Točení hlavy a zmatenost

Anonymní
31.3.24 15:54

Točení hlavy a zmatenost

Ahoj :mavam:
Už asi cca dva roky mě trápí točení hlavy. Všechno to začalo po covidu, kdy sem třeba půl roku v kuse měla migrény a ukrutné bolesti hlavy téměř na každodenní bázi. Ještě nikdy se mi nestalo, že bych měla tak často migrény, na bolesti hlavy sem vlastně téměř netrpěla, nevěděla jsem ani, co to migréna je, jak se člověk citi. Během covidu a půl roku po něm sem ale prožívala opravdu každý den tohle peklo. Do toho se ke všemu přidaly úzkosti a derealizace. Měla jsem problem se spánkem, ocd myšlenky, třes, proste mi ten virus nejspíš napadl cely nervový system, což bych si nikdy ani nepomyslela, že se mně - mladé 21 lete holce, muže stát. Chodila jsem rok po doktorech, Mri, psycholog, krevní testy, rehabilitace na krční páteř.
Nic nepomahalo. Nakonec úplně ze dne na den my téměř všechny mé problémy odezněly. Jediné co zůstalo a přetrvává je točení hlavy. Je to jakobych byla opilá, na houpačce. Nemám to cely den, některé dny už to nemám skoro vůbec, ale když to přijde jsem fakt úplně paralyzovaná. Nevím, co s tím dělat. Ze začátku jsem se myslela, že je to psychika, ale ikdyz nad tím nepremyslim - třeba se cely den učím, stejně to aspoň na chvíli přijde. Prostě taková chvilkova zmatenost, jak kdyby oči nestihaly. Setkala jsem se s tím dost na skupinách post covid, ale zajímalo by mě, jestli se s tím někdo setkal taky nebo co byste mi případně doporučily. Mám zkusit znovu krevní testy a neurologii nebo spis počkat až to odezní samo. ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1012
31.3.24 15:56

Nedostatek pití. Tak to bylo u mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65320
31.3.24 15:57

Závratě může způsobovat krční páteř nebo ucho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.24 15:57

@liptom
Piju fakt hodně, klidne i tři litry za den. Takže tím to asi nebude :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.24 16:01

@vokishka
S tou pateri nad tím taky přemýšlím, ze bych si zkusila nechat udělat třeba rtg, jestli se mi neutlacujou nějaké nervy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.24 16:39

Zatim jsem zazila 3 typy zavrati:
BPPV - to je jak na kolotoci, zpusobene spatne presypanymi krystalky v uchu, to nebude ono
Krcni pater - pri cviceni jsem blbe pohnula hlavou a dalsi 3 dny jsem byla jak opila, vse se vlnilo, pomohl cas a fyzioterapie, obcas citim, ze se to vraci
Uzkost a stres - vetsinou je to spojene s hucenim v usich, co pises, tipovala bych tuhle pricinu

• Citovat
  • Upravit
1
27.7.24 21:42

Ahoj, po covidu mám velmi podobně stavy, první mesic úplná paralyza vyčerpání jen ležet neslo nic, třes rukou únava závratě bolesti hlavy mesic v kuse hlavně tlak v čele jakoby “ dutiny” za nosem a oči ale všechna ORL negativní. CT i MR mozku negativní rozostrene vidění jakoby byl člověk v jiném světě a PCI nestíhali pohyb hlavy hrozné. Uz je vyčerpání lepší můžu fungovat základně ale jen doma max malá prochazka už 4 měsíce takto a stále občas nečekaně přijde motani mdloby nevolno a prejde to stejne jako bolesti hlavy očí. Vyšly mi vysoké IgG protilátky na covid a Autoprotilatky, díky tomu nejsem vedena jako “ magor” ale jako longcovid a objednána do postcovid centra v HK. Nemá to jinou příčinu jen to ze virus covidu napadá nervový systém a muže zanechat tyto následky. Manžel přišel po covidu o 70% sluchu na jednom uchu a trpí piskanim v uchu což dřív neznal stejne jako ja nevěděla co je bolest hlavy. Nemluví se o tom praktici umí jen posílat k psychologům všichni si mysli a chovají se jakoby covid zmizel ale to je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.24 19:43

@Berinka3

Jak to dopadlo v HK v postcovid centru? Pomohli? Jaká je vlastně čekací doba? Potíže trvají?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex