Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, není tu nějaká maminka z Turína?????
ahoj, no ja ne, ale od nas jedna holcina z diskuze se stehuje do Italie a myslim, ze do Torina..nevim to jiste. Tak se ji poptam, az ji uvidim na netu.
Jak se ti tam zije? Ja jsem v Holandsku.
ahoj Lexxie, to bys byla hodná, zkoušela jsem to už před rokem, když jsme se sem stěhovali, ale nikdo neodpověděl ![]()
To je náhoda, my jsme bydleli 4 roky v Amsterdamu, kde tam bydlíte? Já měla Holandsko hrozně ráda, jen to počasí nic moc. V Turíně jsme spokojení, už se celkem domluvíme, malej tu začíná od září chodit do školky.
ahoj, bydlí se mi tu celkem dobře, akorát jsem hodně s mrňousem sama, teď k němu přibude i další. Neplánuju klasickou 3letou mateřskou jako u nás, ale zase 3měsíční jako v Holandsku je dost krátká. Ten náš nastoupí na pár hodin do školky, tak jsem zvědavá. Doteď jsme jezdili každé 2-3 měsíce na delší dobu do Čech k našim, tak to byla pohoda..
Žijeme v Nijmegenu, kousek od něm hranic. Amsterdam je moc pěkný, ale občas je asi lepší trošku klídek ![]()
Já zase mám ráda Itálii, v Praze jsem s italama pracovala a máme dobré kamarády na Sicílii. Jak se ti tam žije?
Jj. myslím, že je teď v procesu stěhování z Anglie do Itálie, tak dám vědět.
Já jsem tady taky celkem sama, takže často lítám do CR. Skoro každý měsíc na 14 dnů. Přes prázdniny jsem byla v čechách celé 3 měsíce. Teď už jsme zase v IT. Jsou tu teď hrozná vedra a jelikož Torino není u moře, tak je to docela blbé. Ale jinak jsme fakt spokojení, jídlo super a italové jsou hrozně příjemní.
Začali jsme plánovat druhé, tak to už pak moc přelítávat nebudu. Ale tím, že malej půjde do školky, tak to snad nějak zvládneme.
Jak tam mluvíte? když jste u němec. hranic? Já se holandsky nenaučila, používala jsem angličtinu.
ahoj
my teď mluvíme holandsky, první rok jsme ještě dost používali angličtinu, ale potom jsem si udělala kurz, tak už se líp snad domluvím holandsky
Taky kvůli Edíkovi už ang. nepoužíváme, 3 jazyky by už bylo moc..
Tak to jste docela cestovatelé a jak zvládá malý mluvení a všechny ty jazyky?
To ti věřím, že je v Itálii pěkně, ale to vedro bych taky nemusela, hlavně v těhu ne. Jojo všude dobře, doma nejlíp, já jsem jezdila do Čech hlavně kvůli našim a taky mi hodně s malým pomohli. Teď zase přijedou v září, tak to je fajn.
Tak přeji, ať se těhu rychle podaří.
Tak to jste dobří, že válíte holandsky, můj manžel se taky naučil, ale mně holandština moc nešla. My mluvíme doma česky(manžel je čech) malej italsky docela rozumí, má totiž italskou babysitter. Ještě bych pak chtěla, aby mluvil i anglicky, ale zatím ho nechci zatěžovat dalším jazykem. Dlouho jsme se rozhodovali do jaké školky ho přihlásíme, jestli do italské nebo mezinárodní, kde se mluví anglicky. Nakonec vyhrála italská, máme tu být ještě 4 roky, tak chceme, aby italsky mluvil dobře.
Já se chystám teď v pondělí na 10 dnů zase domů, tak si nás babičky aspoň užijí ![]()
Už víš kde budeš rodit?
ahoj,
manžel je holanďan, takže ten už se holandsky učit nemusel ![]()
Mně to nepřijde až tak těžké, ale dělám pořád dost chyb, teď toho moc nenamluvím, s mrňousem česky, s manželem po večerech, no a jinak moc lidí teda kromě víkendů nevidím..snad se to zlepší až půjdu do práce.
Rodit bych chtěla zase v nemocnici jako minule, sice našim por. asistentkám věřím, ale pro jistotu. U Edíka bych stejně v nemocnici nakonec skončila.
Kde jsi rodila ty?
Malý to určitě zvládne, děti jsou v tomhle jako houby, všechno nasáknou
A co vlastně děláte, že takhle cestujete? Po 4 letech se budete vracet do Čech? Já ještě nevím, jak dlouho tady vydržíme, jsme tady už 4 roky, třeba se taky jednou vrátíme.
tak zatím ahoj, jedeme v pondělí na pár dní na dovolenou, tak tady nebudu, užij si pobyt v Čechách.
