Trenér koní

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
17.2.24 16:42

Trener koní

Ahoj, je mi 19 let a nedávno jsem dodělala stredni školu. od malička se věnuju konim a jednoho i mám a ráda bych se stala trenerkou jezdců a koni. Nevim ale co vse k tomu potřebuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
118
17.2.24 16:50

Na ČJF je dostatek informací. Je ovšem otázkou, zda máš dostatek znalostí a zkušeností, aby o tebe byl zájem… Teď jsem dávala do tréninku svoji tříletou kobylku a tedy devatenáctce, co si shání informace, jak se stát trenérkou koní na emiminu, bych jí bez urážky nesvěřila. Ale nic ve zlém… Začala bych být tebou odspodu, jako ošetřovatelka a pomocnice v nějaké sportovní stáji a pak uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.24 10:35

Ahoj, no nejdřív musíš mít aktivní licenci jezdce. Máš? Pak se dělají cvičitelske zkoušky. Už si nepamatuji jak to bylo, ale myslím, že tam člověk musel předvést drezuru i parkur stupně L. Plus ještě před nimi někoho odtrenovat myslím. Já jsem ty zkoušky nedělala, ale známá si na to od nás půjčila koně. Zkoušela to 3× a tu licenci nedostala. Neni to úplně legrace. Na jaké úrovni jezdíš?
Trenérské zkoušky jsou ještě o level výš, ale teoreticky ti stačí k trénování ten cvičitelák. Ale jak píše @Lucka9292 asi bych si tě jako 19 letou nenajala. Obzvlášť pokud za sebou nemáš nějakou extra závodní karieru, což asi nemáš, když se ptáš tady a ne svých známých koňáků, nebo svého trenéra či cvičitele. Případně nehledáš na stránkách ČJF. Ono k těm všem zkouškám, i těm základním jen pro závodění musíš něco vědět. Je tam i teoretický test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat