Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
a jsi minimálně 5 minut před měřením v klidu?
no to asi nestačí, má se 5 minut před měřením sedět v klidu, nejíst, nepít, nemluvit, klidně dýchat a až pak začít s měřením - však zkus, jestli to pomůže
https://www.onlinemedical.cz/…ny-pruvodce/?…
Měřit se má třikrát a pak hodnoty zprůměrovat.
krevní tlak se mění záleží co zrovna děláte mělo by se počkat 5 minut a pak měřit a jedno měřeni nic neznamená já beru léky na tlak a mám kolem 140/90 možnná víc
@stinga píše: Více
Hmm, tak to jsou teda dost přísná kritéria… ![]()
No je to o hubu. Člověk aby se skoro bál, si po ránu i pořádně zasexovat.
![]()
Teď se měsíc měřím, nějak během měsíce jsem se vyhoupla z nízkého tlaku do velmi vysokého, tak se měřím denně. A v návodu na tlakoměru píšou půl hodiny nejíst, nepít a bez větší fyzické aktivity. Aspoň mám výmluvu sedět půl hodinu s knihou na gauči. Ale Dr. říkala, že fyzická aktivita ovlivní ten horní tlak, s tím spodním nic moc neudělá. Nevím. Já bojují se spodním.
U doktora taky tlak neměří 3×
na interně chvíli posedím, pak vlezu dovnitř a měří. Když občas měří jinde, tak ani neřeší, jestli jsem chvíli poseděla v čekárně nebo zrovna přišla.
@vokishka píše: Více
Neměří. Třikrát se má měřit jen tím domácím.
(Ačkoliv mi onehdy měřili u doktora třikrát z každý ruky, ale prý to je kvůli preeklampsii)
@Lily-of-the-valley píše: Více
aha. Je fakt, že třeba na interně, co chodím, pořád mají takový ten starý klasický tlakoměr. Jiní doktoři mají jen takový ten, co máš doma.
Mně doktorka podruhé změřila, když to na mě vyšlo neobvykle vysoké a já řekla, že jsem k ní teď kilak a půl napůl dosprintovala. Tak to přeměřila s odstupem, horní trochu klesnul, spodní ne.
Chci se zeptat,
První měření mi naměři tlakoměr vždy příšernou hodnotu, třeba 150/100
Pri dalších měřeních, vždy po pár minutách (třeba 5× za sebou) tlak postupně klesá, až se dostanu na normální hodnotu třeba 127/70.
Je možné, že během 10ti minut, se tlak takhle postupně snižuje?
Manžel má tlak v pohodě hned první měření.
Takže to nebude tlakoměrem, ale moji osobou.
Nejspíš se postupně sklidnuji nebo nevím.
Tlakoměr je mi neprijemny od pohledu
Máte někdo taky tak? Tlak mám v pohodě, alespoň mudr nic nikdy neříkala