Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Katanovak proc si nezavolas piercerovi? Ja mela tragus potírat jen solnym roztokem
@lachtanice86 @lachtanice86 Protože nechci zavolat piercerovi, protože se ptám lidi který mají osobní zkušenost. Dobře zkusím solný roztok díky za radu
Péče stejně jako o každou jinou náušnici nebo pearcing, solný roztok, zbytečně se nedotýkat. Je to přes chrupavku, takže se bude nejspíš hojit déle.
Solný roztok. Pokud otok bude přetrvávat, tak bych se koukla, jetli nemám tu náušnici moc krátkou a případně si nedala vyměnit za delší tyčku. Pokud zahnisá, tak častěji proplachovat, případně po poradě s piercerem dát napsat framykoin (ale to se moc nedoporučuje). A pak pozor u pierců v uších, aby se ti tam nedostávaly stylingové přípravky na vlasy, parfémy apod., co by mohly ten vpich podráždit. To samý pozor při česání, oblékání roláků, sportu, aby se šperk o něco nezachytil a rána se zase nenatrhla. Chrupavky se obecně hojí déle, takže pořádnou péči a trpělivost.
@Katanovak píše:
@lachtanice86 @lachtanice86 Protože nechci zavolat piercerovi, protože se ptám lidi který mají osobní zkušenost. Dobře zkusím solný roztok díky za radu
A proč mu nechceš volat? Dobré studio by mělo poradit i během hojení, případně pomoci řešit případné komplikace. Doufám tedy, že je to profesionálně píchané, a ne někde u kamarádů sichrhajckou, tam bych se bála i případné infekce.
@Proseccová Nene to vůbec ne, píchala mi to paní co už mi dělala břicho a nos 😊 ale toto je nastřelené. Nechci ji volat protože to nijak úplně nebolí a tak jen sem se chtěla poradit s lidmi co tk mají zda měli taky otok nebo ne.Je pravda ze nausnice muže byt dost krátká ale mě s tím jde hezky točit a vše, takže nějaký zásadní problém. Nemám spis mě zajímal ten otok 😊
@Katanovak píše:
@Proseccová Nene to vůbec ne, píchala mi to paní co už mi dělala břicho a nos 😊 ale toto je nastřelené. Nechci ji volat protože to nijak úplně nebolí a tak jen sem se chtěla poradit s lidmi co tk mají zda měli taky otok nebo ne.Je pravda ze nausnice muže byt dost krátká ale mě s tím jde hezky točit a vše, takže nějaký zásadní problém. Nemám spis mě zajímal ten otok 😊
Ta krátkost není úplně o točení, ale spíš jestli není ten piercing jakoby „zapíchnutý“ v kůži. Jinak nastřelení se už moc nedoporučuje, prý se to hojívá dýl, tak vydrž, pečuj o to, a určitě to za pár týdnů bude dobrý ![]()
@Katanovak že je to oteklé je normální, po nastřelení může být otok i větší. Chrupavky by se neměly nastřelovat, ale propichovat, protože se ta chrupavka roztříští a hůř se pak hojí, tak bych na to byla ready
@Proseccová Nene zapichnuty není 😊 já by sem si ho i sama vyměnila ale bojim se celkem 😊 uvidíme co to bude dělat dal 😊 budu to čistit dvakrát denně tím roztokem tak uvidíme
@Katanovak píše:
@Proseccová Nene zapichnuty není 😊 já by sem si ho i sama vyměnila ale bojim se celkem 😊 uvidíme co to bude dělat dal 😊 budu to čistit dvakrát denně tím roztokem tak uvidíme
určitě nevyměňuj sama takto čerstvý piercing, počkej třeba týden, čisti to a pozoruj, kdyby to oteklo moc nebo bylo hodně rudé a nezvykle moc bolestivé, tak tehdy bych to začala řešit. zatím si myslím, že je to standard čerstvá rána, navíc chrupavka, navíc nastřelený… trpělivost.
@Katanovak aha, takže sis ho vyměnila i když si neměla, věčně na to sahas, matlas na to, co ti přijde pod ruku.. chápu, že nechceš volat piererce, ta by to dala.
@lachtanice86 píšu tam ze bych si ho i sama vyměnila ne ze sem si ho vyměnila 😊 ale to nevadi. Nematlam na to vůbec nic, čistím to roztokem takže klidek ju 😊
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda tady má některá z vás nastřelený tragus, popřípadě zda je to dobrá volba. Mám v plánu si ho nechat nastřelit, ale každý na to má svůj názor.
Tragus se hojí jako každá chrupavka docela dlouho. Několik měsíců určitě. Otok je teď naprosto normální a bude ještě klidně týden i více. Na ošetření toho moc nevymyslíš. Klasika solný roztok, případně nějaký speciální přípravek, který se dá koupit v salonech. Dbej hodně na hygienu. Čisté oblečení, ručníky, ložní prádlo. Buď opatrná při oblékání, mytí vlasů a sluchátka ani nezkoušej. ![]()
A neboj zahojí se to nakonec v pohodě.
Edit raději píchnout. Nastřelení není dobré ani u lalůčků natož u chrupavky.
Ahoj holky dotaz, mám čerstvé píchlí tragus, chtěla sem se poradit je něco čím jste to mazali nebo dezinfikovali? A za jak dlouho vám zmizel otok já ho mám 5ty den a zda Se mi ze je to docela natekle ale samo o sobě to nebolí jen na dotek.