TP prosinec 2026 - pokec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.4.26 09:17

Mně tedy, holky, taky není úplně dobře. Nemám silné nevolnosti, ale dobře mi taky není, a od včerejška je to trochu horší, tak se to už i špatně maskuje :zed: večer jsem doufala, že to zaspím, no zaspat jsem to zaspala, ale ráno to nebylo o moc lepší.

Já bych tedy pohlaví preferovala asi holku. Mám starší dceru a mladšího syna. Oba jsou zlatí, oba je miluju, ale přece jen, s tou holkou je to snazší. Někdy je sice hysterická a urážlivá, ale na druhou stranu nikdy nebyly žádné výchovné problémy, je do všeho nadšená, do školy šla v 5 letech, protože je zvídavá a bystrá. Syn je naopak klasický kluk, není hloupý, ale je to prostě trochu dareba. Sice nedělá žádné velké průšvihy, ale prostě s holkou jsme tohle nikdy neřešili a v tom mi to přijde snazší, dá se s ní prostě snáz domluvit a vše si vysvětlit :P
Koukala jsem zběžně na Marketplace na kočárky a přijde mi, že máme celkem výhodu, že se teď rodí málo dětí - je velká nabídka kočárků a dobré ceny, jakože třeba bugaboočka ve dvojkombinaci za 5.000 po prvním majiteli, to se dřív podle mě pořídit nedalo :)

• Citovat
  • Upravit
1124
22.4.26 09:41

Tyjo tak to ja jsem jeste ani nezacala googlit vybavicku, hrozne se bojim, ze si to zakriknu 🙈 az po 1. screeningu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
22.4.26 10:17

Ahoj holky, já se také opatrně přidám 😊 Prvni těhotenství skončilo bohužel ZT v 10tt. Druhé těhotenství byla horská dráha od začátku (šílený hematom, snad 10× jsem myslela, že je konec 😅 🙈), a po zkušenosti s předešlým potratem jsem se každým dnem až do porodu bála, že o miminko přijdu. Ale nakonec mám krásného zdravého chlapečka, je mu 13 měsíců ❤️ Teď jsem potřetí těhotná (plánovaně) a TP mi vychazi na začátek prosince stejně jako prvni těhotenství, které skončilo ZT… Tak si říkám, že se k nám třeba ta dušička vrátila a tentokrát si cestu probojuje😊 Stejně jako poprvé mám i tentokrát pocit, že to je holčička… Tak uvidíme 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
22.4.26 11:06

@Dory987 Ahoj vitej mezi nami :srdce:

Holky, muzu se zeptat? Pokud to pro Vas neni moc citlive, samozřejmě nemusíte odpovídat :hug: ale nemam s potratem ani ZT zkusenosti, prodelala jsem jen jedno biogemicke v 5tt. Zajimalo by mne, jestli byli nejake varovne signaly? Napriklad nahle vymizení priznaku, krvaceni apod. Nebo proste jste zily v tom, ze je vsechno ok, a najednou bum, ZT? To je hrozny strasak :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
22.4.26 11:10

@TerkaS98 Po fyzické stránce bohužel vůbec… Ale vnitřně jsem měla špatný pocit od začátku 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
22.4.26 11:13

@TerkaS98 ja jsem zila v tom, ze je vse OK :) priznaky jsem mela az do potratu.
Ani jsem nemela takovyten „spatny pocit“ pred osudnym utz. A pak prisla kruta studena sprcha.
Jedine plus je, ze jsem nemusela na revizi, odeslo samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
22.4.26 12:09

Dobrý den všem, omlouvám se, že vám do toho vstupuji, ale je to naléhavé a nevím, kam jinam napsat. Chtěla bych vás poprosit o radu a doporučení na skvělou gynekoložku (ženu) v Plzni. S manželem jsme cizinci a bydlíme zde teprve krátce, takže nikoho neznáme a nemáme se s kým o výběru poradit.
Byla bych moc ráda, kdybyste se podělily o své zkušenosti. Hledám paní doktorku, která je empatická, pečlivá a má lidský přístup. Pokud by mluvila anglicky, byla by to velká výhoda, ale nejdůležitější je pro mě odbornost a to, aby přijímala nové pacientky.
Budu moc vděčná za jakékoli vaše tipy a recenze na základě vašich zkušeností – ať už současných, nebo z minulosti. Také mi pomůže info, komu se raději vyhnout.

Moc děkuji za pomoc a každou odpověď!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.26 19:47

Ahoj holky, tak se taky ozývám a pokud se bude vytvářet i uzavřená skupinka, ráda se přidám. ;)
Před týdnem mi vyšel v den očekávané menstruace pozitivní test. Hned ten den jsem šla k doktorce a na ultrazvuku bylo vše v pořádku. Příští týden jdu na kontrolu, kde by už mohlo být vidět i srdíčko :) TP mi vychází na 19.12., ale podle mojí (odhadované) ovulace, by mohl být na Vánoce :D
Jinak zatím žádné těhotenské nevolnosti nemám, naopak mám větší hlad. Tak jsem zvědavá, jak dlouho mi to vydrží.

• Citovat
  • Upravit
1124
22.4.26 19:50
@Anonymní píše: Více

Vitej kamosko hladova :mrgreen:, ja taky zeru vse co mi prijde pod nos, vcera jsem mela odpoledne nejake behani po kramech a hlady se mi klepaly ruce, pritom jsem mela 3h predtim obed :roll:

Snazim se to krotit, protoze ty kalorie jdou ted akorat tak do stehen, ale nekdy je to proste silnejsi :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
22.4.26 20:37

Měla jsem pár hodin dost silné bolesti bricha, az jsem nemohla vstát, schoulena v klubicku, trasla jsem se, přemyslela jsem nad pohotovosti, ale uz je to nastesti lepsi, a uz me ta deloha a cipek poboliva mirne. Matne si pamatuji, že u prvniho tehotenstvi jsem mela také v podobnym tydnu takove podobne silne bolesti bricha. No, nevim, jsem taky dost nafoukla, a nafoukla jsem zase byla u tech zamlklych tehotenstvi… dalsi kontrolu mam v pondeli :nevim: Zhorsil se mi tez tinnitus (huceni v hlave), je to nejspis od svalové nerovnovahy, ale taky to nemam spojeny s nicim pozitivnim (poprve se objevil cca 2 tydny pred predcasnym porodem), no jsem zvedava jestli to zvladnu do zdarneho konce :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.26 22:00

@Liskulaska
Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama :mrgreen: A taky si říkám, že na přibírání bude ještě času dost, ale teď jsme byli na pár dnů na výletě a měli jsme plnou penzi v hotelu a já jsem za tu dobu zhubla půl kila, takže nejspíš ty kalorie navíc potřebuju :mrgreen: Asi to tvoření nového života bude opravdu energeticky náročný proces :lol:

• Citovat
  • Upravit
1124
23.4.26 08:10

@tgg91 nechces si tedy radsi skocit k dr driv?
Neporovnavej priznaky s vydarenymi i nevydarenymi tehu, nema to smysl.
Telo se chova pokazde jinak, akorat tvuj mozek pracuje a mas pak cerne myslenky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
23.4.26 08:21

Ahoj, ráda se k vám taky přidám. TP mi vycházeli na konec listopadu začátek prosince.
Na kontrole již bílo srdíčko a v půlce května jdu na první screening. Mám trochu strach, tak snad to bude všechno v pohodě.
Cítím se v pořádku jen ta únava je šílená a občasné 🤮 🤢. Podle utz je velikost plodu 19,79.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
23.4.26 18:10

Tak jsem zacala trochu krvácet… 😭 😭 😭 Jsem 7+3… Na zítřek mi zrovna vychází kontrola… Se synem jsem krvácela mnohem víc a nakonec to dobře dopadlo, ale člověk neví že jo… I tak je to pro mě teď šok a bojím se, že je konec 😭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
23.4.26 19:08

@Dory987 to muze byt cokoliv :hug: treba ti daji jen progesteron na udrzeni a vsechno bude v pohode :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí