se zeptat jak si dopadla ty??
Muze se to taky spat, kdyz je mala hladina progesteronu a lut.faze je pak moc kratka.Me davali u 2 ivf jen 3 utrog. denne a ms dorazila brzy, pak 6 a dostala jsem to 12den.Ted mam komb. s estrofemen a zitra 14.den budu testovat, kazdopadne ta ms muze smest i uchycene embryo. Treba Textl z Brna tvrdi, ze taktnj brzy by ms nemela dorazit a je to dusledek spatne stimulace nebo nevhodne zvolenych leku.Ja ted vysledek jeste nevim, ale zmena centra je hodne znat i v postupech
@Martrich drzim palecky
kazdopadne ja pujdu tedka taky do KET mame tam ještě 7 mrazacku.. Tak uvidime.. ![]()
@soffi91 Já jsem to při prvním IVF dostala taky dost brzy, 7. den po ET. Při následujících KETech jsem si píchala jako podporu luteální fáze Pregnyl den před KET a za dalších 5 dní znovu. Určitě to prober s doktorem, ať ti při KET nastaví lépe léky.
@Martrich Dneska jsem na tebe myslela, jestli jsi vydržela netestovat. Zítra budu mooooc držet pěsti a dej pak vědět. Já budu zítra 7.den po KET, ale myslím si, že to zase nevyjde. Máš nějaké příznaky?
@Simona_Black jsi hodná, díky moc. Já už jsem nervózní jako pes, ale netestovala jsem, byli jsme o víkendu u známých tak to ani nešlo. Příznaky těžko říct, tělo je zblblý hormony a do toho nervy, takže fakt nevím… Nekrvácela jsem nic, ale mam utrogestan a estrofem, ten ms drží. Takže to bude hop nebo trop… U tebe už je mimčo(mimča) zavrtané, takže hezky odpočívej a na špatné myšlenky je času dost
![]()