Zrakové halucinace před usnutím

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.1.14 09:17

Zrakové halucinace před usnutím

Ahoj, chtěla bych vědět, jestli to má někdo taky.

Když usínám (není to vždycky), občas mívám zrakové halucinace - např. různé barevné zářící objekty, spirály apod. Bývá to v řádu vteřin, jen okamžik, než si uvědomím, o co jde a proberu se do plného vědomí. Stačí mi promluvit, posadit se nebo se jakkoliv pohnout a zmizí to. Vždycky, když to vidím, tak vím, že je to nereálné - tudíž to ani jako halucinace není… u těch si člověk myslí, že reálné jsou… Nikdy se mi to nestane, pokud si jdu lehnout přes den, vždycky jen v noci - a to ani ne každou noc. Čím víc se bojím, že to zas přijde, tím jistěji se to pak stane. Život mi to nijak neotravuje, akorát poslední dobou nad tím víc přemýšlím, co to je. Neurologovi mám strach to říct, že mě pošle k psychiatrovi…

Máte to někdo taky? děkuju za zachování anonymity, nechci, aby se tu vědělo, že jsem cvok… No tedy doufám, že nejsem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
26.1.14 09:20

Je to normální, mám to taky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
26.1.14 09:24

Mám to taky, normálka :D

• Citovat
  • Upravit
2429
26.1.14 09:26

To teda nemám, já vždycky začínám snít i když ještě nespím.. ale nemám ráda ty polosny ve kterých padám, vždycky se strašně leknu a strašně sebou škubnu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.14 09:34

Zakladatelka

Poslední dobou je to o něco četněji, ale zas už to nejsou věci jako obří pavouci padající ze stropu přímo na mě… Teď se to ustálilo na různých zářívých - většinou červených, oranžových tvarech. Jsem ráda, že to má i někdo jiný, začínala jsem mít fakt dojem, že mi ruplo v bedně, i když v podstatě už tím trpím určitě několik let - možná 5, 6… Nikdy jsem to nikomu neřekla.

• Citovat
  • Upravit
1716
26.1.14 09:37

Nevim, z toho, jak to popisujes, je to normalni reakce oka. Treba nekam koukas trochu do svetla (staci svetlo z ulice pres okno, mesic a tak) a pak zavres oci, tak to oko to zpracovava. Na tomhle principu funguji i zrakove klamy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
26.1.14 09:37
*syselinka** píše:
To teda nemám, já vždycky začínám snít i když ještě nespím.. ale nemám ráda ty polosny ve kterých padám, vždycky se strašně leknu a strašně sebou škubnu :?

Jo, to s tim padanim mám taky… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.14 09:43
@petulatko píše:
Nevim, z toho, jak to popisujes, je to normalni reakce oka. Treba nekam koukas trochu do svetla (staci svetlo z ulice pres okno, mesic a tak) a pak zavres oci, tak to oko to zpracovava. Na tomhle principu funguji i zrakove klamy.

Ale já když to vidím, mám oči otevřené. Právěže trochu začnu usínatm zavřu oči, pak je otevřu - a vidím to. A pak se úplně proberu. Jakobych první otevřela oči a pak až se probral mozek, nebo nevím, jak to říct.

• Citovat
  • Upravit
1716
26.1.14 09:45
@Anonymní píše:
Ale já když to vidím, mám oči otevřené. Právěže trochu začnu usínatm zavřu oči, pak je otevřu - a vidím to. A pak se úplně proberu. Jakobych první otevřela oči a pak až se probral mozek, nebo nevím, jak to říct.

No ale je to po otevreni nebo zavreni oci, nebo po hledeni do jednoho mista, ne? Proste pri zmene pro to oko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
26.1.14 09:46

Ti „pavouci“ jsou zakaly ve sklivci. MUzete si to vygooglit, je o tom spousta diskuzi. Je to obvykle normalni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
26.1.14 09:49
@syselinka píše:
To teda nemám, já vždycky začínám snít i když ještě nespím.. ale nemám ráda ty polosny ve kterých padám, vždycky se strašně leknu a strašně sebou škubnu :?

Tak tohle mám taky. Jak začnu upadat do spánku, tak se mi asi něco zdá, škubnu sebou a proberu se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
26.1.14 09:57

Seš cvok :mrgreen: :hug: Nemám to, ale je to normální…mozek celý den pracuje a to je takový jeho dojezd. Tím, že jsi ještě neusnula tak to vnímáš. Je to takový sen, no. Nebooooj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
26.1.14 10:04

Taky to někdy mívám. Na psychiatra to určitě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
26.1.14 10:14

To je normální začátek snění, sice otevřeš oči, ale mozek ještě není probraný, to je právě ta chvilička po které to přejde… Já mívám občas to, že otevřu oči a nemohu se hýbat, ve spánku, pak buď znovu usnu, nebo se mozek probere po chvíli úplně.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
26.1.14 10:25

No vidíš, já mám ve spánku hmatový halucinace :nevim:

To, co popisuješ, dělají oči snad každému. Je to normální reakce. Narozdíl od všech částí těla je oko jediné, které nikdy neodpočívá. Stále pracuje a reaguje a ty potom vidíš fleky, tečky, zrnění, barevné útvary. Je to prostě normální.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex