Malování domu svépomocí

Anonymní
11.5.26 08:50

Malování svépomocí

Ahoj všem, chtěla bych znát uprimne názor na malování svépomocí. Koupili jsme dům (160 m2) a měli jsme vždy představu, že se konečně něco naučíme a budeme si věci dělat svépomocí😀. Jsme opravdu úplní lajci, ale nejsme, rekla bych, nešikovní. Ale predstava byla takova, ze dum bude jeste pred ditetem a bude na to po praci neomezeně casu. Dum je v dost zachovalém stavu, takze budeme jen krom nějakých technických kontrol, resit - výmalbu, pokládku podlah, vybavení interiéru atd. Vim, ze malování neni žádná raketová věda a kdyby to bylo na bílo, tak jdu do toho na 100 %. Ale chceme v každém pokoji trošku jiné barevné kombinace a to včetně sytých tmavších barev, které chyby moc neodpouští. A to nejdůležitější, máme tedy 14m divočáka a žádné hlidani a partner od nevidím do nevidím v práci jen vikendy volne. A tak si říkám, zda to neni úplná hloupost, na kterou zpětně budeme jen nadávat,. nez si proste připlatit 🙈. Hrozne me to láká, ale bojim se ze hodne zalitujeme… co myslite vy? hlavne ti, co si malování zkusili?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3104
11.5.26 08:57

Vymalovat není žádná raketová věda. Chce to trošku cviku a zvolit dobrou barvu na správný podklad.
Pokud si na to netroufáte, nechte to na někoho kdo to umí. Ušetří vám to hlavně čas a ve vašem případě asi i nervy.

Ale beru to ze svého pohledu, kdy za posledních 30 let jsme malovali ( a v některých případech před škrábali a penetrovali) nespočetněkrát. Bílá, barvy, odstíny, atd…
Jinak vymalovat barvou umí i můj 20 letý syn.
Takže bych volila dle dalších kritérií / čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
11.5.26 09:11

Za mě je malování v pohodě - i s barvami. Průser nastává ve chvíli, kdy zjistíte, že je na stěně dalších xx vrstev barvy a je potřeba škrábat atd. Do toho už bych znovu nešla. Ne, že by to bylo tak náročné fyzicky nebo technologicky, ale hlavně časově. My si doma malujeme sami, teď jsme před rokem a půl museli jednu místnost i škrábat a vím, že až dojde čas na shození ostatních pokojů, tak už se na to vykašlem a necháme to udělat někoho, kdo za to dostane zaplaceno a nebude na to mrhat svůj volný čas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
11.5.26 09:35

Tak já Ti jen povím, že barvy v domě frčely před 20 lety, u našich už jsme vše vrátili na bílo…nový dům nám stavěli řemeslníci, ale výmalbu už dělal manžel s kamarádem, nic na tom není, barvu má jen starší dcera v pokoji a ne všude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11814
11.5.26 09:44
@Karkulka38 píše: Více

Tohle mě překvapilo - ty se při výběru barvy v domě řídíš tím, co „frčí“? 8o Mně to nikdy ani nenapadlo zjišťovat, co je v módě. Barvy domů si vybírám tak, aby se líbily mně a mojí rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.26 09:56

@Titty
diky za reakci a doporučení, co frčí a nefrčí 🤣.. myslim si, ze vkus relativne mam a ja naopak pocházím z domu, kde bylo cely zivot vše na bílo a uz takto sterilní prostředí nechci🙂..nemluvim o křiklavých barvách, ale o tlumených jako sage green apod 😁

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.26 09:58

@Karkulka38
diky za reakci a doporučení, co frčí a nefrčí 🤣.. myslim si, ze vkus relativne mam a ja naopak pocházím z domu, kde bylo cely zivot vše na bílo a uz takto sterilní prostředí nechci🙂..nemluvim o křiklavých barvách, ale o tlumených jako sage green apod 😁

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.26 09:59

@Titty
omlouvam se, chtela jsem reagovat na pani nad vami, ne na vas🙈

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.26 10:00

@Titty tak nám už se to okoukalo a bílá je bílá…to samé omítky, už málokde na nových domech uvidíš barevnost…většina lidí už si dává bílou, šedou, béžovou, kávovou…a i se to blbe přemalovavá, třeba zrovna světle zelenou jsme přetírali i kvalitní barvou třemi nátěry…mě spíše fascinuje dotaz, zvládneme to…to snad musí vědět sami, na co se cítí a asi hlavně chlap 🫣

• Citovat
  • Upravit
11814
11.5.26 10:31
@Anonymní píše: Více

Popravdě řečeno je mi fakt úplně jedno, co si dává většina lidí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
11.5.26 10:33

Já bych sama neměla odvahu se do toho pustit. I takové barvení se může zvrtnout a můžou zůstat fleky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.26 10:45

Ja se omlouvam, ale vy zníte přesně jako typ člověka, se kterym člověk nerad vede diskuzi, protoze to nikam nevede 🙈.. jasne, ze se musíme rozhodnout ve finále my, na co se cítíme/necitime.. vy nám pomáhat asi nebudete.. ale muj dotaz směřoval na to, jestli nekdo maloval s malým dítětem, aniž by měl hlídání, resp. zda to jako clovek lajk zvládne v relativně dobrém čase a bez stresu nebo v tomhle případě je lepší si to zaplatit.. takze k fascinovaní je maximálně vaše odpověď, kdy radíte s barvami, na které se vůbec nikdo neptal 🙂

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.26 10:48

Mně to přijde vtipné. My jsme si postavili dům svépomocí, rozuměj manžel a táta vlastníma rukama. Měli jsme dvě děti na druhém stupni, do toho miminko a pracovala jsem na půl úvazku.. Takže ano, jen vymalovat zvládnete, pokud nejste úplně leví. Naopak bych peníze za řemeslníka brala v tomto případě jako hozené do kanálu. Už jste si to nechali někde nacenit? Kamarádce to nacenili za malý byt 45 tisíc jen za práci. Tak si vymalovala sama a neměla k tomu vůbec nikoho.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.26 10:51

Jste geniální jako spousta žen na emiminu 😀.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.26 10:53

Geniální? Tak nevím, jak jsi to poznala z jednoho příspěvku, ale děkuji. 8)
Ty vlastně poradit nechceš. Protože máš představu, že jedno malý dítě je neřešitelný problém. Pak ano, zaplaťte si to. Teď jsi spokojená? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max