TP leden, únor 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20662
4.3.13 11:02
@PavlaPir píše:
@Katka86 to máš pravdu, že by bylo lepší tohle téma diskuze. Ono totiž člověk může plánovat jak chce a život mu to stejně určí jinak :(

Jj, tohle dobře znám :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
4.3.13 11:05

@Katka86 já bohužel také a ráda bych si plánovala :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
5.6.13 14:09

Holky co řešíte? Takové drobnosti…

@adušenka tak jak to s tebou vypadá? Zadařilo se? Já teď čekám (mám 10 dní spoždění ale dva testy už mi vyšly negativní :( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adušenka
6.6.13 09:04

Ahojky jo byla jsem tehule 15.3. pm snazeni od 22.3. 8.4 duch na TT,18.4. mrcha nadosla na TT // 24.4. potvrzeni dr. bohuzel 23.5. jsem zacala spinit 24.5. revize v 8+Ott :-( miminko melo byt 8+5tt bohuzel netukalo mu srdicko :-(( no boli to ale jdeme dal. cekam dnes bude po dlouhe dobe sexik :-)

• Citovat
  • Upravit
369
6.6.13 10:50

@adušenka Tak to je mi líto, ale nevěš hlavu, však ono to jednou přijde :). Držim palečky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adušenka
7.6.13 09:54

Diky no vcera to bylo 14den od revize a my konecne sexovaly :-)) bez ochrany

• Citovat
  • Upravit
369
7.6.13 10:51

Držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
22.6.13 10:12

Ahojky holky, muzu se kvam přidat? dnes rano jsem si dělala test a pozitivni.mimi jsme neplánovali, jelikož naše malá bude mít 8 měsíců tak mám obavy jak to budu zvládat. vsem přeji krásný den :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adušenka
22.6.13 17:03

Muzes a gratuluji :-) Nelinka ma 11mesicu :-)

• Citovat
  • Upravit
23.6.13 22:07

@xsim Ahojky a gratulace! Neboj se, s dalším děťátkem to zvládneš, já jsem ve stejné situaci, dcerce bude 9.7 8 měsíců a já jsem v 5-6 týdnu těhu :mrgreen: Takže budeme mít doma veselo :potlesk: U nás to teda bylo plánované, chtěli jsme k ní sourozence, aby si měla s kým hrát a také jsme chtěli dvě dětičky blísko od sebe. 28.6 jdu na sono, kde se potvrdí v kolikátém jsem přesně týdnu a zároveň se modlím, aby se už ukázala srdeční činnost, ať máme jistotu, že je miminko zdravé a že se dobře vyvýjí… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maruskaaa
10.7.13 21:58

Ahojte, tak jsem 9+5tt, uz mame doma Kubika v zari mu budou 4 roky. 30.7 jedem na screening takze drzte palce at mame udravou holcicku. Jinak vsem preju krasne zacatky tehulkovani a at vam meni spatne jako me…hlavne vecer.

• Citovat
  • Upravit
4010
10.7.13 22:13

Ahojte holky, doufám, že nevadí, že vstupuji do diskuze.. V pondělí jsem to měla dostat a nedostala, včera a dnes jsem zkoušela TT, včera lehounce pozitivní, dnes už jasně pozitivní.. Podle výpočtu dle poslední MS bych měla být v pátém týdnu..
A řeším dilema, poraďte prosím.. V současné práci jsem oficiálně od prvního října loňského roku.. Smlouvu mám na rok, tedy do konce září.. Se šéfovou máme dobrý vztah dle mého názoru.. O prodlužování jsme mluvily, ona že se bojí, abych jí neodešla na mateřskou třeba.. Já jí říkala, že mimi chceme, ale že se nemusí bát, že bych jí hned šla na rizikový.. Že pokud to doktor dovolí, že bych chtěla být v práci co nejdéle to půjde a tak to opravdu je.. Tzn tak do toho ledna cca.. Kdy to mám říct šéfový? Mám jí to říct teď, že jsem to měla v pondělí dostat a zatím nic a že test slabě pozitivní a čekám na verdikt dr. za měsíc nebo jí to mám říct až po tý kontrole u dr.?
Odjíždí teď na tejden na dovo, pak jsem týden na dovo já, pak zase ona a pak teprve jdu na tu kontrolu ten další tejden.. Pokud mi z toho důvodu těhu nebude chtít prodloužit smlouvu, stejně mi ji neprodlouží, nic na tom nezmění, jestli jí to řeknu teď nebo až potom.. Do konce září to neututlám, to už to bude vidět.. A chci jednat na férovku.. Teď je otázkou, jestli to bude dle hesla „s poctivostí nejdál dojdeš“ nebo „s poctivostí nejdřív pojdeš“..
Pokud by mi smlouvu nedejbože neprodloužila, na podporu mám na pět měsíců nárok a díky ochranné lhůtě pak i na klasickou mateřskou a pak teprve normální přechod na rodičák..
Jak byste jednaly Vy? Pokud bych to šéfové měla říct teď, tak ideálně zítra nebo nejdýl v pátek, ale lépe asi zítra..
Prosím o brzkou reakci a o názory, díky, díky, díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4010
10.7.13 22:27

A jen bych asi ještě dodala, že pracuju v malé, spíše takové rodinné (ne v ohledu na mé příbuzenské vztahy) firmě.. A vedení si zakládá na férovém jednání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.13 22:57

@kitharka Ahojky, tak na začátek-veliká gratulace maminko :kytka:
Být na Tvojím místě, zatím bych nic neříkala, počkala bych na potvrzení srdíčka na sonu a aby bylo všechno v pořádku s miminkem. Až pak bych šéfové řekla, jak se věci mají. Pokud by Tě chtěla vyhodit, šla bych hned na ryzikové, pokud máš dobrého a rozumného gynekologa, napíše Ti to bez problémů. A podle zákona Tě zaměstnavatel nemá právo na neschopence vyhodit. To, že jsi otěhotněla jsi neudělala schválně, ale takový je život, ať žije reprodukce!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4010
11.7.13 12:00

Tak jo, holky, už to mám za sebou.. Nějak se mi to rozleželo v hlavě a řekla jsem si, že to risknu.. že zkusím věřit na férový jednání.. Šéfová byla na chvíli sama v kanclu, ale teda s dcerkou.. A prej že jede, že jestli něco nepotřebuju.. Já že jo, že bych s ní potřebovala mluvit, ale sama.. Tak malou poslala do auta napřed.. A ona co že se děje.. Já že jak jsem jí říkala, že už po min. měsíci nebudu brát prášky, no tak že to vyšlo asi hned, protože jsem to měla v pondělí dostat a nedostala, tak jsem si z hecu udělala TT a že vyšel pozitivně.. Ale.. Že k dr. jdu až 14.8. a do tý doby že nechci jásat, ani nic, že je v dnešní době hodně zamlklejch těhotenství a samovolnejch potratů atd (nechci nic přivolávat, ale prostě je to tak, kolem mě se to kamarádkám a ženám kamarádů bohužel moc nevyhejbá).. Takže zatím není nic definitivního, až po kontrole u doktora.. Že mi ale zatím není špatně, ani nic.. A ona hned, že gratuluje, rozzářená byla jak sluníčko.. A že teda nemám tahat nic těžkýho, že se mám kdyžtak vymluvit na záda.. Že to tu nemám nikomu zatím říkat, že si to nechá pro sebe.. A že i šéfovi (jejímu manželovi, majiteli) to říct kdyžtak taky až po kontrole, že prej znám chlapy.. No a já hned, že doufám, že jsem si tím nenasrala do bot, že to nebude dle hesla s poctivostí nejdřív pojdeš.. A ona proč? Říkám, no abyste mi neřekli, že mi kvůli tomu neprodloužíte smlouvu.. A ona ježišmarja neblbni, prodloužíme, jen tak od prosince začneme někoho hledat, abys ho stihla zaučit.. Takže super! Díky moc za názory a držení palců!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí