Tragus hojení

Katanovak
19.9.21 20:53

Tragus hojení

Ahoj holky dotaz, mám čerstvé píchlí tragus, chtěla sem se poradit je něco čím jste to mazali nebo dezinfikovali? A za jak dlouho vám zmizel otok já ho mám 5ty den a zda Se mi ze je to docela natekle ale samo o sobě to nebolí jen na dotek.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19981
19.9.21 21:12

@Katanovak proc si nezavolas piercerovi? Ja mela tragus potírat jen solnym roztokem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katanovak
19.9.21 21:26

@lachtanice86 @lachtanice86 Protože nechci zavolat piercerovi, protože se ptám lidi který mají osobní zkušenost. Dobře zkusím solný roztok díky za radu

• Citovat
  • Upravit
1554
19.9.21 21:32

Péče stejně jako o každou jinou náušnici nebo pearcing, solný roztok, zbytečně se nedotýkat. Je to přes chrupavku, takže se bude nejspíš hojit déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
19.9.21 21:56

Solný roztok. Pokud otok bude přetrvávat, tak bych se koukla, jetli nemám tu náušnici moc krátkou a případně si nedala vyměnit za delší tyčku. Pokud zahnisá, tak častěji proplachovat, případně po poradě s piercerem dát napsat framykoin (ale to se moc nedoporučuje). A pak pozor u pierců v uších, aby se ti tam nedostávaly stylingové přípravky na vlasy, parfémy apod., co by mohly ten vpich podráždit. To samý pozor při česání, oblékání roláků, sportu, aby se šperk o něco nezachytil a rána se zase nenatrhla. Chrupavky se obecně hojí déle, takže pořádnou péči a trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
19.9.21 21:57
@Katanovak píše:
@lachtanice86 @lachtanice86 Protože nechci zavolat piercerovi, protože se ptám lidi který mají osobní zkušenost. Dobře zkusím solný roztok díky za radu

A proč mu nechceš volat? Dobré studio by mělo poradit i během hojení, případně pomoci řešit případné komplikace. Doufám tedy, že je to profesionálně píchané, a ne někde u kamarádů sichrhajckou, tam bych se bála i případné infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katanovak
19.9.21 22:02

@Proseccová Nene to vůbec ne, píchala mi to paní co už mi dělala břicho a nos 😊 ale toto je nastřelené. Nechci ji volat protože to nijak úplně nebolí a tak jen sem se chtěla poradit s lidmi co tk mají zda měli taky otok nebo ne.Je pravda ze nausnice muže byt dost krátká ale mě s tím jde hezky točit a vše, takže nějaký zásadní problém. Nemám spis mě zajímal ten otok 😊

• Citovat
  • Upravit
607
19.9.21 22:05
@Katanovak píše:
@Proseccová Nene to vůbec ne, píchala mi to paní co už mi dělala břicho a nos 😊 ale toto je nastřelené. Nechci ji volat protože to nijak úplně nebolí a tak jen sem se chtěla poradit s lidmi co tk mají zda měli taky otok nebo ne.Je pravda ze nausnice muže byt dost krátká ale mě s tím jde hezky točit a vše, takže nějaký zásadní problém. Nemám spis mě zajímal ten otok 😊

Ta krátkost není úplně o točení, ale spíš jestli není ten piercing jakoby „zapíchnutý“ v kůži. Jinak nastřelení se už moc nedoporučuje, prý se to hojívá dýl, tak vydrž, pečuj o to, a určitě to za pár týdnů bude dobrý :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
19.9.21 22:05

@Katanovak že je to oteklé je normální, po nastřelení může být otok i větší. Chrupavky by se neměly nastřelovat, ale propichovat, protože se ta chrupavka roztříští a hůř se pak hojí, tak bych na to byla ready

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katanovak
19.9.21 22:09

@Proseccová Nene zapichnuty není 😊 já by sem si ho i sama vyměnila ale bojim se celkem 😊 uvidíme co to bude dělat dal 😊 budu to čistit dvakrát denně tím roztokem tak uvidíme

• Citovat
  • Upravit
607
19.9.21 22:12
@Katanovak píše:
@Proseccová Nene zapichnuty není 😊 já by sem si ho i sama vyměnila ale bojim se celkem 😊 uvidíme co to bude dělat dal 😊 budu to čistit dvakrát denně tím roztokem tak uvidíme

určitě nevyměňuj sama takto čerstvý piercing, počkej třeba týden, čisti to a pozoruj, kdyby to oteklo moc nebo bylo hodně rudé a nezvykle moc bolestivé, tak tehdy bych to začala řešit. zatím si myslím, že je to standard čerstvá rána, navíc chrupavka, navíc nastřelený… trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
20.9.21 08:14

@Katanovak aha, takže sis ho vyměnila i když si neměla, věčně na to sahas, matlas na to, co ti přijde pod ruku.. chápu, že nechceš volat piererce, ta by to dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katanovak
20.9.21 10:39

@lachtanice86 píšu tam ze bych si ho i sama vyměnila ne ze sem si ho vyměnila 😊 ale to nevadi. Nematlam na to vůbec nic, čistím to roztokem takže klidek ju 😊

• Citovat
  • Upravit
12.7.23 19:13

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda tady má některá z vás nastřelený tragus, popřípadě zda je to dobrá volba. Mám v plánu si ho nechat nastřelit, ale každý na to má svůj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2632
12.7.23 19:45

Tragus se hojí jako každá chrupavka docela dlouho. Několik měsíců určitě. Otok je teď naprosto normální a bude ještě klidně týden i více. Na ošetření toho moc nevymyslíš. Klasika solný roztok, případně nějaký speciální přípravek, který se dá koupit v salonech. Dbej hodně na hygienu. Čisté oblečení, ručníky, ložní prádlo. Buď opatrná při oblékání, mytí vlasů a sluchátka ani nezkoušej. :)
A neboj zahojí se to nakonec v pohodě.
Edit raději píchnout. Nastřelení není dobré ani u lalůčků natož u chrupavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí