Trable v přítelově rodině

1
8.12.25 17:50

Trable v přítelově rodině

Dobrý den, potřebuju poradit.

Příteli zemřela maminka a teď žije u jeho táty a jeho manipulativní manželky. Už od začátku jí vadilo, že jsem tichá. Ptala se mě na osobní věci (finance), a když jsem slušně odmítla odpovědět, překroutila to a řekla rodině, že jsem drzá a špatná, i když mě nezná.

Nejvíc mě ranilo, že se mě přítel tehdy nezastal. Já bych se ho zastala hned. Začala jsem kvůli tomu ztrácet důvěru.

Teď mi říká, že mě miluje a s tou nevlastní matkou už se nebaví. Ale bojím se, že její vliv se jednou vrátí. Vím, že já u nich bydlet nechci a kdybychom se osamostatnili, on bude jezdit jim pomáhat. Není to kluk, který by si dupnul. Taky mě děsí, že jeho táta opustil jeho mámu, když čekala ho. Nechci dopadnout stejně.

Myslíte, že má tenhle vztah budoucnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
TRG
5454
8.12.25 17:57

Možná ano, možná ne. Jestli je vám (hlavně jemu) blíž ke 30 letům, tak bych řekla, že ne. Jestli je vám kolem 20, tak možná ano. Ale podle toho, co píšeš, bych tipla, že to máš v hlavě v pořádku a moc šancí tomu sama nedáváš. Jestli si ho moc nedokážeš představit už teď jako manžela a otce, tak bych neztrácela čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16039
8.12.25 18:14
@Agatha11 píše: Více

Těžko říct…
Nemyslím si, že by se nutně muselo opakovat to, že by se zachoval úplně stejně, jako tenkrát jeho otec. Uvidíš sama, jaké to všechno ještě bude.
Ale jinak si myslím, že to pro něj taky není zrovna jednoduchá životní situace. Přišel o svoji maminku, se kterou vyrůstal a tím vlastně i o svůj domov. Byl nucen se odstěhovat k někomu, ke komu zřejmě nemá hezký vztah.
Možná, že by to z tvé strany, chtělo trochu víc porozumění a empatie. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
8.12.25 18:19

@Agatha11 tak hlavně chybí, kolik je vám let? proč přítel musí s někým bydlet? je mu 18-20? v pohodě, je mu 30? je to mamánek neschopný se osamostatnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
8.12.25 18:56

Prvni vetu jsem si musela precist 3×, mrtva maminka, prebyvajici u byvaleho me dost vydesila..
Příteli zemřela maminka a teď žije u jeho táty a jeho manipulativní manželky

Jinak neuvadis, kolik vam je. Jestli 30, je to strasidelne, jestli 17, rekla bych, ze mate pred sebou jeste spoustu prilezitosti, kdy ti on dokaze, ze uz je dospely a umi se za sebe i tebe postavit.

• Citovat
  • Upravit
76727
8.12.25 19:39
@Svetluska55 píše: Více

no přesně, také jsem to musela přelouskat dvakrát, než jsem pochopila, kde bydlí mrtvá maminka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15855
8.12.25 20:22
@Svetluska55 píše: Více

Klasická fejková diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16039
8.12.25 21:27
@stinga píše: Více

Tak zrovna tohle, považuju za úplně zbytečné „slovíčkaření”. Vždyť to je detail, ne? ;)
Kdo chce porozumět, tak porozumí. Já jsem to třeba pochopila hned na první dobrou a nevidím v tom nic záludného. :nevim:
Navíc si myslím, že je ještě mladý a takovou situaci si dokážu úplně živě představit…
Pokud stále studuje, tak nemá dostatek financí na to, aby mohl udržovat byt a jeho provoz, včetně energií atd.
Pak tedy musel sdílet domov se svým otcem a jeho manželkou. Pokud je to takové jak píšu, tak je mi toho kluka upřímně líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
8.12.25 22:31

Vztah muže skončit, i když je vše růžové a zalite sluníčkem :lol: zase nevím, proč by se neměl bavit s nevlastní mámou, když s ní bydlí (proč si to třeba raději nevyrikali), dále nechapu, proč by měl byt nutně jako jeho otec a opustit tě těhotnou - vy už čekáte miminko?

Ze máme vadí, že jsi ticha… no ono je to s nevlastními mámami někdy složité, té mé to taky vadilo, že jsem ticha a divná, a teď s odstupem musím říct, ze jsem fakt byla divná a ona měla prostě pravdu :lol: blik cvak a o třicet let později si s ni pokecam lépe a daleko uvolněněji než s vlastní mámou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16039
8.12.25 22:57
@Semtex píše: Více

Může být, proč by ne?
Jenže pro zakladatelku, je to úplně cizí ženská. Není to její nevlastní máma a už vůbec ne maminka jejího přítele…
Jinak si ale myslím, že je to všechno jen o těch lidech, jak si vzájemně sednou a hlavně, jestli mají vůbec snahu si porozumět a umět si vyjít i vstříc. :P
Podle mě, se to všechno nějak dá, ale je to především o povaze těch jednotlivců. Protože, když jedna strana nechce, tak i kdyby se ten druhý třeba rozkrájel, tak je to všechno houby platný.
Bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21388
9.12.25 16:08

Ja bych na drza a spatna, dodala, ze i lina a lakoma! A at se mnou nepocitaji s nejakou posluhou! :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
9.12.25 16:19

Proč by měl přítel jezdit pomáhat svému otci a jeho nové ženě, nevidím důvod. Jsou dva, ať si pomůžou navzájem.
Ty s přítelem budeš taky ve dvou a na startovní čáře. Vy budete spíš potřebovat, oni jsou už zaběhnutí, mají jistě pořešené zařízené bydlení. To vy dva budete začínat od ničeho. Klidně jsi ji na otázku mohla odpovědět cokoli a dodat…a Vy? Ať se pochlubí, kolik bere, když se ptá ona tebe, a jste obě dospělé, není důvod projevit zájem oboustranně.
Ta by asi koukala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33663
9.12.25 16:30

Kolik vám oboum je? On se s ní nebaví kvůli tobě? Že u nich nechceš bydlet, je je jedině dobře. Že ho jeho táta opustil než se narodil přece neznamená, že on udělá to stejné.
Jestli vztah vydrží ti nikdo nepoví, uvidíš časem. To dopředu neví nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2497
9.12.25 16:32

S čím jim bude pomáhat? Jsou staří, nemocní a nebo neschopní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí