Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nemám zkušenosti s touto porodnicí, ale přístup mi přijde divný.
Osobně ale v dnešní době jde přes tlačenku snad vše. A zrovna u toho porodu bych za ni byla teda ráda. Já nikoho takto známého nemám, ale manžel jezdil se sanitkou a jakmile se o tom mezi řečí zmínil, hned s ním jednali jinak než s obyčejným tatínkem a měla jsem pár privilegií oproti jiným maminkám ![]()
Ahoj, ja tam rodila. Je pravde ze je tam jedna blba sestra a ani pan primar neni zrovna milej na lidi. Ale zas poporodni pece je uzasna… Hrozne zalezi na koho zrovna narazis, ale to je vsude.
Jedna kamoska rodila v Brne na Obilnaku a rodila na chotbe…
dalsi u Milosrdnych a doted ma zdravotni problemy, protoze ji tam neco nechali, pak kdyz prijela ze ma bolesti a krvaci tak ji rekli ze je to normalni a pak ji div neodvezla rychla… ma za sebou 2 operace a mozna ji jeste bude nejaka cekat…
A v Bohunicich je to jak na bezicim pase…
Nechci te nejak desit, ale vazne na kazdou porodnici najdes neco. A jestli mas moznost protekce, tak ji klidne vyuzij… tak co, kdyz mas moznost…
Ahoj já se vyjádřím k té tlačence: před porodem jsem byla hrdinka, odmítla jsem si „zaplatit“ doktora, já ani partner tlačenku nemáme rádi, a o penězích to u nás opravdu není, že bychom na to neměli, i když do mne kamarádka hučela, že to mám udělat. Celé těhotenství naprosto bez komplikací, porod se nečekaně zkomplikoval, naštěstí byl přítomen hlavní porodník, a jenom díky tomu to dopadlo! Malý šel kleštěma, nemá žádné následky, já už také v pohodě. Takže jsem měla fakt štěstí, a nyní vím, že při porodu jde o život (o dva životy), a toho známého doktora si příště zaplatím, protože už bych nemusela mít takové štěstí na přítomnost nejlepšího dr. v nemocnici. Kladu Ti na srdce, nebuď hloupá, mohla by sis to později vyčítat, vím o čem mluvím.
Ty svědí ta varážka? Máš jí po celém těle? Svědí tě nejvíc dlaně? Ty valy u palců? A chodidla? Jak dlouho ji máš? Je stále stejná nebo mizí?
Terinka4444 - vím, na co narážíš, ale dlaně a chodidla jsou spolu s obličejem to jediný, co ještě nemám olezlý… Asi se jedná o normální těhotenskou dermatitidu, ale i tak jsem čekala, že se na to někdo podívá, doporučí něco a tak… Mám to asi 4 dny, všechno mě svědí a když to poškrabu, objeví se tam buď bezbarvý, nebo červený pupínky. Z toho co vím, by to mělo snad po porodu zmizet…
A vám všem děkuju za názory
Ono se to možná i blbě popisuje.. Kdybyste viděli toho doktora a představili si ho u porodu, jak vás šije apod., taky by se vám ten dojem z porodnice docela zkazil
No tak asi se budu muset uklidnit a doufat, že pak bude všechno v pohodě…
Jo, tak jo, já jen že mě dost vyděsilo, že by to odpískala sestra, aniž by to viděl doktor, tak to jo.Jen to hlídej, ať je to fakt dermatitida, jinak ihned do nemocnice. Hodně štěstí.
Jinak, rodit můžeš jít jinam bez problémů, nic se neděje.
Tak zkus jeste jeden monitor, a pokud tvuj spatny pocit z Ivancicke porodnice bude pretrvavat, tak jdi proste rodit jinam… ![]()
To, že u tebe sestra nesedí a nekouká, co dělá monitor je běžná věc. On je to stroj se zápisem, takže situaci zhodnotí až podle něj. V podstatě jestli máš zdravé těhotenství, on opravdu není důvod, aby do tebe doktor šahal. Do mně taky nešahali, na co?
Jediná zarážející je ta vyrážka.
To, že na tebe sestra nekoukala, je normální, mě také nechávají na monitoru samotnou. Psací stroj by mě taky nezarazil, ani to, že tě doktor nevyšetřil, pokud máš naprosto normální těhotenství.
Ale v zásadě, pokud ti v porodnici není příjemně, máš z ní špatný pocit, neroď tam. Žiješ ve svobodné zemi, roď tam, kde rodit opravdu chceš - hned v Brně máš porodnice 3, zrovna na zmíněném Obilňáku návaly nejsou, tak proč nevyrazit tam
?
Tak ten monitor i neprovedení vnitřní prohlídky mi přijdou naprosto v pořádku. Jen mě taky zarazila ta vyrážka, že se ani sestra ani dr. nepodívali. Tak snad to bude jen obyčejná vyrážka (mě takhle svědily dlaně a chodidla a byla z toho těhotenská žloutenka).
Mě to taky přijde naprosto v pořádku. V porodnici prostě ženskou hodí na monitor a hotovo. Co taky dělat dál jiného, že? Výsledek je stejně až na konci a na ten se musí počkat. V porodnici do mě taky nesahali, až v termínu, protože ten vnitřní nález je v tomto stadiu těhotenství stejně už o ničem. Takže jsem si odseděla monitor, změřili mi přitom tlak, odevzdala jsem moč, doktor na to pak koukl a sbohem zase za týden.
To, že se na tu vyrážku nepodívali a nijak to v podstatě nekomentovali, je zase věc jiná. Každopádně na výběr a změnu porodnice máš právo kdykoliv, takže pokud tam nejsi spokojená, můžeš klidně jinam.
Ivančická porodnice byla vyhlášená tak před 10 lety. Já si o tom myslím svoje od té doby, co tam příbuzné totálně pos*ali císaře a ona místo těšení se z miminka ležela měsíc ve špitále a nakonec ji dali dohromady na obilňáku.
V Ivančicích jsem rodila dvakrát a už bych tam nechtěla ( naštěstí u nás už žádný porod nebude
) Mám opravdu nehezké zkušenosti s personálem.
když jsem v 18 rodila, tak mě tam asistentka nechala několik hodin, možná na vteřinku nakoukla a to bylo vše. Byla totiž noc a já měla šílené bolesti a nevěděla jsem co a jak… Pak jsem zaslechla že se s kamarádkou baví že někoho chce získat zpět - přítele a takové žvásty. Tak si minkdrák vybíjela na mě. pak ji střídala další asistentka. Ta byla milá, u porodu jí dr řekl ať mě nastřihne a ona začala stříhat do kůže směr stehno… všude plno krve, rychle svorkovat…
No a tohle je jen úryvek z jednoho porodu. U obou mě nechali přenášet na 42tt Dcera dobrá, ale syn už měl zkaženou vodu a následky bohužel do dnes. Šťastné rozhodování
Ahoj, prosím o radu a vaše zkušenosti s Ivančickou nemocnicí. Dnes jsem tam byla na prvním monitoru, rozhodla jsem se rodit tam a ne v Brně. Teď bych to nejradši vzala zpátky. Tak popořadě:
Porodní asistentka neměla co na práci, i to říkala, že dneska se jim tam nic neděje, ale i tak se tvářila, jako bych tam děsně zavazela… Napojila mě na monitor…
Pak zasedla k psacímu stroji(!!!), ale budiž… Ptala se mě na různý věci, řekla jsem jí o tom, jakou mám děsnou vyrážku, která mi vyrazila asi před 4 dny a mám ji všude krom obličeje, suše se mě jen zeptala, jestli to nemám z jídla nebo ze slunka a nic neřešila, ani se nepodívala. Dobelhal se tam jakejsi dědula, kterýho bych tipovala, že přesluhuje už dobrých třicet let, to byl prosím doktor. Sestry se zeptal, jestli si může na chvilku odskočit ven na pochůzky (soukromý) a mně řekl, že dneska mě prohlížet nebude, stejně rodím za chvilu (jsem ve 37. týdnu) a ještě by se tam zanesla infekce nebo praskla voda… Pak odešel, asistentka dopsala co potřebovala a pustila mě domů, další kontrola příští středu…
Tak a teď se ptám - JE TO NORMÁLNÍ??? Ten přístup tam byl hroznej, jak ze strany sestry, tak ze strany doktora. Přitom jsem na Ivančickou porodnici vždycky slyšela jen chválu. Na zbytek nemocnice ne, ale porodnice je prý skvělá.
Bonus k tomu všemu je to, že v té porodnici můžu mít zařízenou protekci u primáře (přes mojí babičku), ale toto já nesnáším a zakázala jsem babičce cokoli mně tam domlouvat. Nejsem žádná VIP a do té porodnice jsem chtěla jít z vlastního přesvědčení, že tam jsou dobří. No a teď budu ze strany babičky a mamky poslouchat samý kecy o tom, že takhle to funguje bez tlačenky a kdybych ji tam měla, tak se tohle nestane apod. Už to začalo a asi se toho nezbavím do smrti!!
Co kdyby se to příští týden opakovalo a já se nakonec vydala na samotnej porod někam úplně jinam? Vím, že je to blbý, ale pokud se bude něco podobnýho opakovat, co se stane, kdybych jela rodit někam jinam, ikdyž v Ivančicích už se mnou počítají a na Obilňáku mě znají z hospitalizace ve 33. týdnu? Byla jsem tam kvůli hrozícímu porodu a mají tam neonatologické centrum, proto jsem tenkrát neležela v Ivančicích. Neumím si představit, že bych porodila a dítě mi odvezli do Brna a já nevěděla co s ním je, než by mně to někdo sdělil a kdoví, jak by to bylo s převozem atd… No prostě mě tam v počítači zaevidovanou mají…
Co myslíte? Díky za rady a zkušenosti