Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte chci se zeptat jestli je to někdo, kdo na zkušenosti z darovanými embryi pomocí ivf??
Podstoupila jsem už druhý dem a ten taky nevyšel, nechápu proč, uvádí se velmi vysoká úspěšnost(kumulativní pro 3trsf až 91%)ale nikdy předtím jsem těhotná nebyla a dem jsme zvolili kvůli geneticke zátěži nás obou, navíc mám nízké amh takže s vlastními by to bylo ještě horší tak jsme to ani nezkoušeli
Všechny ostatní testy bych měla mít v pořádku (i když je pravda že nevím jestli mám imunologii a to spíš nemám) ale doktorka řekla že se další doplňkové testy dělaji až po víc nevydařených transferech - podotýkám že jeden tento transfer stojí 30k tak to člověk nechce dělat 10 krát
chodím reprofit Brno
Nám klasické IVF vyšlo až na druhý pokus. Ta úspěšnost mě taky po první nepovedeném dostala do kolen, ale neplašila bych a čekala na ten třetí prostě. Ta úspěšnost je kumulativní, ale úspěšnost jednotlivých pokusů je pořád stejná. Je to buď anebo.
Mimoto ta úspěšnost platí asi jen do těch 35 let a pak letí dolů.
Chápu, že je to velký nápor, ale vydrž a nezoufej. Třeba tam hraje roli i to dárcovství.
@Malineka tak já mám teprve čerstvě 30 takže ve věku by zásadní problém být nemusel i když je pravda že jsem prodělala onko léčbu, ale už je to nejakou dobu, tak jestli je to tělo furt v nepohode?? ![]()
Takhle podobně mi to říká i doktorka, ale ani jsem si nedokázala představit jaky jsou z toho psychycky stavy
brala jsem to jako hotovou věc ![]()
A to už rok cvičím Mojžíšovou a piju čaje, před tímhle ketem jsem chodila na akupunkturu, nevím co víc mužu ještě dělat
![]()
Zakladatelko, popravdě je dost naivní to brát jako hotovou věc. Ať jdeš na IVF se svými nebo darovanými vajíčky nebo dokonce s DE. My prošli IVF s DV a podařilo se na 4.pokus a cenou asi tak 5× víc než vy. Je hodně nízká pravděpodobnost, že to vyjde na poprvé..
@Anonymní píše:
Zakladatelko, popravdě je dost naivní to brát jako hotovou věc. Ať jdeš na IVF se svými nebo darovanými vajíčky nebo dokonce s DE. My prošli IVF s DV a podařilo se na 4.pokus a cenou asi tak 5× víc než vy. Je hodně nízká pravděpodobnost, že to vyjde na poprvé..
To jsi mě docela uklidnila
já už jsem měla pocit, že jsem snad jediná na světě nějaká vadná
i když jsem si pročítala diskuze s různými pribehy, myslela jsem že je opravdu velký rozdíl mezi vlastními a darovanymi buňkami, vždyť ty mají být v nejlepší kvalitě, tudíš je automaticky chyba u mě ![]()
Navíc v mym okolí jen málo lidí řeší ivf a už vůbec ne s dem, všichni kolem mě tehotni,,omylem,,
a připadám si na to sama ![]()
@Jéčkooo s těmi cviky bych taky byla opatrná, mně fyzioterapeutka říkala, že nějakou dobu před zavedením by se do těla nemělo zasahovat.
A jak říká Anonym víš, IVF není jistota. IVF dává další možnost, ale neznamená to, že se to povede. Je hrozné to slyšet a dokážu si představit, jak tě bolí ta nemožnost být těhotná. Prostě musíš vydržet. Psychická pohoda dělá taky hodně a možná už se na to přespříliš upínáš. Zaměstnej hlavu. Já ti držím palce ![]()
@Malineka píše:@Malineka
@Jéčkooo s těmi cviky bych taky byla opatrná, mně fyzioterapeutka říkala, že nějakou dobu před zavedením by se do těla nemělo zasahovat.
A jak říká Anonym víš, IVF není jistota. IVF dává další možnost, ale neznamená to, že se to povede. Je hrozné to slyšet a dokážu si představit, jak tě bolí ta nemožnost být těhotná. Prostě musíš vydržet. Psychická pohoda dělá taky hodně a možná už se na to přespříliš upínáš. Zaměstnej hlavu. Já ti držím palce