To nešťastné psaní

3.3.16 12:27

To nešťastné psaní

Zdravím,
mám synka v 2. třídě a má trochu potíže se psaním. Jde o to, že si plete písmenka, třeba místo malého p začne psát j, pak to přepíše na p a má to ošklivé. Taktéž místo o píše a a místo v píše u. Manžel říká, že se syn nesoustředí a vždycky píše to písmeno, které je pro něj jednodušší.
Paní učitelce už došla trpělivost a začala mu ze psaní dávat trojky a čtverky (tedy přesněji jednu trojku a jednu čtverku). Z ostatních předmětů má jedničky a dvojky.
Má někdo z vás doma taky školáka, co si plete písmenka? Nebo psali jste tak sami? Upraví se to časem nebo se mám bát, že má nějakou lehčí formu dysgrafie?
Já tohle neznám, mně se písmenka ve škole nikdy nepletla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19606
3.3.16 12:30

@motyl-modrasek neter tohle mela…donesla pak papir, ze ma dysgrafii (myslim) a pristupovali k ni jinak…pletla si b a d, a a o…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
3.3.16 12:33

@motyl-modrasek domluv si vyšetření v pedagogicko-psychologické poradně. Krasopis brzy přestane být důležitý, pokud jde jen o tohle. Já taky měla hnusné známky ze psaní, písmo mám celkem úhledné. Starší syn píše nohou stejně jako jeho otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.16 12:37

A jde vůbec takhle brzy poznat, zda se jedná o dysgrafii? Vždyť je teprve v 2. třídě. Nemám třeba ještě tak rok počkat, jestli se to neupraví samo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
3.3.16 12:37
@motyl-modrasek píše:
Zdravím,
mám synka v 2. třídě a má trochu potíže se psaním. Jde o to, že si plete písmenka, třeba místo malého p začne psát j, pak to přepíše na p a má to ošklivé. Taktéž místo o píše a a místo v píše u. Manžel říká, že se syn nesoustředí a vždycky píše to písmeno, které je pro něj jednodušší.
Paní učitelce už došla trpělivost a začala mu ze psaní dávat trojky a čtverky (tedy přesněji jednu trojku a jednu čtverku). Z ostatních předmětů má jedničky a dvojky.
Má někdo z vás doma taky školáka, co si plete písmenka? Nebo psali jste tak sami? Upraví se to časem nebo se mám bát, že má nějakou lehčí formu dysgrafie?
Já tohle neznám, mně se písmenka ve škole nikdy nepletla.

a nemaji ve skole specialni pedagozku a moznost k ni chodit? U nas si vzdy brala v urcitou hodinu urcite prvnacky. Kazdopadne bych si domluvila vysetreni v PPP.

• Citovat
  • Upravit
brko
3.3.16 12:38

Zajimalo by me, jak mohou trojky a ctyrky motivovat tveho syna k vylepseni pisma. Neni nahodou pancelka " stara skola". Co kdyz je chlapecek dysgrafik? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
3.3.16 12:39
@motyl-modrasek píše:
A jde vůbec takhle brzy poznat, zda se jedná o dysgrafii? Vždyť je teprve v 2. třídě. Nemám třeba ještě tak rok počkat, jestli se to neupraví samo?

neni to brzo, naopak - u nas se prislo v prvni tride, ze je ditko pravoleve, ze je tedy sikovne na obe ruce a od nas okoukalo a zaclo pouzivat pravou, pritom dominantnejsi ma levou. Projevilo se to taky zhorsenym psanim, ne ze by pletlo pismenka, spis necitelnosti. Chodilo prave na napravna cviceni a spravilo se to do trictvrte roku urcite.

• Citovat
  • Upravit
2526
3.3.16 12:39

@motyl-modrasek Učitelka je s prominutím blbka, která se masíruje na dítěti. Tím spíš, že ona má takovýhle přístup, si Ty s malým dojdi do pedagogicko-psycholog. poradny, kde dostanete ve finále pro pí učitelku papír, nejspíš, že se jedná o nějakou formu dys a ona k tomu bude muset přihlédnout.
Jinak, já mám dceru taky ve 2.třídě a obzvlášť po větším volnu, prázdninách, má taky písmenkové výpadky. Děti ale ve škole mohou psát gumovacím perem-znáš to? ta propiska má na druhé straně gumu, která se dá vygumovat a pak se předejde škabání a škrtání v sešitech.
My naštěstí máme úžasnou pí učitelku, která stále zavírá očka nad leččím.
Ono znechutit dítěti školu tímhle přístupem, jde děsně snadno, ale motivovat je a občas u malých zavřít oko..,to už je pro některé učitele těžší.
Naše si občas pro změnu velké L a Z. Neznám snad dítě v 2.třídě, které by ještě nedělalo chyby..Všechno je o přístupu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
3.3.16 12:41
@brko píše:
Zajimalo by me, jak mohou trojky a ctyrky motivovat tveho syna k vylepseni pisma. Neni nahodou pancelka " stara skola". Co kdyz je chlapecek dysgrafik? :nevim:

my jsme meli taky pancelku ze stare skoly. Az teprve papir z PPP, ze je pravoleva ji umirnilo, ale resila jsem to uz v prvni, resp. prave ucitelka rikala, ze je u tak pecliveho ditete divne, ze tak skrabe.
Ale jako pravopis nekomentuju znamkovani, ale u pleteni pismenek v druhe tride chapu, ze pak ucitelka zacne sazet trojky a ctyrky.

• Citovat
  • Upravit
2526
3.3.16 12:42
@motyl-modrasek píše:
A jde vůbec takhle brzy poznat, zda se jedná o dysgrafii? Vždyť je teprve v 2. třídě. Nemám třeba ještě tak rok počkat, jestli se to neupraví samo?

Ono se to může upravit, ale protože má bohužel pí učitelku jakou má, měla by mu na základě posudku dát pokoj s tím psaním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
3.3.16 12:43

Pokud někdo říká o učitelce, že je blbka 8o. Ten můj dáreček má trojky z výtvarky, v těláku naprosto nepoužitelný. Na vysvědčení samé 1. No, ale snaží se, že. V životě by mě nenapadlo říct o učitelích, že jsou blbci. No, každý jsme nějaký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.16 12:44

Klafina123: Paní učitelka je bohužel na děti dost přísná. Já se to snažím aspoň mírnit tím, že syna za známky nijak netrestám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
3.3.16 12:45
@klafina123 píše:
@motyl-modrasek Učitelka je s prominutím blbka, která se masíruje na dítěti. Tím spíš, že ona má takovýhle přístup, si Ty s malým dojdi do pedagogicko-psycholog. poradny, kde dostanete ve finále pro pí učitelku papír, nejspíš, že se jedná o nějakou formu dys a ona k tomu bude muset přihlédnout.
Jinak, já mám dceru taky ve 2.třídě a obzvlášť po větším volnu, prázdninách, má taky písmenkové výpadky. Děti ale ve škole mohou psát gumovacím perem-znáš to? ta propiska má na druhé straně gumu, která se dá vygumovat a pak se předejde škabání a škrtání v sešitech.
My naštěstí máme úžasnou pí učitelku, která stále zavírá očka nad leččím.
Ono znechutit dítěti školu tímhle přístupem, jde děsně snadno, ale motivovat je a občas u malých zavřít oko..,to už je pro některé učitele těžší.
Naše si občas pro změnu velké L a Z. Neznám snad dítě v 2.třídě, které by ještě nedělalo chyby..Všechno je o přístupu..

No u nas treba ucitelka v druhe tride cele zari nechavala pomocnou tabulku a na konci skolniho roku v prvni tride rozdala prazdninove deniky, kam mely jednou tydne napsat napsat aspon tri vety a namalovat obrazek, kde byly a co delaly, aby prave to psani uplne nezapomnely.

Ja chapu ze muze rozdavat dvojky, obcas trojku, kdyz je tam fakt moc chyb…

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
3.3.16 12:46
@matkabagristy píše:
Pokud někdo říká o učitelce, že je blbka 8o. Ten můj dáreček má trojky z výtvarky, v těláku naprosto nepoužitelný. Na vysvědčení samé 1. No, ale snaží se, že. V životě by mě nenapadlo říct o učitelích, že jsou blbci. No, každý jsme nějaký.

napodobne, muzu si to myslet a v zivote bych to nerekla pred ditetem. Jako s prvnim ditkem v prvni tride jsme si s ucou taky uzili, ale proto jsem to resila, donesla papir z PPP, chodilo ditko na napravne hodiny a byl klid a jednicky. Ja bych tohle povolani za ty penize delat nemohla.

• Citovat
  • Upravit
66815
3.3.16 12:47

@motyl-modrasek za známky ho fakt netrestej NIKDY. Je jaký je, známky nejsou to nejdůležitější v životě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí