Koupě RD – jak postupovat při vyjednávání ceny?

Anonymní
27.4.26 17:07

Koupě RD – jak postupovat při vyjednávání ceny?

Ahoj holky, potřebovala bych poradit ohledně koupě rodinného domu. Máme o jednu nemovitost velký zájem – majitel už zlevnil o půl milionu, takže je vidět, že je ochotný jednat.

Zkusili jsme mu nabídnout ještě o cca 500 tisíc míň, než je aktuální cena, ale jemu se to zdá už moc nízké. Argumenty a důvody jsme mu sdělili. Zároveň říká, že má i další zájemce, takže máme trochu obavu, aby nám to někdo nevyfouknul.

Jak byste v takové situaci postupovaly?
Má cenu ještě zkoušet vyjednávat, nebo radši přitlačit, abychom o to nepřišli? Případně jak si to nějak „pojistit“, když už o to fakt stojíme?

Díky moc za jakoukoliv radu a zkušenosti 🙏

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20905
27.4.26 17:09

No záleží. Pokud máte fakt zájem, tak bych nevymyslel kraviny se slevama a co nejdřív podepsal rezervační smlouvu nebo rovnou kupní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
27.4.26 17:09

V dnešní době se spíš dělají aukce, kdo da víc. Slevit půl mega je dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
27.4.26 17:12

A ta cena, ktere chcete dosahnout, odpovida cene nemovitosti, nebo jen chcete koupit pod cenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
27.4.26 17:15

Tak buď má další zájemce a pak si budete rvát vlasy. Nebo nemá a pak je to na něm, jestli bude ochoten zlevnit nebo ne. Pokud bych o ten dům měla zájem, nevymyslela bych kraviny. Pokud víc peněz nemáte, nezbývá, než doufat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.26 17:21
@Cenarius píše: Více

Přesně tak souhlasím…

U nás furt nic nic a pak naráz x zájemců, takže já nakonec nabídla i cenu vyšší než byla nabízená, abych domek získala a „nervala si vlasy“, jak tu někdo psal…

Byl to výborný tah, začali jednat hned jen se mnou a nakonec cena navýšena nebyla.
Ale když jsem se dozvěděla, že mě někdo hodlá „, předběhnout“, nabídla jsem vic, tak moc mi za to ten domek stál ;)

• Citovat
  • Upravit
15174
27.4.26 17:58

Nevím, co řešíš. Jestli máš o nemovitost zájem, tak ji kup a nevymýšlej kraviny. Jestli už půl mega zlevnil, můžeš být ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
27.4.26 18:02

Jo a ještě - jak si to pojistit, když o to fakt stojíte? No určitě ne tak, že chcete zlevnit o půl mega :mrgreen: Taková pojistka existuje, jmenuje se to rezervační smlouva (nebo rovnou kupní), v obou případech ta pojistka ale vyžaduje oboustranné se domluvit na ceně. Nikoliv - já to strašně moc chci, tak mi to prodejte, ale musíte zlevnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
27.4.26 18:02

Ty máš o nemovitost velký zájem a nabídneš mu cenu o půl mega nižší? 8o To je vtip, ne? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35938
27.4.26 18:08

Půl mega už je celkem velká sleva pokud to neměl extra přestřelený. Se slevou milion bych nepočítala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.26 18:10

Pokud už slevnil, tak není přeci důvod slevit celý milion :roll: zadarmo byste to nechtěli? Já bych teda milion neslevila a počkala…prodávali jsme dům po babičce a stačila sleva 200tis a bylo i více zájemců

• Citovat
  • Upravit
2991
27.4.26 18:15

Neznám nemovistost, neznám okolnosti, včetně toho, jestli na to spěcháte, jak odůvodněná je ta žádost o další slevu, a jaký máte plán B, když nekoupíte. Těch více zájemců může taky být jen vyjednávací technika majitele, abyste koupili co nejdřív. Nic neobvyklého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33784
27.4.26 18:15
@Anonymní píše: Více

Tak už šel s cenou dolů, jestli budete takhle smlouvat, tak dost možná dá přednost někomu jinému. Já bych na jeho místě teda dala, snížit cenu o mega už je teda fakt hodně, a působíš že se snažíš stáhnout cenu na minimum. To může prodat někomu jinému o těch 500tis víc, co šel dolů tobě. Ber nebo nech být. Nechápu jak by sis to chtěla pojistit? Chceš ten barák nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33784
27.4.26 18:18
@Amassakoul píše: Více

Vzhledem k tomu, že má o tu nemovitost takový zájem, že se bojí aby jim to někdo nevyfouknul, tak to nebude vyjednávací technika majitele. Už jim šel s cenou dolů dost. I kdyby další zájemce nebyl, tak se jistě časem najde. A jít dolů o mega je už fakt dost. To už je vyčůranost zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5476
27.4.26 18:19

Kdybych byla prodávající a slevila vám o půl miliónu a vy jste nebyli spokojení a chtěli další půlmilión, byl by to pro mě poměrně velký red flag.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí