Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Především dávej pozor, když zatápíš, ať sebe nezraníš. Dítě je v bezpečí. O něj se bát nemusíš. Ty můžeš udělat chybu, protože zbrklost, nepozornost nebo myšlenky v luftu. Pak je větší pravděpodobnost, že ublížíš sobě.
@Anonymní píše: Více
Jestli jsi jinak na vsi uprostřed přírody, tak je to pořád menší zlo, než dýchat celé těhotenství městský vzduch.
Jakpak to asi dělaly naše babičky a prababičky, které musely pravidelně několikrát denně přikládat do kamen? Že už jsme dávno nevyhynuli…
Dnešní těhule fakt všechno moc řeší…
Příspěvek upraven 23.02.25 v 12:17
@Katynka200 píše: Více
Asi tak, chápu strach, ale to by fakt nemohla dělat těhule nic, kdyby bylo všechno špatně
Žila jsem normálně, jako když jsem těhotná nebyla. Dělala jsem téměř vše, jako by nic nebylo
Jídlo, pití, pohyb,…
@Katynka200 píše: Více
Joo, taky se divím že se moii rodiče narodili…obě babičky mely v kuchyni kamna…u babičky z tátovo strany to dokonce bylo tak že domek měl jen 2 místnosti a v té kuchyni s kamny vlastně pak vecer všechny děti spaly…na záchod chodili do kadibudky a koupelna v tom domku není dodnes…že to vůbec přežili…chodit v zimě ke studni pro vodu přes půl zahrady a stejně tak když se jim chtělo čůrat…koupat se chodili do potoka…
@Anonymní píše: Více
Topím snad denně už od října, ted jsem v 20tt a toto by mě nikdy nenapadlo.
Teda podle názvu diskuze, jsem hned netušila, že jde zrovna o topení v kotli. ![]()
Myslela jsem, že ses snad někde topila ty sama.
Ale, neboj…nijak černě bych to neviděla. Nic se nestane, tak se nestresuj, ten škodí člověku daleko víc.
Tak ať všechno dobře dopadne. ![]()
@Katynka200 A jak to dělaly těhotné v pravěku a třeba středověku? To byl jen oheň a ani žádné kotle. A také jsme se rozmnožili dál. Je třeba jen v klidu uvažovat.
Čauky, jsem na začátku těhotenství a bohužel musím zatápět v kotli na tuhá paliva.
Myslíte že to může nějak ublížit miminku? Když se trochu nadýchám kouře z kotle při zatápění či prachu při přikládání uhlí?
Příspěvek upraven 23.02.25 v 12:05