Transplantace ledviny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.1.14 17:51

transplantace ledviny

Dobrý večer, potřebovala bych poradit ohledně vhodnosti dárce při transplantování orgánů - ledviny. Jde mi o to, že potencionální příjemce má krevní skupinu A+ a potencionální dárce(který se nabízí)má A-. Lze v tomto případě provést zákrok???Osobně si myslím, že by měla být nejenom stejná krevní skupina, ale i stejný RH faktor. Mohl by mi to někdo potvrdit, popřípadě vyvrátit, či vysvětlit??? Předem moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11482
27.1.14 17:55

Myslím, že takhle by to vadit nemělo. Pozitivní dárce protilátky nevytvoří. Vadila by ledvina Rh+ pro Rh- příjemne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
27.1.14 17:57

„Hledání vhodných dárců není určitě nic snadného. Dárce přeci musí mít shodnou krevní skupinu a až na základě náročných vyšetření se dá s jistotou říci, jestli vůbec může ledvinu darovat. Nebo se mýlím?
Mýlíte se. Máte pravdu v tom, že pacient musí podstoupit náročná vyšetření, která mají svá opodstatnění, ale například to, že musí mít shodnou krevní skupinu, není pravda, nemusí.“ Z http://lepsipece.cz/…r-s-lekarem/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.14 18:01

A mohu k tomu ještě poddotaz…případný dárce má navíc Leidenskou mutaci. já vím, že by mi měli říci v nemocnici, ale pokud bych se nabídla, tak bych nerada zklamala dotyčného příjemce už jenom tím…když by bylo dopředu jasné, že to nejde

• Citovat
  • Upravit
5173
27.1.14 18:13

Zkus zavolat svému obvodnímu lékaři, třeba by ti dal nějaké základní informace ke transplantaci :think: ten dotyčný se o tom nemusí ani dozvědět. Nebo třeba by ti dali nějaké všeobecné informace někde v Caru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí