Topiramat a antikoncepce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
79
27.3.17 14:39

Topiramat a antikoncepce

Dobrý den, po všech pokusech mám začít brát na migrénu tablety Topiramat, ptala jsem se neuroložky i v lékárně a prý se nemusím bát že by ovlivňoval mojí HA Jeanine.Doma jsem si pročetla leták a tam píšou že antikoncepci ovlivňuje, jinde psali že když se nebude brát 200mg Topiramatu denně tak by ovlivňovat antikoncepci neměl :nevim:.Chtěla jsem se zeptat jestli tady je některá z vás která bere souběžně Topiramat a HA, popř. nějaké zkušenosti s Topiramatem. Děkuji za každou odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43028
27.3.17 19:53
@tygrice píše:
Dobrý den, po všech pokusech mám začít brát na migrénu tablety Topiramat, ptala jsem se neuroložky i v lékárně a prý se nemusím bát že by ovlivňoval mojí HA Jeanine.Doma jsem si pročetla leták a tam píšou že antikoncepci ovlivňuje, jinde psali že když se nebude brát 200mg Topiramatu denně tak by ovlivňovat antikoncepci neměl :nevim:.Chtěla jsem se zeptat jestli tady je některá z vás která bere souběžně Topiramat a HA, popř. nějaké zkušenosti s Topiramatem. Děkuji za každou odpověď

No jestli bys nemela pouvažovat o vysazení té antikoncepce, když už máš tolik záchvatů, že potřebuješ TPM. Míváš auru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
27.3.17 20:14

@Pudloslava Mám migrénu bez aury, antikoncepci beru už dlouho a záchvaty se mi zhoršili v posledních pár měsících. Prý když mám migrénu bez aury tak antikoncepci vysazovat nemusím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
27.3.17 20:46

@tygrice to je pravda, u migrény s aurou se jednoznačně antikoncepce nedoporučuje, u migrén bez aury je to 50:50, může to horšit i pomáhat. Každopádně se doporučuje antiko s co nejmenším kolísáním hladin hormonů, ideálně jednofázová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
27.3.17 20:54

@Pudloslava Mám jednofázovou Jeanine, bylo mi doporučeno ať beru 3 platíčka nebo dokud nezačnu špinit a pak teprve udělat pauzu aby se zabránilo kolísání hormonů. Právě proto nevím co udělá ten Topiramat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
27.3.17 20:58

@tygrice měl by zmenšit frekvenci záchvatů, efekt by měl být jasný hned. Také snižuje chuť k jídlu a hubne se po něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
27.3.17 21:10

@Pudloslava Hlavně aby pomohl a aby mi nerozhodil antikoncepci, ještě budu volat na gyndu jestli to je až takovej problém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí