Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
Já bych to na tvém místě zkusila. Nejdřív jednu místnost a uvidíš, jak to půjde. Stejně nebudete malovat všechny místnosti najednou, to byste se strhli.
Jestli se ti nechce jen kvůli pokusu kupovat vybavení, zkus se zeptat po rodině, po sousedech, po kamarádech, že by vám to někdo půjčil.
Záleží v jakem stavu jsou zdi a taky jak máte vysoké stropy. Par zdí se svépomocí dá, ale celý dům na tom nechas ruce a záda. A taky dost záleží jak se na malování připravit, to znamená vse zakrýt, oblepit atd a prázdný se rozhodně dela líp, než když je tam pak nábytek. Ja třeba dve zdi zvladla v dcery pokojích sama, ale trvalo to dva dny. Naopak ted nam malíř dělal chodbu a obývák ten i se stropem a jemu to trvalo taky dva dny ![]()
Chtěla jsi názor lidí, co to zkusili. Dostala jsi ho.
Ale jak říkám, radši si to zaplaťte. Problém vidíš ve všem, takže řemeslník bude jistota. ![]()
To, že mi to přijde vtipné, neznamená, že jsem tě chtěla zesměšnit. Vidíš trávu růst.
@pikola moc děkuji za odpoved, asi to tak uděláme, neco si zkusíme sami, ty nejjednodušší pokoje a ty složitější - chodby, kuchyně apod, necháme na někom😇
Jako v tehle kombinaci bych si asi nechala vymalovat profíkem. Já si teda malovala sama, ale třeba jen jeden pokoj nebo jen chodbu a kuchyň a výsledek super. Takže zvládnete to, ale mě už třeba ze stropů hodně bolí záda, neznám všechny finty a tak. Tak si vybírám jen tak, aby to pro mě furt byl koníček a ne dřina nebo rasovina. Naposled obývák šedá a bílá a nechala jsem na tom vyvztekat hodinovýho manžela a já jen přišla k hotovýmu. Ale třeba kuchyň jsem si dělala sama, protože jsem chtěla určitý odstín a ještě vyzkoušet váleček. ![]()
Zakladatelko, já bych do toho svépomocí nešla. Historicky jsem měla ty tendence, i jsem sem tam něco vymalovala, ale děkuji pěkně, stačilo. Pokud ja to máte peníze, zaplaťte si to.
S batoletem by to byly jen zbytečné nervy.
To je takova internetova klasika. Zeptas se v diskusi, jakou delku hadice koupit na kropeni zahrady a dozvis se, ze hadice je trapna a mela bys zalivat konvi. ![]()
Zkusila bych to v jednom pokoji (ty tmavsi barvy) a pak se rozhodla, jestli se na to citim a jestli to pekne vypada. Objednat malire muzes vzdycky.
Bacha na ty tmavý barvy, když to pak už nechceš je problém to překrýt, měli jsme takhle 2 stěny a nakonec se to muselo překrýt takovou uměleckou barvou, pořád to prosvítalo.
Jinak my malujem sami, ale je to dřina, každopádně nejdříve malba pak podlahy, pokud se teda nebude něco brousit.
Tak proč jsi ji zesměšnila, když jsi nechtěla.
Jinak zakladatelko, jak tu někdo radil, zkuste jeden pokoj, a pak se uvidí, jestli do toho chcete jít. Není to složité, ale pokud nechcete na bílo, tak je pravda, že jsou chyby více vidět. Navíc netuším, jestli budete škrábat nebo ne, to je dost holomajzna.
V každém případě doporučuji vše dokonale oblepit a zakrýt, i kdyby Vás to mělo stát více času, než to malování. Bez dokonalého oblepení jsem to pak uklízela 5× více času než s tím oblepením.
Já bych se s tím normálně nedělala, ale je fakt, že ty ceny třeba za dva až tři dny práce bez materiálu jsou nemorální a já to radši asi udělám a přeji těm řemeslníkům krach, protože fakt nevidím důvod, proč by měl mít malíř po odečtení nákladů na barvy, dojíždění a další materiál a pomůcky+ odvody mzdu 30-40 tisíc, fakt ne.
@Sany80s píše: Více
To je velka pravda s tim oblepenim vseho, ja kdyz jsem malovala, tak jsem s tim stravila snad vic casu nez se samotnym naterem barvy, ale je to casova investice, ktera se skutecne vyplati.
Když pominu to, že ty barvy jsou moderní asi jako trabant v plné náloži, tak ne, nemalovala bych ani bílou sama …
Sice to není žádná raketová věda, ale malíř přece jen umí a udělá to daleko rychleji.
Taky si sám vše zakryje, oblepí, neudělá tolik bordelu, vymaluje kvalitní barvou… Někdy je potřeba taky nějaká úprava, může se to sypat, pak malovat na víc vrstev, do toho stropy … A roční děcko za pr. delí … ![]()
Malej kamrlík 2kk bych ještě asi malovala svépomocí. Ale velký barák ne. ![]()
@Silverine247
Ja bych chtela takove ty tlumené barvy jako je sage green apod. a kombinovat to vzdy s teplou bílou/bezovou..at je tam trochu zivota, ale porad tlumené 🙂
Ne, já chci slusnou reakci dospělé ženy. Kdyz začne někdo odpoved, ze je to vtipne, jinými slovy, ze jsme k smíchu, kdyz si chceme nechat pomoci řemeslníkem, tak pardon, ja proste tyhle rýpavé odpovědi nesnáším, obzvlášť žena žene 🙂 vzdy stačí napsat, ze vy jste to v pohodě zvládli a ze by jsi do toho tedy treba šla