Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte holky,
hledám maminky a budoucí maminky z Kroměříže a okolí na pokec, rady, nápady a další jiné věci. Takže holky kdo rodíte září, říjen 2014 tak vás ráda poznám.
Jinak jmenuji se Michaela a je mi 22let. Jsem prvorodička a TP mám 24.10 2014.
@Misel02 Ahoj sice tehotna nejsem ale rada te poznam.-)v Srpnu mi bude 23 mam 2letou holcicku a 3mes. holcicku kdyby jsi chtěla poradit ptej se.-)A gratuluji k miminku.-)
Ahojík moc děkuji a jsem ráda že se někdo ozval… mohu s ezeptat kde jsi rodila?
Ahojky
Jmenuju se Verča, je mi 30let (ale cítím se a vypadám hodně mladě
) Jsem těhotná, prvorodička. Rodit budu v Kroměříži a termín mám 7.-10.10. Takže podobně
Bydlím v Holešově a neznám tu žádné maminky, tak tě ráda poznám. Kde přesně bydlíš? ![]()
Znáte pohlaví miminka? U nás by to měla být holčička ![]()
Ahojík vítám tě jinak já jsem Michaela, přesně bydlím na vesnici Karolín kousek od Kvasic. Pohlaví jsme první nechtěli vědět ale nakonec manžel neodoal a řekli nám že čekáme kluka tak se bude jmenovat po tatínkovi Pavel.
Tak to máš dobré budeš rodit dříve než já, já se už nemůžu dočkat až bude prcek venku.
Já už se taky nemůžu dočkat. My budeme mít Elenku ![]()
A jak zvládáš těhu?
Jé moc gratuluji k holčičce moc pěkné jméno pro holčičku ![]()
Jinak těhotenství teď už dobré ale prvních 4měsíce jsem strávila v nemocnici na kapačkách a jen na vodě či čaji později nic příjemného až od 5měsíce se to uklidnilo a už si to jen užívám ted jen čekáme až nebude takové horko a půjdem vybrat postýlku a vše kolem… Co říkáš na ten monitor dechu? První jsem ho nechtěla kupovat ale ted jsme ho sehnala za 500Kč od jedné paní po dvou dětěch.
Ty vedra teď fakt stály za to
Hůř se mi dýchalo i spalo, jsem ráda za dnešní déšť
To sis tedy od začátku pěkně užila, u mě to probíhá celkem v klidu. Mám už snad vše i pokoupeno a podle potřeby kdyžtak dokoupím ještě po porodu, co bude třeba. Monitor dechu má i moje kamarádka, byla s ním moc spokojená, kdybych potřebovala asi mi ho pošle, nebydlí teda zrovna nejblíž. Prý se to dá půjčit i v poŕodnici, ale nevím, jestli je to pravda. Porodní sestra říkala, že v porodnici si to vyzkoušíme, zjistíme, jak to reaguje a pak kdyžtak budeme používat. Tak jsem jej zatím nepořizovala. Prý to občas reaguje i falešně.
My máme koš na mimi a tam ji budu dávat asi hodně přes den a budu ji mít u sebe, snad tam bude chtít spinkat ![]()
Dobré ránko… taky jsem ráda že už zapršelo ale barák je tak nahřátý že venku je 20 a doma 26.5stupnu takže jako mazec vetram a čekám že to trochu ochladí.
Tak to jsem nevěděla že se to dá půjčit ale už od jedné paní si to vemu prodává za 500Kč a kamoška má dvojčátka a říkala že když začal brečet že ho vzala a zapoměla že je to zaplé a začalo to piskat tak probudila i druhé chudina ![]()
Chi se jen zeptat půjdeš na ten předporodní kurz do porodnice? Já o tom hodně přemýšlím at vim do čeho půjdu
Já právě nevím, ale spíš ne..Jde o to, že jezdím do Zlína na předporodní kurzy, které se týkají obecně těhotenství a mimi a říkám si, že by to mělo stačit, takže já to asi potřebovat nebudu..Jinak kurzy jsou celkově věc názoru, někdo ti řekne, že NE protože tě to i zbytečně stresuje a každý stejně porodí i bez kurzu a někdo že ANO, že jsi klidnější. Já jsem ráda, že chodím, na druhou stranu přijedu opravdu vážně někdy vystreslá, protože PA má dost striktní názory a stejně se třeba pak liší od toho od doktorky nebo kamarádek ![]()
Jjj Tak toto je spíše takový rochlo kurz má to 4lekce jako že jak dychat co si vzít do porodnice atd atd spíše takový seznamovací večírek
stojí to 500Kč tak si říkám když tam budu rodit aspon budu vědět kam jít co dělat a budu to tam aspon trochu znát.
@Misel02 ja bych tam nesla porod je uplne jinaci nez tam rikaji první jsem mela v 37+5tt prirozeny a druhy v 40+5tt vyvolavany ,prirozeny.Oba porody uplne jinaci.
Příspěvek upraven 23.07.14 v 13:07