Tak to jo, já myslela, že manžel je taky čech. Kde jste se seznámili???
S tím porodem jsem myslela, jestli jsi rodila v ČR nebo NL? Já rodila v čechách. Malej se narodil zrovna, když měl manžel dovolenou, takže si dovolenou bohužel plánovat nemůže. Mají 5 týdnů v létě a 2 týdny v zimě. Proto druhé plánujeme, aby se zase narodilo v červnu, ale zatím na druhé není moc času
Zase odjíždím, tak nevím, kdy to stihneme ![]()
To už jste taky dlouho pryč, my teď začínáme 6.rok, ale už se těším až se vrátíme zpátky, hrozně mi chybí rodina a kamarádi. Však víš jak v cizině, známé tady máme, ale doma je doma.
Kam se chystáš do práce??
Užijte si dovču!!!!!
ahoj, tak jsme zpatky, na dovolene bylo pekne, jenom jsme trochu zmokli.
S manzelem jsme se seznamili na internetu pres chat. To uz je tak 10 let, strasne to leti.
Jojo mne taky chybi rodinka a kamaradi, no casto jsme tam jezdili, ale jak budou deti chodit do skoly, tak uz to tak nepujde. Hlavne tech veci, co se vzdycky musi zabalit ![]()
Cerven je krasny mesic na ditko, to nase prvni je v zari a u druheho uz jsem nechtela byt pres leto tehotna, tak nam to vyslo pekne. Jinak jsem rodila v NL, pripadalo nam slozite prevazeni mimina do Holandska atd..jak jste to delali vy?
Tak se zatim mej, dneska prijedou nasi a budeme slavit 2. narozeniny, tak se tesim.
ahoj, no tak z toho setkani nic nebude, mrzi mne to ![]()
Vypada to, ze ta holcina (Kammi) je vymyslena, tudiz se ani do Torina nestehuje. Asi trochu sledujes diskuzi Markysek a tam to je vsechno popsane.
Co zkusit pres ceskou amba:,–(u? Obcas usporadaji setkani krajanu, anebo na rodina.cz?? Tak at tam nekoho najdes. ![]()
ahojky, jak vymyslena?? diskusi matysek nesleduji. Nas maly zacal chodit do skolky a tam jsem potkala maminku, ktera je slovenka, jeji syn chodi s nasim do tridy. Tak jsem docela rada.
Jinak v patek zase odlitam do CR na dva tydny, sice me to cestovani moc neba, ale domu se tesim.
My se s manzelem zname taky uz 10 let, ale jsem ze stejneho mesta.
Mej se hezky a klidne zase pisni, budu rada
ahoj, no vidíš, tak jsi se přece s někým seznámila, jak se líbí malému ve školce? Užij si dovču v Čechách, určitě tam je krásně.
Tak ty neznáš Markýska??
To jsi asi jedna z mála, byla to mamina, co několikrát přišla o mimčo, potrat, další předčasně narozené zemřelo po pár dnech no a teď měla problémy s třetím, aby se udrželo…a vypadá to, že je to všechno podfuk a někdo si z nás dělal legraci, dost drsnou teda. Je to tady popsané
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Kammi, ta, co se měla stěhovat do Torina je právě sestra toho Markýska a tím pádem taky vymyšlená. Chodila k nám do diskuze. No tak to jsem tě asi moc nepotěšila, ale třeba se ještě někdo najde..
tak zatím ahoj, u nás je pro změnu pěkně, sluníčko a skoro 20C
Tak to je docela blbá legrace, malému se ve školce líbí, docela se i rozmluvil italsky, u těch dětí to jde rychle. Tady v CR počasí teda nic moc, v Itálii máme ještě teploučko. Jak máte v Holandsku? Ted mi psala kamarádka, jestli nechci za ní přiletět na týden do Amstru, celkem mě to láká. Bylo tam krásně, tak si možná uděláme výlet.
Ahojte,
derido, myslim, ze jsme si asi chvilku psali
… jsem Barca z Milana…jak se mate v Torine? U nas vsechno ok. Tomik roste jako z vody uz oslavil rok…a do skolky pujde pravdepodobne od tri let. Nejak mi to tady prijde uspechane davat do skolky/jesli deti od pul roku.........rozhodli jsme se, ze se zacneme snazit o druhe miminko…tak nam to treba vyjde stejne (i kdyz ja si tajne preju zase zarijatko) ![]()
Ja jsem rodila v Milane a byla jsem spokojena.
Zatim se mejte hezky!
Papa
Barca