Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj. Staram se s tchyni celkem o 5 kocek, za chvili zacina sezona blech a rada bych poradila neco opravdu ucinneho. Drive jsme strikaly kocky Frontlinem, ale zda se, ze blesky jsou jiz na tohle rezistentni a problem je, ze u nekterych kocen se objevila alergicka reakce na blesi kousnuti. Dostavala spot on Advocate, ale muselo se presne hlidat, kdy dat dalsi, kdyz jsme zapomnely, kocky mely hned zase blechy. Tchyne chce vsem poridit obojky, asi Foresto, protoze ucinkuji az 8 mesicu, takze by to pokrylo cele obdobi, jenze si nejsem jista. Koceny budou prevazne venku, na obojku se muzou uskrtit a kdyz je bude dcera hladit, tak aby si neco skodliveho z obojku neprenesla na kuzi. Nechci ani tablety, to mi prijde hodne agresivni a beztak by to vyzvracely…Budu rada za nejaky napad ![]()
@Althya Nejlepší obojky jsou ze zveráče za cca 100,– ( koočky na ně nikdy neměli alergickou reakci ) s foresto konkrétně zkušenosti nemám, aleco se týká frontline, měla jsem s ním strašné problémy a blechy všude. takýže za mě obojek proti blechám 100% nejlepší pro nás je Beaphar ( černý obojek ) pak je ještě zelený a bílej, ale ty jsou nic moc ![]()
Jak píšeš Frontline je na nic, ten účinkuje max. týden. My kupujeme obojky scalibor, ale máme ho pro psa, kočka ho nesmí. Kočkám bych klidně dala ty foresto a nebo obojky pro kočky jsou udělané tak, aby se v případě zachycení o strom roztrhly, problém je, že obojek už samo nenajdete a 800Kč je víme kde. Jinak o děti bych se nebála, to máš stejné jako když kočky stříkáš, tam ta látka na té kůži taky je a děti už máš snad dost velké, aby je napadlo obojek cumlat. Jinak mít kočky, tak bych to řešila prášky. Když nám naposledy chytla fena blechy, tak jsme je nakonec koupili a fungovalo to krásně, zažívací problém neměla a ten prášek byl spíš jako koncentrovaný vývar a naše fena co je schopná nosit odčervovací tabletu půl dne v tlamě, jen aby ji nespolkla tohle smlsla bez ukecávání.
Já teda nemůžu posoudit co kočky, ale na moje dvě jorksirky funguje obojek Foresto super
Žádné blechy, žádná klíšťata. Frontline taky ztratil účinnost.
Jedině Foresto, koupíš ho kolem 500 Kč, když ho seženeš v akci a je dobrý, když se číča někde zachytne, tak se roztrhne a neuškrtí se. Co se týče dětí, tak škodlivý není, je to i na letáku dobře popsané a pochybuju, že ti dítě bude obojek cumlat ![]()
Zrovna dnes mi dorazil foresto obojek, pouzivam uz tretim rokem a max. spokojena. Sehnala jsem ho za necelych 500 a zdarma mi ho druhy den privezli domu ![]()