Tlak ve zkušební době

Anonymní
18.2.24 16:51

Tlak ve zkušební době

Ahoj všem,
nastoupila jsem do nové práce na pozici, o které jsem vždy snila. Ta práce mě baví, moc, ale hned na začátku, ve zkušebce je na mě vyvíjen velký tlak, velká míra zodpovědnosti, práce o víkendech a bojím se, že něco podělám a že by mě mohli po zkušebce vyhodit. Peníze k množství práce adekvátní nejsou, ale dělám to s láskou jenže mě to začíná strašně stresovat. Měli jste taky těžké začátky v práci? Máte nějakou radu jak prvotní náročné období překonat? Děkuji moc :srdce: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35797
18.2.24 16:57
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
nastoupila jsem do nové práce na pozici, o které jsem vždy snila. Ta práce mě baví, moc, ale hned na začátku, ve zkušebce je na mě vyvíjen velký tlak, velká míra zodpovědnosti, práce o víkendech a bojím se, že něco podělám a že by mě mohli po zkušebce vyhodit. Peníze k množství práce adekvátní nejsou, ale dělám to s láskou jenže mě to začíná strašně stresovat. Měli jste taky těžké začátky v práci? Máte nějakou radu jak prvotní náročné období překonat? Děkuji moc :srdce: :kytka:

A ty tam chceš zůstat dobrovolně a dělat jim tam blbce dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.24 17:05

@JancaS84 tak je to moje vysnena pozice. Nechci o ni prijit. Myslis, ze ze me delaji blbce?

• Citovat
  • Upravit
21590
18.2.24 17:25
@Anonymní píše:
@JancaS84 tak je to moje vysnena pozice. Nechci o ni prijit. Myslis, ze ze me delaji blbce?

No a ty víkendy máš zaplacené jako přesčasy? Odpovědnost může být jen o tom, že se zaměstnavateli líbíš a důvěřuje ti už ve zkušební době. Hodně záleží na tom, co je předmětem konkrétní práce a zda to tomu odpovídá a je to současně ohodnocené. Pokud jsi dřív dělala jednoduchou práci, ze které jsi šla domů s čistou hlavou a teď máš třeba na starosti kompletní vedení nějakého projektu, tak to je prostě velká změna. Ono se to bez detailů nedá posoudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
18.2.24 18:12

Hele u mě třeba probíhal takový stres ze začátku v každé práci, pak sem se zajela, lecos už sem delala automaticky a nemusela nad tím tolik přemýšlet a stresovat, tak se to uklidnilo. Záleží co delas no. Kdyz sem něco delala chvíli, tak sem taky byla ve stresu, ze něco pokazim, nevěděla si rady a chodila se furt ptát, nebo sem byla pomalá, než se mi to dostalo pod ruku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
18.2.24 18:59

Zezačátku jsem asi byla ve stresu, přece jen první zaměstnání, obavy ze změny, jak to zvládnu :) Když se pak zajedeš a zjistíš, že se ti daří, tak to (nejspíš) přejde.

Ty víkendy by mi ale vadily hodně. Doporučuju si už na začátku stanovit nějaká pravidla. Například práce o víkendech ano, ale proplacená jako přesčas a vysloveně výjimečně, když něco jo hoří. Teda, pokud neděláš něco jako hasičku, kde je jasné, že máš o víkendu směny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
18.2.24 19:02

@Zmatka spousta povolání (asi většina) se dela o víkendech, snad s výjimkou nějakých kancelářských praci, školství apod :nevim: cokoliv ve zdravotnictví, obchodech, záchranné služby, restaurace atd atd :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
18.2.24 19:03
@Kriss Tina píše:
@Zmatka spousta povolání (asi většina) se dela o víkendech, snad s výjimkou nějakých kancelářských praci, školství apod :nevim: cokoliv ve zdravotnictví, obchodech, záchranné služby, restaurace atd atd :nevim:

No jasně, ale tím, jak o tom psala, mě nenapadlo, že dělá o víkendech normální služby. To by asi nepsala o nadprůměrném tlaku na výkon :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.24 21:20
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
nastoupila jsem do nové práce na pozici, o které jsem vždy snila. Ta práce mě baví, moc, ale hned na začátku, ve zkušebce je na mě vyvíjen velký tlak, velká míra zodpovědnosti, práce o víkendech a bojím se, že něco podělám a že by mě mohli po zkušebce vyhodit. Peníze k množství práce adekvátní nejsou, ale dělám to s láskou jenže mě to začíná strašně stresovat. Měli jste taky těžké začátky v práci?Máte nějakou radu jak prvotní náročné období překonat? Děkuji moc :srdce: :kytka:

Ano, mela. A nestalo to za to.
Dnes uz bych se na to vykaslala. Obzvlast za male penize.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.24 21:29

Ve sve vysnene praci jsem si prvnich par mesicu pripadala jako blbec a ze me musi kazdou chvili odhalit a vyhodit, protoze nic neumim :lol: V te praci jsem 10 let a z vyklepaneho kurete jsem se vypracovala mezi spicky v oboru. Do ted nechapu, ze me tenkrat na tu pozici vzali,
ale jsem moc rada, ze jsem ten prvotni tlak vydrzela.
Rada je vydrzet, ono si to sedne.
Jinak na vyssich pozicich (budu to tak predpokladat) zkratka budes mit vic a vic zodpovednosti a na presnou pracovni dobu se moc hrat nebude. Zkratka prace musi byt hotova..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat