Topení klimatizací

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3910
12.5.26 09:39

Tak aj tie radiatory ti musi niekto spocitat a spravne nadimenzovat, poddimenzovany radiator kuri rovnako blbe ako poddimenzovana klima :-)

Dobre poznamky su od @Mikolea . Odvod kondenzatu je u vacsiny ‚nesmejdovych‘ klim vyrieseny do centralnej jednotky a centralna jednotka ma bud zbernu nadobu alebo volny odtok - vo vasom pripade by som volil volny odtok na strechu.
Kedze centralna jednotka bude zrejme vyssie ako interierove jednotky tak interierove jednotky musia byt s cerpadlom (vacsinou integrovane, ale je to za priplatok cca 50-100 EUR).

Za mna najvacsia vyhoda kurenia klimou je ta flexibilita, prides v byte je 14 stupnov, zapnes a za 10min tam mas 22. To ti ziadna ina technologia neurobi. Samozrejme ma to aj negativa ktore uz boli popisane ako hlucnost, vyssia cena nez kurenie krbom, plynom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
12.5.26 12:25
@Cenarius píše: Více

Vycházím z parametrů, na které jsem zvyklá, ale máte pravdu, bude mít daleko víc a je jedno, jestli je střecha rovná, i tak je tam riziko, že bude opravdu slyšitelně vibrovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21072
12.5.26 17:26
@IcePlanet7 píše: Více

Každý prodejce klimatizace mě odrazoval od čerpadel kondenzátu. Že je to položka, která se pravidelně mení a jedno je 2000-5000. A to jako nechceš dávat každých pár let 10-15 tisíc do pravy klimatizace. Hlavně když ti čerpadlo umře, tak ti voda teče všude pod tím a jednotka OFF do opravy a pokud mají sdílené potrubí, tak ti to vyřadí úplně všechno.

Jako já mám na domě klimatizací plno a používám na jaro/léto na přitápění a naprostá spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
12.5.26 18:51

@Cenarius Nemozem sluzit, my mame 2 jednotky s cerpadlom, jedna ma rok (toshiba) druha ma cca 4 (LG) a zatial sme ziaden problem nezaznamenali.

Raz sa stalo ze sa upchal gravitacny odvod kondenzatu (jednotka bez cerpadla) blbe je ze to zacalo tiect na tom pripojeni takze to dost zlikvidovalo stenu (nastastie technicky priestor, ale byt to obyvacka dost by ma to nastvalo).

Na druhu stranu aj radiator teplovodneho kurenia ti moze zacat tiect, prasknut trubka… takze nic nieje bezporuchove aj ked uznavam ze roznych veci ktore sa mozu pokazit je v klime urcite viac ako v teplovodnom radiatore ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí