Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojte, řeším problém s páteří, našla jsem polštáře Kanuda, můžete mi říct na to názor? Mají úplně jiný specifický tvar než je na trhu.
Za mě zatím super, mám teda trakční polštář na krční páteř a bolest postupně ustupuje a páteř mám určitě uvolněnější
Trakční polštář Kanuda mi doporučil fyzioterapeut, který je doma používá. Funguje to tak, že vlivem gravitace se stlačují ploténky mezi obratly a svaly podél páteře se zkracují. To vyvolává drobné blokády (bolest) na páteři. Proto se vám možná někdy stalo, že když přijdete k fyzioterapeutovi, tak si vás položí na záda a lehce vám potáhne hlavu. Tím se lehce protáhnou svaly. Dojde k odblokování a uvolnění bolesti. Proto používám HEAD NAP na krční páteř a SPINE NAP na hrudní. Bederní mám pak LUMBAR PILLOW, který je dobrý také jako opěrka třeba na gauč. Ale používám ho když mě bolí bedra ze sezení. Kromě toho jsou výborné ty Kanuda zdravotní polštáře, proože vyrovnávají hlavu do jedné přímky s páteří. A hlavně na boku když spíte, tak ty bočnice. Každý den mám hlavu pořád stejně. Používám to od června a ani jednou jsem neměla bolesti za krkem po spánku. Měla jsem to jen jednou, když jsem si polštář nevzala do Chorvatska a v hotelu měly ty klasické plněné pěřím. Tam jsem si hned první noc blokla krk. Ten zdravotní polštář si ale vybírej podle výšky. Co je ještě důležité. S tím bílým zdravotním polštářem jsem prvních asi 10 dní bojovala a dokonce jsem na něm pár dní nechtěla spát. Je potřeba si na to zvyknout. Ale fakt to stojí zato. Jak jsem to překonala, tak teď si polštář beru s sebou i na cesty. Je to teď fakt super.
Prý to je nějaká novinka, moc jsem tomu nevěřila, ale koupila jsem před 14ti dny a taky musím říct, že vidím výsledky a to mě za krkem bolelo denně. Přemýšlím, že si pod stromeček nechám nadělit i ten jejich zdravotní polštář, vypadá to fakt zajímavě.
Ahoj, chtěla bych sdílet, jaký mám názor na trakční polštář Kanuda Piano Air po roce a kousek používání. Vybrala jsem si ho na základě doporučených parametrů, takže někomu jinému může vyhovovat jiný polštář. Je to podle výšky a způosobu spánku, jestli na boku nebo na zádech. Někdo se na to minule ptal, tak vám to třeba pomůže.
Začátky nebyly úplně jednoduché – prvních asi 14 dní jsem si musela dost zvykat. Bylo to něco úplně jiného, než jsem byla zvyklá, a někdy to nebylo moc příjemný. Ale tělo si na to musí přivyknout, je to podobné jako s novými botami – některé taky ze začátku tlačí, ale po rozchození už je nechcete sundat.
Po tom, co jsem si na Piano Air zvykla, jsem si ho zamilovala. Krční páteř mám mnohem uvolněnější a bolesti za krkem úplně zmizely. Opět jsem to ocenila, když jsem jela třeba na víkend na hotel a spala tam na klasických polštářích. To se mi stalo hned několikrát, když jsem polštář nechala doma, jinak si ho vozím s sebou. Skoro pokaždé se mi blokla páteř a bolelo to několik dní. Jakmile jsem se ale vrátila domů a lehla si na Piano Air, přišla úleva. Bylo poznat, že to uvolňuje ploténky a má i nějaké terapeutické funkce. Hlavně to ale napřímí páteř do roviny, takže není křivá a svaly okolo ní se nenatahují.
Za celý rok a kousek, co tenhle polštář používám, se mi doma nestalo, že bych měla bloklou páteř nebo jakékoli bolesti. Jediný problém nastane, když spím na jiných polštářích – to mi jen potvrzuje, že Piano Air byl dobrý výběr
Pokud někdo váhá, doporučuju to vyzkoušet. Začátky můžou být těžší, ale stojí to za to. Jakmile si tělo zvykne, už si nebudete umět představit spát na něčem jiném.