Trampolína a pánevní dno

727
7.11.23 08:58

Trampolina a panevni dno

Ahoj. Byla jsem nedavno s detma skakat v trampolinovem parku. No moc jsem si to neuzila protoze po chvilce jsem mela pocit jakoby me to tam dole tahlo dolu. Po 3 detech samozrejme vim vsechno o posilovani panevniho dna, obcas si zacvicim ale mozna to nestaci. Vsude ctu jen o uniku moci pri skakani coz jsem nemela, jen ten pocit, ze pokud budu skakat del tak to ze Me vypadne. Muze se opravdu neco stat nebo je to jen pocit? Chodim pravidelne ke gynekolozce, pry mam trochu niz delohu ale jen malinko. Fyzioterapeutka rikala, ze mam panevni dno celkem dobre ale urcite pravidelne cvicit 8o ma nekdo stejny Problem? A skakat nebo toho radsi nechat 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2003
7.11.23 09:01

Nevidím jediný důvod skákat na trampolíně a to ani pro zcela zdravého člověka. Už kvůli zátěži na páteř a klouby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.11.23 09:06

Skáču každý den. Máme na cvičení trampolínu a jiné doma. Takže takový domácí kruháč. Nemám s tím problém, co ty popisuješ. Ale to bude tím, že mám dlouho natrénováno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.11.23 09:22

Jsi zvyklá jinak cvičit? Ono je to totiž se vším. Začátek cvičení není úplně růžový. Začala jsem koncem srpna po letech cvičit pravidelně, denně. Napřed jsem myslela, že mi chcípnou plíce. Když mám čas, tak cvičím ráno i večer. Jinak ráno cvičím, než jdu do práce. Začínám vlastní váhou. Přidávám závaží. Končím s 10 kg závažím dřepy a výpady. V tom srpnu jsem byla schopná udělat 10 a byla jsem zadýchaná. Teď jsem na 25-30 se závažím. Bez víc. K tomu posilovací lavice, stroj na břicho a ta trampolína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
7.11.23 09:23

@medvidka tak my doma trampolinu nemame..Ja skakani nejak zvlast nemusim, jeste k tomu kdyz mi to dela zvlastni pocity :D jen deti radi skacou v tom parku tak tam obcas zajedem, rodic musi byt pritomen a jen tam stat a koukat to mi taky nedalo :D jen me proste zajimalo, jestli je to jen pocit anebo je to spatne na panevni dno a cim vic budu skakat tim vic se treba casem Posune deloha dolu nebo neco v tom smyslu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
7.11.23 09:23

@Kelsey no a vy ten pocit teda taky mate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
7.11.23 09:28

@Kelsey no ja se ted snazim intenzivneji cvicit Pilates, aspon co obden, hlavne kvuli bolesti zad, a vubec bych se chtela vyformovat ale nejde to vzdycky tak jak chci no 8o Takze zatim moc ne no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
7.11.23 09:33

Já bych to neriskovala.
https://coretraining.cz/…akta-a-myty/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.11.23 09:35
@gusica píše:
@Kelsey no a vy ten pocit teda taky mate?

Ne, nemám takový pocit. A ani si nevzpomínám, že bych v začátcích měla. To jsem se spíš zadýchala. Nemůžu chodit na organizovaný jumping, jak chodí moje kolegyně. To bych neudýchala. Musím si cvičit svým tempem. A své série střídat. Proto jsem si trampolínu pořídila domů. Nemám se skákáním špatné zkušenosti. Ale moji první trampolínu jsem si koupila nějak 10 let zpět. To bylo po porodu třetího, že jsem chtěla cvičit. Pak se mi rozbila. A loni Ježíšek nadělil profi, kterou mají na jumpingu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
7.11.23 09:41

@medvidka dekuji..no pisou to tam jasne. Tak tra posilovat panevni dno a zatim neskakat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
7.11.23 09:44

@Kelsey tak to mate fajn a jste asi Stabilni :) cvicila jste po detech panevni dno? To je zajimave, ze ho pry nemam ve spatne Kondici ale telo mi rika neco jineho..a jeste musim casto curat, gynekolozka mi rikala, ze to ale bude navyk a mam zadrzovat a del a del. Coz nevim no, v tom clanku Co mi tady poslala pani tak stoji i Toto… takze cvicit 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2125
7.11.23 09:48

Pánevní dno určitě posilovat, to nikdy není na škodu. Začít zlehka, joga a pilates je na to výborná, jsou jednoduché cviky, viz internet, dají se provádět i v sedu. A zatím určitě neskákat, já teda se synem ráda skáču na trampolíně, ale já jsem trénovaná, když jsem jednu měla období po sekci, že jsem opravdu moc necvičila a šla na trampolínu, taky nic moc. Takže skákání, pokud budeš chtít, až pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.11.23 09:52

@gusica
Jo. Trochu jsem chvilku po porodu p. dno cvičila. Najdi si cviky na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.23 15:47

Ahoj, já ten pocit znám také. Děti mám jen dvě, a ani 30 mi ještě nebylo, oba porody přirozeně, bez poranění. Inkontinencí netrpím. Cvičit jsem zvyklá pravidelně, mám výhřez ploténky, tak musím. Cítím se naprosto v pořádku, ale nezvládám delší dobu skákat, přesně mám takový divný pocit, že ze mě něco vypadne. Já moc neskáču na trampolíně, ale chtěla jsem si občas zaskákat přes švihadlo a to jsem zjistila, že asi už nezaskáču. Zkouším víc cvičit, ale zatím to moc nepomáhá. To tělo je prostě nějaké jiné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa