Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Chtěla bych zeptat zda někdo tady nemá zkušenost s fibromem ve střevě u dospělého? Zjistily mi ho na pohotovosti tak mám strach co bude dál. Děkuji za odpovědi
Léčba je chirurgická a spočívá v odstranění úseku střeva s nádorem.
@mysicka1990 píše:
Chtěla bych zeptat zda někdo tady nemá zkušenost s fibromem ve střevě u dospělého? Zjistily mi ho na pohotovosti tak mám strach co bude dál. Děkuji za odpovědi
Na pohotovosti? Zrejme maji rentgenove oci a ultrazvukove ruce a histologicky odhad… Pokud to tak skutecne bude, tak ho proste s kouskem streva odstrani.
@mysicka1990 taky nechapu, museli by udelat koloskopii, vzit vzorky, poslat to na patologii. Vsechno jine by byly domnenky. Jak to zjistili? Navic to neni moc casta diagnoza.
Šla jsem tam že mě bolí břicho, tam mi brali moč a byla tam krev a bílkovina, tak mě poslali na chirurgii ještě na pohotovostní byla sem v krči, a tam se zlobily, že mě měli poslat spíš na urologii, no ale vyšetřily mě dělali mi rengeny, sono a vyšetřovali mě konečníkem a řekl, že tam mám nejspíš fibrom, at se objednám na proktologii nic víc mi neřekl a ještě mě brali krev a poslali na tu urologii tam zjistily zánět močáku
@mysicka1990 tak to jeste zadna definitivni diagnoza neni, navic te vysetrovali pohmatem, tak by to byl nalez jen v konecniku a navic neni ani jisty. Objednej se na tu proktologii, to ti zadna resekce streva nehrozi, neboj.
A kdo vi, jestli je to vůbec nejaky nalez. Mozna z toho nebude nic.