Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No záleží. Pokud máte fakt zájem, tak bych nevymyslel kraviny se slevama a co nejdřív podepsal rezervační smlouvu nebo rovnou kupní.
V dnešní době se spíš dělají aukce, kdo da víc. Slevit půl mega je dost.
A ta cena, ktere chcete dosahnout, odpovida cene nemovitosti, nebo jen chcete koupit pod cenou?
Tak buď má další zájemce a pak si budete rvát vlasy. Nebo nemá a pak je to na něm, jestli bude ochoten zlevnit nebo ne. Pokud bych o ten dům měla zájem, nevymyslela bych kraviny. Pokud víc peněz nemáte, nezbývá, než doufat.
@Cenarius píše: Více
Přesně tak souhlasím…
U nás furt nic nic a pak naráz x zájemců, takže já nakonec nabídla i cenu vyšší než byla nabízená, abych domek získala a „nervala si vlasy“, jak tu někdo psal…
Byl to výborný tah, začali jednat hned jen se mnou a nakonec cena navýšena nebyla.
Ale když jsem se dozvěděla, že mě někdo hodlá „, předběhnout“, nabídla jsem vic, tak moc mi za to ten domek stál ![]()
Nevím, co řešíš. Jestli máš o nemovitost zájem, tak ji kup a nevymýšlej kraviny. Jestli už půl mega zlevnil, můžeš být ráda.
Jo a ještě - jak si to pojistit, když o to fakt stojíte? No určitě ne tak, že chcete zlevnit o půl mega
Taková pojistka existuje, jmenuje se to rezervační smlouva (nebo rovnou kupní), v obou případech ta pojistka ale vyžaduje oboustranné se domluvit na ceně. Nikoliv - já to strašně moc chci, tak mi to prodejte, ale musíte zlevnit.
Ty máš o nemovitost velký zájem a nabídneš mu cenu o půl mega nižší?
To je vtip, ne? ![]()
Půl mega už je celkem velká sleva pokud to neměl extra přestřelený. Se slevou milion bych nepočítala.
Pokud už slevnil, tak není přeci důvod slevit celý milion
zadarmo byste to nechtěli? Já bych teda milion neslevila a počkala…prodávali jsme dům po babičce a stačila sleva 200tis a bylo i více zájemců
Neznám nemovistost, neznám okolnosti, včetně toho, jestli na to spěcháte, jak odůvodněná je ta žádost o další slevu, a jaký máte plán B, když nekoupíte. Těch více zájemců může taky být jen vyjednávací technika majitele, abyste koupili co nejdřív. Nic neobvyklého.
@Anonymní píše: Více
Tak už šel s cenou dolů, jestli budete takhle smlouvat, tak dost možná dá přednost někomu jinému. Já bych na jeho místě teda dala, snížit cenu o mega už je teda fakt hodně, a působíš že se snažíš stáhnout cenu na minimum. To může prodat někomu jinému o těch 500tis víc, co šel dolů tobě. Ber nebo nech být. Nechápu jak by sis to chtěla pojistit? Chceš ten barák nebo ne?
@Amassakoul píše: Více
Vzhledem k tomu, že má o tu nemovitost takový zájem, že se bojí aby jim to někdo nevyfouknul, tak to nebude vyjednávací technika majitele. Už jim šel s cenou dolů dost. I kdyby další zájemce nebyl, tak se jistě časem najde. A jít dolů o mega je už fakt dost. To už je vyčůranost zakladatelky.
Kdybych byla prodávající a slevila vám o půl miliónu a vy jste nebyli spokojení a chtěli další půlmilión, byl by to pro mě poměrně velký red flag.
Ahoj holky, potřebovala bych poradit ohledně koupě rodinného domu. Máme o jednu nemovitost velký zájem – majitel už zlevnil o půl milionu, takže je vidět, že je ochotný jednat.
Zkusili jsme mu nabídnout ještě o cca 500 tisíc míň, než je aktuální cena, ale jemu se to zdá už moc nízké. Argumenty a důvody jsme mu sdělili. Zároveň říká, že má i další zájemce, takže máme trochu obavu, aby nám to někdo nevyfouknul.
Jak byste v takové situaci postupovaly?
Má cenu ještě zkoušet vyjednávat, nebo radši přitlačit, abychom o to nepřišli? Případně jak si to nějak „pojistit“, když už o to fakt stojíme?
Díky moc za jakoukoliv radu a zkušenosti 🙏