Po mateřské nemůžu sehnat práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Po mateřské nemůžu sehnat práci
Hezký den všem, už jsem trošku zoufalá a potřebuji se vypovídat. V září mi skončila mateřská a od té doby hledám aktivně zaměstnání. Žiju v menším městě cca 9 tisíc obyvatel, takže tady práce skoro není a za celou dobu jsem tady byla pouze na jednom pohovoru, životopisů jsem rozeslala více, ale buď se nikdo neozval nebo napsali, že mě nevybrali. Každopádně mám v dojezdové vzdálenosti cca 15km, dvě větší města. Životopisy posílám skoro každý den, když se něco naskytne. Nejsem vybíravá. Moje praxe je převážně vedoucí obchodu, ještě jsem pracovala jako provozní sázkové kanceláře. Hlásím se na pozice uklizečky, prodavačky, pomocné síly do kuchyně, nějaké dělnické práce. Na pohovory si mě zvou poměrně často, ale buď se pak už neozvou nebo napíšou, ze mě nevybrali. Nevadí mi ani zkrácený úvazek na 20h týdně, naopak spíš to bych uvítala. Jediné co nemuzu delat jsou 12tky kvůli víkendům (víkendy mi nevadí, ale 12tky jsou do noci a to bohužel nemuzu) a pak 3 směnný provoz. Je to z důvodu, ze přítel chodí do práce a ještě k tomu rozjíždí svoji firmu a to děla prave převážně o víkendech nebo po večerech.
Každopádně i tak je nabídek práce hodně a už jsem byla opravdu na xx pohovorech, na každý se připravím, nemyslím si, ze dělám nějaký špatný dojem nebo tak něco. Nikdy jsem neměla problém si práci sehnat, ještě jsem si mohla vybirat, ale teď proste vidí, ze mám malé dítě a nemám šanci. Jsem z toho už zoufalá, naštvaná, nešťastná. Minulý týden jsem byla opět na pohovoru, který probíhal skvěle, paní mi rekla, ze se ji opravdu libím, ze ještě nikoho takového na pohovoru zatím neměla, a ze se ozve tento týden. Už už jsem myslela, ze to opravdu dopadne a ve čtvrtek přišla zprava, ze bohužel..
Po těch 4 měsících už jsem z toho všeho tak otrávená, už nedokážu ani věřit tomu, že mi někdo tu šanci dá. Měla jste to některá podobně nebo mám takovou smůlu jenom já? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám to úplně stejně:) jakmile máte dítě, je to prostě problém…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jaké máš vzdělání? Jestli nejseš překvalifikovaná a pak se bojí, že jim utečeš za lepším. Držím palce, na podzim mě to čeká taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spíš nechápou, proč s praxí vedoucí chceš dělat pomocnou sílu v kuchyni a dají přednost někomu, kdo jim potencionálně neuteče za lepším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prizpusobujes zivotopisy a motivacni dopisy danym pozicim? Mozna mas spatne udelany zivotopis. Vzdy prostuduj dukladne popis pozice a udelej mu zivotopis na miru. Mrkni na insta profil tips4work - ceska personalistka radi jak na to. Muzes se s ni zkontaktovat, poradi, vyplati se to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A k zasilani nabidek na nizsi pozice - neni to problem, ale musis v motivacnim dopise trefne vysvetlit, proc chces delat praci pod svou kvalifikaci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemáte tam oblastní charitu? Zkusit poslat životopis tam. Občas umí charita hledat terénní lidi. Nebo možná zkusit i pečovatelský dům. Kurz se dá dodělat v průběhu. Alespoň do pečovatelského domu vzali i dceru známé. Která neudělala na první a druhou dobrou maturitu. Ale rok sedět doma na zadku nemohla. Takže šla dělat tam. Udělala si v průběhu kurz. Pak i tu maturitu konečně dotáhla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám vystudovanou sociální činnost, ale nikdy jsem se tomu nevěnovala. Po škole jsem jako prodavačka ve zverimexu, pak šla delat do jiného obchodu, kde jsem byla 3 roky a dostala se až na pozici vedoucí. Následně jsem se stěhovala a šla opět dělat do zverimexu, kde jsem po 1,5 roce skončila a šla delat provozní sázkové kanceláře, kde jsem pak skončila a odesla na mateřskou. Toť takovej souhrn mého životopisu. Na pozice na které se hlásím, tak je to z toho důvodu, ze zkouším už vážně všechno možné, když mě nechtěj tam, kde mám praxi a zkušenosti, tak píšu i tam, kde zkušenosti nemám a doufám, ze něco vyjde.
Jak vědí, že mám dítě? Mám v životopise napsané, že jsem byla od/do na mateřské, nemuzu tam mít 3 roky díru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mellory17 nemusis nikde vysvetlovat, ze si byla na materske - proste tam nech svou posledni pozici od - soucasnost, nebo neco v tom stylu ![]()
Zkousela si treba oslovit skoly? U nas je problem sehnat sikovne asistentky pedagogu, pokud jsou ochotne si dodelat kurz, tak se bere kde kdo. Navic pokud mas vystudovanou socialni cinnost, rozhodne je to bliz, nez nektere, se kterymi jsem spolupracovala ![]()
- Citovat
- Upravit
@KerrisKate píše:
@Mellory17 nemusis nikde vysvetlovat, ze si byla na materske - proste tam nech svou posledni pozici od - soucasnost, nebo neco v tom styluZkousela si treba oslovit skoly? U nas je problem sehnat sikovne asistentky pedagogu, pokud jsou ochotne si dodelat kurz, tak se bere kde kdo. Navic pokud mas vystudovanou socialni cinnost, rozhodne je to bliz, nez nektere, se kterymi jsem spolupracovala
Přesně tak, mateřská se nepíše, není to pracovní praxe. Já mám všude jen datum od do, třeba měsíce, ale když jsem práci zrovna neměla a třeba byla na ÚP, taky to tam nemám. Mám jen vyloženě práce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na me to pusobi, ze se boji, ze jim uteces, jakmile se rozkoukas. Prizpusobila bych vice zivotopis, jestli chces na nejakou dobu dat karieru k ledu, a opravdu chces vzit i nizsi pozici - poniz svou praxi odpovidajicim zpusobem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Problém je, že máš dítě a žádný jedinečný obor, který by to vyvážil(to druhé neber jako urážku, to je prostě úplně normální a takhle to má třeba 80% lidí).
A za druhé, holky, ženy, co vás vede k tomu, že necháte muže šplhat ve svých ambicích vám po hrbě a zadupávat vás do země.
To si vážně myslíš, že je v pořádku, když tě muž nechá naprosto na holičkách a poraď si jak časově umíš, protože já chci v době, kdy moje žena hledá práci a potřebuje, abych se časově více podílel, zakládat firmu a budu ji totálně šikanovat ne v nějakém kariérismu, o to vůbec nejde, ale v její základním životním právu, aby si našla práci, protože v tvém oboru to fakt bez jeho účasti nejde. Obecně se prostě, když nejsi samoživotelka, musí časově podílet oba, protože jinak jsi bez šance a jsi v hrozně slabé pozici v tom vztahu, v hledání práce, ve všem.
A jak píšeš, že by ti nevadil zkrácený úvazek. Kde to žiješ, o ty je dračka a slušný krátký úvazek je extrémně obtížné sehnat i tam, kde je to s prací slušné, natož na malém městě.
Brigády, ty by byly, ale ty jsou pro tebe už velmi nevýhodné.
Takže se oba vzbuďte do reality a ta tvá drahá druhá polovička, ať si přestane plnit svoje sny na tvůj úkor a stane se plnohodnotným partnerem a ne jen finančním příspěvatelem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mellory17 píše:
Hezký den všem, už jsem trošku zoufalá a potřebuji se vypovídat. V září mi skončila mateřská a od té doby hledám aktivně zaměstnání. Žiju v menším městě cca 9 tisíc obyvatel, takže tady práce skoro není a za celou dobu jsem tady byla pouze na jednom pohovoru, životopisů jsem rozeslala více, ale buď se nikdo neozval nebo napsali, že mě nevybrali. Každopádně mám v dojezdové vzdálenosti cca 15km, dvě větší města. Životopisy posílám skoro každý den, když se něco naskytne. Nejsem vybíravá. Moje praxe je převážně vedoucí obchodu, ještě jsem pracovala jako provozní sázkové kanceláře. Hlásím se na pozice uklizečky, prodavačky, pomocné síly do kuchyně, nějaké dělnické práce. Na pohovory si mě zvou poměrně často, ale buď se pak už neozvou nebo napíšou, ze mě nevybrali. Nevadí mi ani zkrácený úvazek na 20h týdně, naopak spíš to bych uvítala. Jediné co nemuzu delat jsou 12tky kvůli víkendům (víkendy mi nevadí, ale 12tky jsou do noci a to bohužel nemuzu) a pak 3 směnný provoz. Je to z důvodu, ze přítel chodí do práce a ještě k tomu rozjíždí svoji firmu a to děla prave převážně o víkendech nebo po večerech.Každopádně i tak je nabídek práce hodně a už jsem byla opravdu na xx pohovorech, na každý se připravím, nemyslím si, ze dělám nějaký špatný dojem nebo tak něco. Nikdy jsem neměla problém si práci sehnat, ještě jsem si mohla vybirat, ale teď proste vidí, ze mám malé dítě a nemám šanci. Jsem z toho už zoufalá, naštvaná, nešťastná. Minulý týden jsem byla opět na pohovoru, který probíhal skvěle, paní mi rekla, ze se ji opravdu libím, ze ještě nikoho takového na pohovoru zatím neměla, a ze se ozve tento týden. Už už jsem myslela, ze to opravdu dopadne a ve čtvrtek přišla zprava, ze bohužel..
Po těch 4 měsících už jsem z toho všeho tak otrávená, už nedokážu ani věřit tomu, že mi někdo tu šanci dá. Měla jste to některá podobně nebo mám takovou smůlu jenom já?
Velice podobná diskuze s podobnými indiciemi tu nedávno byla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s já ale nechci delat žádnou kariéru, na to jsem nikdy nebyla, opravdu nejsem nijak ambiciózní, proste normální práci na 8h denně. 12tky jsem dělala 1× v životě a už tak mě to prislo šílený a to mi bylo 24. Teď mám dítě a chci se dceři věnovat na 100% a nechci byt celé dny v práci a vidět ji jen 2× měsíčně o víkendu.
Někdo tu rodinu živit musí, a ze přítel rozjíždí svůj byznys, aby jsme se měli dobre a taky děla to co ho bavi a do budoucna by se tomu chtěl věnovat pořad a odejít z práce, kde je teď. Na ho v tom 100% podporuju a určitě mu nebudu rikat, aby se na to vykašlal, ze půjdu delat 12tky za 16 čistého, když on tohle muže přinést domu za dva víkendy.
Jak říkám, nikdy jsem neměla problém s hledáním práce a jestli je jediný problém to, ze mám dítě, tak je asi něco špatně a ne u mě, ale u zaměstnavatelů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit