Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoooj, my mame TP nejspis 1.12., a nebo konec listopadu, jsem po ET ![]()
Transfer jsme meli v patek 13.3. a prvni utz byl 1.4. na aprila, takze verim v to, ze nam 1.12. klapne ![]()
Jde o nase prvni dite po 3 letech snazeni.
Takze muj muz o tom logicky vi od zacatku ![]()
@Liskulaska Ahoooj
u nas to zatim vypada na TP 13.12. 🙏🏻 mam uz jednoho syna, 1.12. mu budou 3 roky😍 snazili jsme se ted od ledna, a hned na poprve biochemko. Na utz jdu az 6.5., to budu 8+3, jsem hrozne nervózní, prijde mi to nekonecne😫 ale tehotenskych priznaku mam az moc, tak snad bude vsechno dobre
drzim palce vsem ![]()
@TerkaS98 a ty budes mit teprve 1. utz? Ja jsem mela nejake komplikace, takze uz mam 2 za sebou, mam potvrzene srdicko
dneska jsem 8+0. Drzim tedy palce na dobre zpravy ![]()
Priznaky mam tez, ale teda nemam nevolnosti, mam naopak zravou
musim se krotit pokazde kdyz jdu do lednice ![]()
A potom mam natekla prsa a bolavou delohu a spojeni stydkych kosti, jak se tam vsechno roztahuje ![]()
Já tedy ještě nejsem objednaná k dr. Když jsem investigovala, kdy k té „nehodě“ mohlo dojít, tak jsem došla k datu 15.3., jenže to jsem byla 30. den cyklu a už měla přijít menstruace. Pak jsem si myslela, že kolem 1.4. došla zpožděná MS, no když mi od 10.4. začalo být šoufl a začlo se nafukovat břicho (v každém těhotenství se mi vypouklo takto brzy), tak mi došlo, že v dubnu už to nebyla MS, jen nějaké zmatené zakrvácení a špinění, a že jsem měla prostě extrémně posunutou ovulaci
Datum porodu jsem tedy spočítala na cca 7.-10. 12. Každý den se ve mně střídá hrozná škála pocitů, radost z miminka střídá depka nad tím, jak to vezme manžel, děti, okolí…Navíc mám děsný pocit viny, protože moje sestřenice, kterou mám moc ráda, má čerstvě za sebou neúspěšné ivf a je z toho na maděru. Vůbec si nedokážu představit, jak se jí podívám do očí s tím, že u nás je 3. těhotenství, v podstatě nechtěné. Vím, že minimálně manžel a moje mamka budou mluvit o potratu, ale to je pro mě prostě no go. Navíc můj věk (bude mi 37) je z hlediska možných VVV taky ne úplně ideální. Když jsem rodila ve 30 a 32 letech, byly ty screeningy v pohodě, vyšla tam minimální rizika, teď se toho obávám a uvažuji o NIPT…no, je toho hodně k přemýšlení, což mě mrzí, u prvních dvou to prostě byla čistě radost a těšení, teď je mi miminka líto, že je to divočina od začátku ![]()
Ahoj, vcera mi bylo potvrzeno 7+0, jsem ale po 2 zamlklých, takže k tomu mám zatím velký respekt, jako nějaké plánování, diskuze apod… ale na druhou stranu mi chybí si o tom s někým pokecat… též mi vychází začátek prosince, s mou anamnézou, to vidím už asi na listopad, a to mozna budu rada, ale je urcite lepší o tom diskutovat s někým, kdo je v podobném týdnu.
![]()
@Liskulaska Ano, budu teprve na 1utz🙈 jsem z toho fakt nesva, se synem jsem sla uz nekdy v 6tt, protoze jsem mela pred operaci velke cysty na vajecniku, a do toho se mi hned zacali delat hematomy na deloze🫣 takze jsem byla od zacatku extremne hlidana, a na utz kazdy tyden. Ted zatim vypada vse bez komplikací, ale z toho cekani se asi zblázním 😁
U syna jsem mela priznaku minimum. Nejvic jsem to videla na pleti, a bolela mne hlava. Ale ted je to mazec. Tak treba ta holcicka😅
@Anonymní píše: Více
Neni to idealni, ale urcite si kvuli sestrenici nic nevycitej. Stejne, jestli tehotenstvi budes oznamovat za 2mesice, muze byt uz uplne vsechno jinak, ona tehotna napriklad. Drzim palce ![]()
@tgg91 ahooooj, ze snazici skupinky😊 je skvele, ze utz dopadl dobre😍 drzim pesti!
@Anonymní píše: Více
Ono je to tezke, ja jsem byla ve stejne situaci, jako je tvoje sestrenice, akorat v te dobe kdyz to bylo oznameno jsme teprve meli IUI.
Ale to je proste zivot, je na tvoji sestrenici aby se s tim vyrovnala ![]()
@TerkaS98 dekuji, tobe take
a samozrejme vam vsem tady
)
Je mozne, ze to bude jine pohlavi,…
ja tedy tohle tehotenstvi co se tyce telesnych priznaku zvladam mnohem lepe, psychika je tedy stejne blba jako u vsech
ale myslela jsem si, ze je to uzivanim progesteronu, ze ty vzestupy lepe snáším, ale ty ho taky beres, jsi nekde psala? Zvracela jsem u kluka, tak jsem tez zvedava, na co je zadelano tentokrat ![]()
@tgg91 Ano beru ho taky🙏🏻 vubec nevim, kde se to ted bere😁 u syna mi bylo blbe treba dvakrat, po jidle? Ted je mi blbe permanentně bez jidla i s jidlem😅 no jsem zvedava. Prala by sis parecek? Samozřejmě, clovek chce, aby hlavne bylo v poradku, ale nejaka mala preference vzdycky je🙏🏻 ja jsem vzdycky chtela dve holcicky. Ted bych radeji dva chlapecky😁 ale za parecek budu moc rada😍
@TerkaS98 to mě mrzí :-/ snad bude brzy lépe
líbí se mi představa holčičky, ale z toho praktického hlediska by byl asi lepší chlapec, syslím si oblečení, tak bych už nic kupovat nemusela
navíc je to taková hezká sbírka, tak škoda, že by se to uz nevyužilo, ledatak to někomu darovat ![]()
@tgg91 Ja jsem nastesti hodne kupovala neutrální obleceni, takze hodne vyuziju i na holcicku😁 🙏🏻 a kdyztak ty dinosauři záležitosti hodim na Vinted, tam se uda vsechno🙏🏻 😁
Ahoj všem, všimla jsem si, že ještě není založená diskuze k miminkům, co mají přijít na svět koncem tohoto roku, tak kdo čekáte, pojďte si pokecat
u nás jde o neplánované 3. dítě, děti máme 5 a 7 a mysleli jsme si, jak už máme hotovo, no osud asi chce jinak. Uvidíme, zda bude vše ok. Manžel to ještě ani neví a trochu s tím otálím, vím, že nadšený nebude a bude to muset rozdýchat trochu