Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Karinkas já mám právě nastřeleny helix a zbytek nausnic v lalůčku a vše proběhlo v pohode při hojení, je pravda že helix se hojil déle, ale bez potíží, proto mě zajima názor kdo si to nechal dobrovolně nastřelit a vše bylo ok, každý ma jiný práh bolesti a někomu se to hojí lepe a někomu ne. Je to strašný mitus zda pichnout nebo nastřelit, měla jsem i nastřeleny piercing v nosu a vše bylo ok. Ale u tohohle mám větší deprese ![]()
@Lucinka_xD píše:
@Karinkas já mám právě nastřeleny helix a zbytek nausnic v lalůčku a vše proběhlo v pohode při hojení, je pravda že helix se hojil déle, ale bez potíží, proto mě zajima názor kdo si to nechal dobrovolně nastřelit a vše bylo ok, každý ma jiný práh bolesti a někomu se to hojí lepe a někomu ne. Je to strašný mitus zda pichnout nebo nastřelit, měla jsem i nastřeleny piercing v nosu a vše bylo ok. Ale u tohohle mám větší deprese
Tak tam jde hlavně o to “trauma” tkáně. Propíchnutí ostrou jehlou vždy způsobí menší než nastřelení ne zas tak ostrou náušnicí. Tragus, helix a nos mám píchlé a další dírky v uchu jak které. A přišlo mi, že ty jehlou se hojí lépe.
Nicméně zdáš se mi už rozhodnutá tak prostě uvidíš. ![]()
@Karinkas
Právě že úplně rozhodnutá nejsem, moc se mi to líbí, jen stále váhám, a proto jsem se ptala no😁
@Lucinka_xD nedoporučuje se nastřelovat, poškodí to chrupavku. Jako u každého piercingu se chytne klasicky klestičkami, stiskne a propíchne. Nic na tom není. Já tedy člověka co tohle nastřeluje nemám moc za odborníka ![]()